Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Πυροσβεστική: 79 οι νεκροί στην Ανατολική Αττική σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό!

Πυροσβεστική: 79 οι νεκροί στην Ανατολική Αττική σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό! | Newsit.gr
Πόνος, θάνατος και καταστροφή στην Ανατολική Αττική. Η λίστα των νεκρών μεγαλώνει ώρα με την ώρα ενώ εξακολουθεί να επικρατεί αλαλούμ με τους αγνοούμενους από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. Ο νέος απολογισμός της πυροσβεστικής κάνει λόγο για 79 νεκρούς. Όμως θεωρείται βέβαιο ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί, αφού οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες.
Σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, περιοχή η οποία επλήγη βάναυσα από τις πυρκαγιές είπε ότι μέχρι τις 4 τα ξημερώματα γνώριζε για 40 αγνοούμενους. Μάλιστα, είπε ότι τον ενημέρωσαν και για άλλους νεκρούς που βρέθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας. Την ίδια ώρα συγγενείς και φίλοι ψάχνουν τους δικούς τους και προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους μέσα στις στάχτες και τα αποκαΐδια.
Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική στο liveblogging του newsit.gr
Updating...
11:29
Η Βουλή στο πλευρό των πληγέντων
Η Βουλή αποφάσισε να καταθέσει 10 εκατ. στον ειδικό λογαριασμό για τους πληγέντες από τη φωτιά στην Αττική και να δώσει εφάπαξ οικονομικό βοήθημα σε κάθε ανήλικο παιδί, αφού γίνει καταγραφεί. Το ακριβές ποσό του βοηθήματος δεν ανακοινώθηκε αλλά όπως λέγεται πως θα είναι σημαντικό.
11:22
Δεν έχουν αναγνωριστεί οι νεκροί
Ανάμεσα στα όσα ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής και η εξέλιξη όσον αφορά στην ταυτοποίηση των νεκρών. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και ενδεχομένως ανάμεσα στους αγνοούμενους να περιλαμβάνονται και τα 79 θύματα. Επίσης, δεν αποκλείεται κάποιοι άνθρωποι να έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους αλλά να μην έχουν ενημερώσει κανέναν.
Όλη η ανακοίνωση από την Πυροσβεστική
Αναφορικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί από τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης, όπως προκύπτει από τα τελευταία επίσημα στοιχεία ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 79.
Μέχρι στιγμής έχουμε δεχτεί δεκάδες κλήσεις για καταγραφές αγνοουμένων ατόμων. Διευκρινίζεται ότι επειδή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της ταυτοποίησης των σορών, ενδεχομένως ανάμεσα στους αγνοούμενους να περιλαμβάνονται και τα 79 άτομα, των οποίων οι σοροί τους έχουν εντοπιστεί, καθώς και άτομα τα οποία έχουν επιστρέψει στους οικείους τους χωρίς να έχουν ενημερώσει για αυτό τις αρμόδιες αρχές.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται και σήμερα από περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, ανά οικοδομικό τετράγωνο, στις περιοχές Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι αγνοούμενοι δηλώνονται από τους συγγενείς και τους οικείους τους, καλώντας στον αριθμό 199.
Αυτή τη στιγμή η εικόνα που παρουσιάζουν τα σημαντικότερα μέτωπα στα οποία επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις διαμορφώνεται ως εξής:
     I.        στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη η πυρκαγιά εξελίσσεται στον ορεινό όγκο και στην κατάσβεσή της επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα και 56 άτομα πεζοπόρο,13 οχήματα ΟΤΑ, 10 βυτιοφόρα οχήματα και 5 μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχειρούν 6 Ε/Π και 4 Α/Φ.
    II.        στη περιοχή Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας - Πικερμίου Αττικής λαμβάνουν μέρος 196 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο, 12 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα με 25 εθελοντές και 1 Ε/Π
Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές:
      i.        Στο Ζεμενό Κιάτου Κορινθίας.
      i.        Στο Μετόχι Βρυσσών, στα Χανιά Κρήτης.
    ii.        Στο Κακόπετρο Πλατανιά Χανίων
Στις πυρκαγιές της Αττικής συνδράμουν 64 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Κύπρο καθώς και 2 A/Φ από την Ιταλία, ενώ αναμένεται βοήθεια και από τη Ρουμανία. Οι δυνάμεις αυτές έχουν κινητοποιηθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.
Το Πυροσβεστικό Σώμα από την πρώτη στιγμή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση των εν εξελίξει δασικών πυρκαγιών.
 
 
11:15
Μοιραίος μήνας μέλιτος στο Μάτι: Η νύφη στο νοσοκομείο, αγνοείται ο άντρας της
Ζευγάρι από την Ιρλανδία επέλεξε για μήνα του μέλιτος την Ελλάδα. Έκαναν διακοπές στο Μάτι όταν ξέσπασε η φονική φωτιά. Προσπάθησαν να ξεφύγουν και χωρίστηκαν μέσα στις φλόγες και τους καπνούς. Η νύφη νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι και τα χέρια, ψάχνουν τον άντρα της.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

11:11
Φωτιές μαίνονται ακόμα σε Καλλιτεχνούπολη και Κινέτα!
Οι πυρκαγιές στην Κινέτα και την Καλλιτεχνούπολη παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη για τρίτη ημέρα. Στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, η φωτιά έχει πλέον δύο μέτωπα, το ένα προς τους Αγίους Θεοδώρους και το άλλο προς Αλεποχώρι. Σημειώνεται, ότι χθες εκκενώθηκαν με προτροπή των τοπικών Αρχών, τρεις οικισμοί στο Λουτράκι (Λεοντάρι, Νέα Πολιτεία και Κατσιβίρι), καθώς και κατασκήνωση στο Αλεποχώρι.
Περισσότερα εδώ
 
 
11:11
Ούτε ιερό ούτε όσιο!
Την ώρα που κάποιοι πενθούν τους νεκρούς τους, κάποιοι εναγωνίως αναζητούν τους δικούς τους κι άλλοι θρηνούν για τους κόπους μιας ζωής που έχασαν από τη φωτιά στην Αττική, ορισμένοι έχουν στο μυαλό τους πως θα εκμεταλλευθούν την τραγωδία που ζει η Αττική.
Ανάμεσα σε αυτούς είναι τέσσερις Έλληνες που πιάστηκαν κυριολεκτικά στα πράσα να κάνουν πλιάτσικο σε σπίτι στο Νέο Βουτζά, μια από τις περιοχές που καταστράφηκαν από τη φονική φωτιά στην Αττική.
Περισσότερα εδώ

11:10
«Ήταν τραυματισμένη, δεν μπορούσε να μιλήσει» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες και εκκλήσεις για αγνοούμενους
Λίγα 24ωρα μετά τις φονικές πυρκαγιές που βύθισαν στο πένθος ολόκληρη τη χώρα, συγκλονίζουν οι μαρτυρίες συγγενών των αγνοούμενων.
Με τρεμάμενη φωνή έκανε δραματική έκκληση για την αγνοούμενη μητέρα της η Ιωάννα Καρακουλάκη στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί στις 7».
Συναισθηματικά φορτισμένη σε αυτές τις δύσκολες ώρες και με τρεμάμενη φωνή περιέγραψε την τελευταία φορά που επικοινώνησε με την αγνοούμενη μητέρα της Αθηνά Καραλή.
«Τελευταία φορά επικοινωνήσαμε εκείνο το βράδυ γύρω στις 21:06. Την είχαν βγάλει στην παραλία, στο Μάτι» είπε με τρεμάμενη φωνή η κόρη της.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
 
11:03
Ψινάκης: Μέχρι τις 4 το πρωί αγνοούνταν 40 άνθρωποι! Βρέθηκαν κάποιοι νεκροί το πρωί!
Για πρώτη φορά ακούσαμε από επίσημα χείλη αριθμό αγνοουμένων. Ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι μέχρι τις 4 το πρωί 40 άνθρωποι αγνοούνταν από τον Δήμο του. Ο κ. Ψινάκης είπε ακόμα ότι υπάρχει παρανόηση γιατί αυτός που κάηκε είναι ο δήμος Μαραθώνα και όχι ο δήμος Ραφήνας γιατί εκεί υπάγεται το Μάτι.
«Το νούμερο ανεβαίνει δυστυχώς. Βρήκαν νομίζω άλλους πέντε σήμερα. 40 άτομα μέχρι τις 5 το πρωί που ήμουν στο δημαρχείο, αγνοούντο», είπε.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
 
11:01
Καλή σας μέρα
Με μια δυσάρεστη εξέλιξη ξεκινά το live blog του newsit.gr για την τρίτη μέρα από τη φονική φωτιά στην ανατολική Αττική. Πριν από λίγο, η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι οι νεκροί έχουν πλέον φτάσει τους 79...
Δείτε τη δήλωσή της

Add 24liveblog to your site Ακόμα και σήμερα φουσκωτά σκάφη του Λιμενικού ερευνούν τις ακτές αναζητώντας σορούς ανθρώπων που είχαν επιχειρήσει να διαφύγουν κολυμπώντας στη θάλασσα ενώ κλιμάκια της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών ελέγχουν τα σπίτια. Η Πυροσβεστική κάνει έκκληση στους συγγενείς να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.