Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΙΔΡΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ του Συλλόγου Νέων Κατοίκων..

Μάιος 2008

ΠΡΟΣ

Τα Ιδρυτικά και Τακτικά μέλη του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου ΝΕΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Βαρνάβα.

ΘΕΜΑ: ‘’ Όργια παρανομιών, παρατυπιών και παραλήψεων στη Γενική Συνέλευση (Γ.Σ) του Συλλόγου Νέων κατοίκων στις 30/3/08, για την τροποποίηση του Καταστατικού ‘’.

Συντοπίτισσες και συντοπίτες μέλη του Συλλόγου ΝΕΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Βαρνάβα:

Με το παρόν ψήφισμα, καταγγέλλουμε τις αποφάσεις της Γ.Σ που πάρθηκαν ερήμην σας στις 30.3.08 για το μέλλον του Συλλόγου μας που τον καθιστούν ανενεργό, επισημαίνοντας τις εξής παρανομίες, παρατυπίες και παραλήψεις του Δ.Σ και της Γ.Σ.

A. Πριν την Γ.Σ, εκτός ελαχίστων μελών που έλαβαν έγγραφες προσκλήσεις και γνώριζαν τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης (Η.Δ) που επρόκειτο να συζητηθούν κατά την ημέρα της Συνέλευσης, ένας μεγάλος αριθμός μελών ειδοποιήθηκε με μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου (ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΩΡΑ 10.00 Π.Μ. ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΠΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ) (Παράβαση άρθρου 11 παρ. 5 του Καταστατικού).

B. Κατά την συνεδρίαση και ενώ εξελέγη πρόεδρός της Γ.Σ για να διευθύνει την συζήτηση, παράνομα καθήκοντα προέδρου της Συνέλευσης άσκησε ο πρόεδρος του Δ.Σ και γραμματειακά καθήκοντα η Γραμματέας του Δ.Σ. (παράβαση άρθρου 11 παρ. 2 του Καταστατικού).

Γ. Δεδομένου ότι τα θέματα που συζητήθηκαν, ενώ απαιτούσαν αυξημένη πλειοψηφία (απαρτία) των μελών, η οποία δεν υπήρχε, ο πρόεδρος της Γ.Σ (εν προκειμένου ο Πρόεδρος του Δ.Σ), με γραμματέα πάντα την γραμματέα του Δ.Σ, προχώρησε στην διαδικασία τροποποίησης άρθρων του καταστατικού, μεταξύ των οποίων και του άρθρου 1 που αφορά την ΕΠΩΝΥΜΙΑ του Συλλόγου, προτείνοντας να μετονομασθεί από Σύλλογος Νέων Κατοίκων Βαρνάβα σε Σύλλογος Βαρνάβα, ΕΠΩΝΥΜΙΑ η οποία δόθηκε πριν ενάμιση χρόνο από σαράντα (40) στον αριθμό μέλη που υπέγραψαν την Ιδρυτική πράξη σύστασης του φορέα. Από αυτά, κατά την διαδικασία τροποποίησης του καταστατικού, απουσίαζαν τα τριάντα έξι (36) και μόνο τέσσερα (4) ιδρυτικά μέλη που κατέχουν θέση στο Δ.Σ ήταν παρόντα και ψήφισαν την τροποποίηση (Παράβαση άρθρου 12 παρ. 2 του Καταστατικού).

Κρίνουμε σκόπιμο για το σοβαρό αυτό ατόπημα του Δ.Σ και της Γ.Σ. να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Ø Τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας, κατά την ημέρα της μιας και μόνης Γ.Σ. στις 30.3.08, τα ταμιακώς εντάξει μέλη του Συλλόγου ήταν πολύ περισσότερα

Ø Ας διαλέξει επιτέλους το Δ.Σ ποια από τις δύο περιπτώσεις επιλέγει, ποια από τις δύο ισχύει και πόσα τέλος πάντων είναι τα μέλη του Συλλόγου μετά τη Γ.Σ. Είναι 196 ; ή 25 μαζί με το Δ.Σ και την Ε.Ε που ψήφισαν την τροποποίηση ? Να δούμε τέλος πάντων πώς νομικά και ηθικά στηρίζει το Δ.Σ τα όποια επιχειρήματα όταν χρησιμοποιεί τα μέλη επιλεκτικά και ανάλογα.

Ø Δ. Κατά την ημέρα της Γ.Σ., ενεγράφησαν ως μέλη του Συλλόγου αν όχι αντικαταστατικά τουλάχιστον παράτυπα, ένας αριθμός μελών, χωρίς να παρουσιαστούν στην Γ.Σ οι αιτήσεις εγγραφής τους, οι οποίες θα έπρεπε να φέρουν την υπογραφή τουλάχιστον (2) μελών του Δ.Σ.

Θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζουμε πώς ειδοποιήθηκαν τα νέα μέλη που ενεγράφησαν στο Σύλλογο, αν είχαν προηγούμενη σχέση με το σύλλογο, καθώς και ποια μέλη του Δ.Σ συνηγόρησαν για την εγγραφή τους. ( Παράβαση άρθρου 4 παρ. 5 του καταστατικού) και

Ε. Μετά τη Γ.Σ., όλα τα μέλη του Δ.Σ. ικανοποιημένα ότι έφεραν εις πέρας την αποστολή που ανέλαβαν ή που τους ανατέθηκε και πριν καν το πρωτοδικείο αποφασίσει για την τροποποίηση ή μη του Καταστατικού, εν όψει των εορτών του Πάσχα, προκλητικότατα έστειλαν μήνυμα, που δεν αντέχει σχολιασμού, μέσω πάντα του ιδίου κινητού τηλεφώνου, το κείμενο του οποίου είχε ως εξής: « Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ κλπ.» (Παράβαση άρθρου 22 παρ. 2 του καταστατικού).

Πάντως, προς απογοήτευσή τους, η πλειοψηφία των μελών αυτού του Συλλόγου θα τον αποκαλεί ¨ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ¨, γιατί αυτοί που τον ίδρυσαν και τον στήριξαν ήταν απόντες κατά την ημέρα της Γ.Σ. για την τροποποίηση του Καταστατικού. Εξαιρέθηκαν με δόλιο τρόπο που προκαλεί δικαστικό ενδιαφέρον αφού ο αριθμός αυτών των μελών είναι δεκαπλάσιος του αριθμού των σημερινών εγγεγραμμένων μελών του Συλλόγου.

Αγαπητά μέλη του Συλλόγου ΝΕΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ πρώην και νυν, ένα ανύπαρκτο Δ.Σ και μια μικρή ομάδα έντεκα (11) μελών, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ με ηθικά και νομικά απαράδεκτα τερτίπια να ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ τις επιθυμίες σας και τις προσδοκίες σας και να αποφασίζουν δήθεν για ΕΣΑΣ, χωρίς ΕΣΑΣ.

Δεν είχαν, δεν έχουν, ούτε τους εκχωρήθηκε ποτέ τέτοιο δικαίωμα να ενεργούν εν αγνοία της πλειοψηφίας των μελών για τόσο σοβαρά θέματα.

Η πρωτοβουλία, για να ΜΗΝ ΠΟΔΗΓΕΤΗΘΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ αφού ο Σύλλογος είναι δικός σας, ανήκει και πάλι σε ΣΑΣ (ιδρυτικά και τακτικά μέλη), για να δώσετε ΣΕΙΣ την πρέπουσα απάντηση, προκειμένου ο Σύλλογος να βγει από το τέλμα στο οποίο συνειδητά τον οδήγησαν.

ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ? ΑΝ ΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΕΣΕΙΣ.

ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΆ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΌΓΟΥ.

6 σχόλια:

  1. Εχουμε απογοητευτεί δυστυχώς ο Σύλλογος που ονειρευτήκαμε εχει αυτοκαταστραφεί. Οι υπεύθυνοι του διοικητικού συμβουλίου εκπροσωπούν μόνο τον ευατό τους. Πολλά από τα μέλη εδώ και πολλούς μήνες και μετά την παραίτηση του Αποστολόπουλου κατάλαβαν οτι κάτι δεν πάει καλά στο Σύλλογο. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οταν διαπίστωσαν οτι με την κατάργηση του αυτοπροσδιορισμού "Νεων Κατοίκων" εξυπηρετούνται αλλες σκοπιμότητες.
    Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιαχτες καταστάσεις. Τους υποσχέθηκαν πολλά και ξεπούλησαν τον Σύλλογο. Τώρα που το κατάλαβαν είναι αργά.

    ΟΙ νέοι κάτοικοι ομως ειναι εδώ και θα προστατέψουν τον Σύλλογο τους οπως πρέπει την ωρα που πρέπει. Οι επίορκοι θα τιμωρηθούν οπως τους αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με μεθοδεύσεις ξεπούλησαν τον Σύλλογο. Ποιο Σύλλογο δηλαδή αφού στην ουσία τον είχαν διαλύσει. Απλώς οι πωλητές εκχώρησαν στον αγοραστή την νομική υπόσταση του φορέα, χωρίς μέλη δηλαδή τους νέους Κατοίκους.

    ΖΗΤΩ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΑΡΝΑΒΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΣΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΑΠΕΚΤΗΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΟΣΟΙ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια ομάδα ιδρυτικών και τακτικών μελών με επισκέφθηκε πρόσφατα στο σπίτι μου. Μου έκανε εντύπωση η πρωτοβουλία αυτή και την υποστηρίζω.

    Ισως μια λύση ειναι να ξαναδημιουργηθεί ο Σύλλογος ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν το πίστευα, αλλά προκύπτει οτι ήταν μια πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση.
    Εμαθα πολλά από φίλους οτι ο Σύλλογος ηταν ενα εικονικό δημιούργημα κάποιου πολιτικού τοπικού παραγόντα. Δηλαδή ενα δεκανίκι για ωρες ανάγκης...
    Οι διορισμένοι λοιπόν εκπρόσωποι του επαιξαν και εξακολουθούν να παίζουν το παιχνίδι του.
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ και αυτοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.