Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Ο Ισραηλινός Υποπτέραρχος μιλά στην κάμερα και δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα: «Το F-35 έχει τεράστιες δυνατότητες»

Μια νέα εποχή στην Μέση Ανατολή αλλά και στη Μεσόγειο εγκαινίασε σήμερα το Ισραήλ με την ανοικτή παραδοχή -και όχι μόνο- της επιχειρησιακής χρήσης των F-35 Adir. Ξεκάθαρος στόχος πλέον Συρία και Ιράν, χώρες στις οποίες θα έχουμε δραματικές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες και σε δεύτερο στάδιο, η Τουρκία…

Τα όσα είπε ο Ισραηλινός Υποπτέραρχος, είναι πολύ σημαντικά για το ελληνικό μέλλον. Το πρώτο βάπτισμα πυρός – με ισραηλινά βέβαια ηλεκτρονικά στα F-35 – μπορεί να προσφέρει αρκετές χρήσιμες πληροφορίες στην ΠΑ.
Επίσης η χτεσινή απόφαση για «στρατηγικό διάλογο» ΗΠΑ-Ελλάδας και σε στρατιωτικά ζητήματα , όπως ειπώθηκε στην συνέντευξη Ν.Κοτζιά μετά την συνάντηση με τον Μ.Πομπέο, ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας για πολλά επιμέρους εξοπλιστικά προγράμματα.
Στην δημοσιότητα δόθηκε πριν λίγο, απόσπασμα από την ομιλία του Ισραηλινού Υποπτεράρχου Αμικάμ Νόρκιν προς τους Διοικητές 20 ξένων Πολεμικών Αεροποριών.
«Γνωρίζετε ότι κερδίσαμε τον διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι «Τοy» (παιχνίδι). 
«Λοιπόν, το F-35 δεν είναι παιχνίδι» είπε ο Norkin αναφερόμενους στους στίχους τουτραγουδιού της Netta Barzilai.
Ο Διοικητής της Αεροποριάς του Ισραήλ έδειξε την φωτογραφία με το F-35 πάνω από την Βυρηττό, μια πράξη που μπορεί να εκληφθεί και ως απειλή κατά της Χεζμπολάχ.
Δείτε εδώ το Βίντεο
https://twitter.com/ShaiBenari/status/998934688612913153 
Η φωτογραφία δεν δόθηκε στην δημοσιότητα
«Αυτό που μπορούμε να δούμε εδώ είναι το F-35 πάνω από την Βηρυττό και πιστεύω πως είμαστε οι πρώτοι που επιτεθήκαμε με F-35 στην Μέση Ανατολή, δεν είμαι σίγουρος για άλλες περιοχές, όπως μπορείτε να δείτε εδώ, ήδη επιτεθήκαμε.
Είναι η πρώτη φορά που μιλάμε για το θέμα αυτό, ο κύριος στόχος μας για το μέλλον είναι να ενοποιήσουμε τα μαχητικά 5ης γενιάς με τις μοίρες 4ης γενιάς. Μια τεράστια πρόκληση.
Τώρα αρχίζουμε να κατανανούμε τις τεράστιες δυνατότητες αυτής της πλατφόρμας».
Το Ισραήλ επέλεξε να προβεί στην δημοσιοποίηση αυτή κατά την διάρκεια τριήμερου συνεδρίου  προς τιμήν της 70ης επετείου της ΙΑF.
To 5ης γενιάς μαχητικό, F-35 Adir, θεωρείται «game changer» από την Ισραηλινή Αεροπορία , όχι μόνο για τις επιθετικές και «stealth» ικανότητες αλλά και για την ικανότητα του να συνδεθεί συστήματα άλλων αεροσκαφών και να σχηματίσει ένα δίαυλο/δίκρυο μεταφοράς πληροφοριών.
Τα ισραηλινά F-35 επιχειρούν από την Μοίρα «Golden Eagle» στην αεροπορική βάση Nevatim στο κεντρικό Ισραήλ.
Σειρά παίρνει η Συρία
Ηδη το Ισραήλ αναφερόμενο στην πρώτη χρήση F-35 σε αποστολές τονίζει πως αυτή είναι η τρίτη φορά στην Ιστορία του που η χώρα έχει επιχειρησιακό ένα νέο τύπο μαχητικού και υπενθυμίζει:
Το 1979, ο ισραηλινός πιλότος Moshe Marom-Melnik,ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε  F-15 για να ακταρρίψει εχθρικό αεροσκάφος, ένα MiG-21.
Δύο χρόνια αργότερα, ένας ακόμη ισραηλινός πιλότος χρησιμοποίησε ένα F-16 για να καταρρίψει εχθρικό συριακό ελικόπτερο, ένα Mi-8.


Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.