Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΒΓΗΚΑΝ ΤΣΑΡΚΑ – οχιά σας Κύριοι...

Γράφτηκε για μερικούς ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ του Κοινοτικού Συμβουλίου...
(Κοινούς, γιατί θα έχετε κι εσείς τέτοιους...)

Τι τα θέλω και τα σκαλίζω, θα μου πει κανείς...

Εγώ θέλω να τα ξεχάσω και θα τα ξεχνούσα, αν δεν ήξερα ότι οι ίδιοι άνθρωποι ή οι ίδιες λογικές, θα ζητήσουν και πάλι την ψήφο μας σε κάνα 2 χρόνια... ή νωρίτερα απο οτι ακούω.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:

Ο πρόεδρος του Βαρνάβα απευθυνόμενος στον Αντιπρόεδρο του είπε, οχιά ( παρέλειψε το διμούτσουνη ) κ. Αντιπρόεδρε";

ΤΑ φίδια ξεσηκώθηκαν, πήδηξαν τα έδρανα και επιτέθηκαν στα άλλα φίδια που κάθονταν απέναντι. Ξεπέρασαν και τα εμπόδια της λογικής του «κρύβε λόγια», και βγήκαν στο σεργιάνι.
1,5 μέτρο ήταν ο αστρίτης μας, και όλοι απορούσαν πως τέτοια φίδια ζουν στις πόλεις!
Και κυρίως πως οι άλλοι δεν τα καταλαβαίνουν!
Ζουν «μουλωχτά» και όταν σφίξουν οι ζέστες χάνουν το μειλίχιο προεκλογικό τους χαμόγελο και γίνονται άνθρωποι.
Αποκτούν χαρακτηριστικά πολιτών και δη εκλεγμένων και χύνουν τους χυμούς τους.
Δηλητηριώδη λένε τα φίδια, για να αποφύγεις το δάγκωμά τους πρέπει να είσαι « εμβολιασμένος »από μικρός- οι παραμάνες βάζανε στο γάλα των νεογνών μίγμα από δηλητήριο φιδιού, σφήκας και σκούρκου για να είναι τα παιδιά τους έτοιμα αργότερα και απρόσβλητα να αναλάβουν τις σκληρές αγροτικές εργασίες της φαμελιάς.


Έτσι λοιπόν μερικοί, δεν ήταν προετοιμασμένοι για τον αιλουροειδή χορό των φιδιών.
Άψογες κινήσεις, πιθηκίσιες συμπεριφορές και αριστοτεχνικές «προσεγγίσεις» εκ των όπισθεν είναι οι λιγότερο γλαφυρές περιγραφές του έργου που εκτυλίχτηκε σε Δημόσιο Κατάστημα της περιοχής μας, αφήνοντας άναυδους ακόμη και τους δημιουργούς του εξαίρετου φιλμ «χορεύοντας με τους λύκους», ή μήπως με τους κοινοτικούς συμβούλους;
Σκηνές ροκ και παλιμπαιδισμού.
Γιατί να τους πεις τσαμπουκάδες παίρνει άλλη διάσταση το θέμα.
Τσαμπουκάς είναι ο βουλευτής της Ινδονησίας επί παραδείγματι, ή της Ιαπωνίας που μετά από ένα τέτοιο επεισόδιο τραβάει και μια … στο λαιμό του και ξεμπερδεύει και αυτός και εμείς οι άλλοι.

Γιατί αγαπητοί αναγνώστες, τι φταίμε εμείς οι υπόλοιποι που έχουμε ήδη τη ρετσινιά ως τόπος και τη χλεύη ως άνθρωποι ότι ζούμε στον τόπο
- του τίποτα και της μιζέριας ,
- της φτήνιας,
- της ακραίας και κατακριτέας συμπεριφοράς,
- της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης αρχών και οραμάτων στο όνομα των εύκολων υποσχέσεων και της σύγχρονης πολτοποιητικής τακτικής πολιτικών και πολιτικής, να φέρουμε ως ρετσινιά το χωριό που φιλοξενεί και αδέσποτα ζώα;

Ο Πρόεδρος του Βαρνάβα ανακοίνωσε τον πρώτο αναπτυξιακό του στόχο, δηλαδή την κατασκευή Χώρου Φύλαξης Αδέσποτων Σκύλων της Αθήνας. Αν ηταν της γειτονιάς μας κατω απο αυστηρές προυποθέσεις μπορεί να μην ειχαμε αντίρρηση , αλλα της Αθήνας πάει πολύ. Ειναι μια οχλούσα και ρυπογόνα δραστηριότητα, που περιλαμβάνει πολλούς κινδύνους υγείας, εκτός απο την υποβάθμιση της περιοχής μας, ως νεκροταφείου χιλιάδων ζώων. Αγαπάμε πολύ τα ζώα, αλλά ας βρούνε χώρους κοντά σε χωματερές οπως η αντίστοιχη του Σχιστού που λειτουργεί χωρις προβλήματα και οχληση.

Αλλά επειδή μάλλον και αυτά κινέζικα μπορεί να σας ακούγονται, στην κοινή:
Ντροπή σας εκλεγμένοι πολίτες αυτού του δύσμοιρου τόπου!!!
Που νόμιζε ότι αλλάζοντας ο Μανωλιός το βρακί του θα άλλαζε και η κατάσταση στα Κοινοτικά πράγματα.
Θα γίνονταν έργα που θα υπηρετούσαν τον πολίτη-επί 4(;) ή 5(;) το πολύ μήνες. Οδόστρωση αγροτικών δρόμων - για φίλους προσκείμενους - μόνο με άμμο (άσφαλτος δεν προβλέπεται) που με την έλευση του χειμώνα την παίρνει και τα σηκώνει η πρώτη βροχή – χρήματα πολιτών για πέταμα στο δρόμο. Αυτό γίνεται συνεχώς μέχρι τώρα. Ο αντιδήμαρχος όμως που άρχισε ΤΩΡΑ να σηκώνει τη φωνή του γι αυτή την απαράδεκτη κατάσταση δήλωσε: ποτέ πια, δρόμοι ολοκληρωμένοι με άσφαλτο κι ας είναι και λιγότεροι.
Φευ!
Πόσο άργησαν να το καταλάβουν θα εφαρμοστεί όμως?

  • Άλλο σοβαρό θέμα η Εργολαβία της ρεματιάς…
  • Το πρόβλημα της παράνομης χωματερής…
  • Της ανακύκλωσης που δεν ξεκίνησε ποτέ…
  • Για τις κάμερες…
  • Για….


Ο κατάλογος θα μπορούσε να είναι μακρύς και να αναφέρεται στα όσα ακούγονται από τον πολίτη στην ώρα του καφέ ή στην ώρα της αγανάκτησης, όταν σηκώνοντας το κεφάλι του σκοντάφτει στα οικοδομικά μπάζα, τα πλαστικά, τις πινακίδες ….που είναι κατάσπαρτα στον Βαρνάβα.

Διότι αγαπητοί συμπολίτες, για την διαπαραταξική επιτροπή αναθέσεις έργων κανείς λόγος! Ολοι δήλωσαν... καλά ακούγεται. Καμιά αντίρρηση… στο δόλωμα.
Για τη ταμπακέρα!
Που σήμερα σηκώνει το καπάκι άλλος!
Και προσφέρει άλλος το τσιγαριλίκι στον ημέτερο!
Αυτό είναι το πρόβλημα.
Και μην σας περάσει από το μυαλό ότι τσακώθηκαν για τη διαμαρτυρία ή μη, της έλλειψης περίθαλψης ας πούμε του πολίτη! Ή της έλλειψης συγκοινωνίας ή το σύστημα αποχέτευσης βόθρων του χωριού ή …..
Η για το γεγονός ότι η Κοινότητα θα έπρεπε να έχει λίστα απόρων και «νεοαπόρων» και να εξοικονομεί κονδύλια για την ενίσχυσή τους!
Η για το γεγονός αν πρέπει να προσλάβουν ωρομίσθιους ή πλήρους απασχόλησης εργαζόμενους.
Όχι!!
Εκεί συμφωνούν.
Δεν έχουν εκεί τις διαφωνίες τους.
Το πρόβλημα είναι ποιος έχει το μαχαίρι για το πεπόνι.
Και ποιος κλέβει την πατέντα για να τη χρησιμοποιήσει στην νέα διαχείριση.
Και ίσως κάποιοι καταλάβουν ότι η Κοινότητα είναι μεν πεδίο αντιπαράθεσης ιδεών αλλά όχι ελληνορωμαϊκής πάλης. Και μάλιστα μεταξύ ομοϊδεατών;

Οχιά σας κύριοι..


ΤΑΜΕΙΟ ΣΧΟΛΙΩΝ μέχρι 12.11.08
-----------------------------------

4 comments:

Νανά Τσούμα είπε...
Καλά τί είναι αυτά πάλι;;
Χωρος φυλαξης αδέσποτων της Αθηνας;;;
Πάει καλά ο Πρόεδρος;;;
Και το Κοινοτικό Συμβούλιο δέχτηκε;;;
ΑΙΣΧΟΣ!!!!!
Πελοπίδας είπε...
Πολλά και άλλα τόσα τα προβλήματα που βασανίζουν αυτό το χωριό παραπάνω από 2 - 10ετιες, με τα ίδια πάντα πρόσωπα, που επαίρονται για το κατόρθωμα της εκλογής τους. Δεν διοικούν δεν παράγουν έργο απλή κακοδιαχείριση κλπ κάνουν και εξουσιάζουν το τόπο για να εξυπηρετούν τα προσωπικά και άλλα συμφέροντα.
Το κριτήριο των εκλογών στο χωριό μας δεν είναι ποιός είναι ο καλύτερος, αλλά ποιος λέει τα περισσότερα ΘΑ χωρίς να κάνει τίποτε. Έξαλλου οι οικογένειες στις οποίες απευθύνονται δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εκσυγχρονισμού και αλλαγής από ξεπερασμένες νοοτροπίες του προηγούμενου αιώνα. Οι παρατάξεις έχουν χάσει την αξιοπιστία τους αφού τίποτε δυστυχώς δεν κατάφεραν να προσφέρουν τόσα χρόνια σ’ αυτόν τον τόπο.
Πολιτικό κόστος λέγεται αυτό και κανείς δεν τολμά να σπάσει το απόστημα. Όλοι τρέχουν για τα κουκιά… και η ζωή συνεχίζεται . Αλλά τα προβλήματα συσσωρεύονται.
ΚΟΛΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...
Πολύ απαξιωτικά γραφόμενά σας κ. "πελοπίδα".
Η ισοπέδωση είναι εύκολη, όπως και η εκ του ασφαλούς κριτική.
Όχι φίλε μου δεν είμαστε στον προηγούμενο αιώνα, ούτε οι οικογένειες που απευθυνόμαστε αποτελούνται από "ιθαγενείς της Αφρικής". Είμαστε μια κοινωνία, ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ. Με τις αδυναμίες μας, με τα αρνητικά μας, αλλά και τα θετικά μας. Αποβάλετε το σύνδρομο του "παρατηρητή" κι ελάτε κοντά μας νας μάθουμε από τα θετικά σας και να μάθε από τα θετικά μας και μαζί να αποβάλλουμε τα ρνητικά που έχουμε και έχετε.
Ίσως τότε να υπάρξει ελπίδα για πρόοδο του τόπου μας.
ΚΟΛΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
geKollias.blogspot.com
Πελοπίδας είπε...
Αγαπητέ,
Πολύ ποιητική η απάντησή σας. Δεν ασχολούμαι με την πολιτική αφού έχω πιο σοβαρά πράγματα να κάνω. Αφήνουμε το πεδίο αυτό ελεύθερο στους επαγγελματίες.
Δυστυχώς όμως τους αφήσαμε ανεξέλεγκτους και πολλοί νομίζουν πράγματι ότι απευθύνονται σε "ιθαγενείς της Αφρικής". Έτσι λοιπόν το άρθρο που διάβασα σ' αυτό το ιστολόγιο φαίνεται - απ ότι γνωρίζω - να επαληθεύονται από την πραγματικότητα δηλαδή τη ζωή μας που εσείς "οι πολιτικοί" με την πολιτική σας καταφέρατε να απαξιώσετε και ισοπεδώσετε.
Είμαι "ελεύθερος" και λέω αλήθειες.
Χάρηκα για την Ιντερνετική μας γνωριμία.
Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Πελοπίδας είπε...
Και (απο λόγους ευγένειας) "ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ".
12 Νοέμβριος 2008 10:29 πμ
Διαγραφή
Blogger Ο/Η ΚΟΛΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...
Κι εγώ χάρηκα για την γνωριμία, γιατί μου αρέσει ο πολιτισμένος διάλογος. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε, αντίθετα είναι απαραίτητο να ανταλλάσουμε απόψεις.
Δεν είμαι επαγγελαμτίας πολιτικός.
Από 18 χρονών ασχολούμαι με τους μαζικούς φορείς και θεώρησα κάποια στιγμή ότι έχω να δώσω πραγματα και στην Κοινότητα.
Δήλωσα εξ αρχής ότι με ενδιαφέρουν 2 τετραετίες και το εννοούσα (και το εννοώ).
Τίποτα παραπάνω.
Άποψή μου ήταν και είναι ότι:
1η ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ: Αναγνωριστική
2η ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ: Παραγωγική
3η ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ: Φθορά
4η ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ (και πάνω): Διαφθορά.
12 Νοέμβριος 2008 4:06 μμ


7 σχόλια:

  1. Καλά τί είναι αυτά πάλι;;
    Χωρος φυλαξης αδέσποτων της Αθηνας;;;
    Πάει καλά ο Πρόεδρος;;;
    Και το Κοινοτικό Συμβούλιο δέχτηκε;;;
    ΑΙΣΧΟΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά και άλλα τόσα τα προβλήματα που βασανίζουν αυτό το χωριό παραπάνω από 2 - 10ετιες, με τα ίδια πάντα πρόσωπα, που επαίρονται για το κατόρθωμα της εκλογής τους. Δεν διοικούν δεν παράγουν έργο απλή κακοδιαχείριση κλπ κάνουν και εξουσιάζουν το τόπο για να εξυπηρετούν τα προσωπικά και άλλα συμφέροντα.
    Το κριτήριο των εκλογών στο χωριό μας δεν είναι ποιός είναι ο καλύτερος, αλλά ποιος λέει τα περισσότερα ΘΑ χωρίς να κάνει τίποτε. Έξαλλου οι οικογένειες στις οποίες απευθύνονται δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εκσυγχρονισμού και αλλαγής από ξεπερασμένες νοοτροπίες του προηγούμενου αιώνα. Οι παρατάξεις έχουν χάσει την αξιοπιστία τους αφού τίποτε δυστυχώς δεν κατάφεραν να προσφέρουν τόσα χρόνια σ’ αυτόν τον τόπο.
    Πολιτικό κόστος λέγεται αυτό και κανείς δεν τολμά να σπάσει το απόστημα. Όλοι τρέχουν για τα κουκιά… και η ζωή συνεχίζεται . Αλλά τα προβλήματα συσσωρεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ απαξιωτικά γραφόμενά σας κ. "πελοπίδα".
    Η ισοπέδωση είναι εύκολη, όπως και η εκ του ασφαλούς κριτική.
    Όχι φίλε μου δεν είμαστε στον προηγούμενο αιώνα, ούτε οι οικογένειες που απευθυνόμαστε αποτελούνται από "ιθαγενείς της Αφρικής". Είμαστε μια κοινωνία, ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ. Με τις αδυναμίες μας, με τα αρνητικά μας, αλλά και τα θετικά μας. Αποβάλετε το σύνδρομο του "παρατηρητή" κι ελάτε κοντά μας νας μάθουμε από τα θετικά σας και να μάθε από τα θετικά μας και μαζί να αποβάλλουμε τα ρνητικά που έχουμε και έχετε.
    Ίσως τότε να υπάρξει ελπίδα για πρόοδο του τόπου μας.
    ΚΟΛΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
    geKollias.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ,
    Πολύ ποιητική η απάντησή σας. Δεν ασχολούμαι με την πολιτική αφού έχω πιο σοβαρά πράγματα να κάνω. Αφήνουμε το πεδίο αυτό ελεύθερο στους επαγγελματίες.
    Δυστυχώς όμως τους αφήσαμε ανεξέλεγκτους και πολλοί νομίζουν πράγματι ότι απευθύνονται σε "ιθαγενείς της Αφρικής". Έτσι λοιπόν το άρθρο που διάβασα σ' αυτό το ιστολόγιο φαίνεται - απ ότι γνωρίζω - να επαληθεύεται από την πραγματικότητα δηλαδή τη ζωή μας που εσείς "οι πολιτικοί" με την πολιτική σας καταφέρατε να απαξιώσετε και ισοπεδώσετε.
    Είμαι "ελεύθερος" και λέω αλήθειες.
    Χάρηκα για την Ιντερνετική μας γνωριμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και (απο λόγους ευγένειας) "ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι εγώ χάρηκα για την γνωριμία, γιατί μου αρέσει ο πολιτισμένος διάλογος. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε, αντίθετα είναι απαραίτητο να ανταλλάσουμε απόψεις.
    Δεν είμαι επαγγελαμτίας πολιτικός.
    Από 18 χρονών ασχολούμαι με τους μαζικούς φορείς και θεώρησα κάποια στιγμή ότι έχω να δώσω πραγματα και στην Κοινότητα.
    Δήλωσα εξ αρχής ότι με ενδιαφέρουν 2 τετραετίες και το εννοούσα (και το εννοώ).
    Τίποτα παραπάνω.
    Άποψή μου ήταν και είναι ότι:
    1η ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ: Αναγνωριστική
    2η ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ: Παραγωγική
    3η ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ: Φθορά
    4η ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ (και πάνω): Διαφθορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γνώρισα τον πανέμορφο Βαρνάβα από τον παιδιόθεν φίλο μου Αλέξανδρο Παπακωνσταντίνου. Παραλίγο μάλιστα, να γινόμουν και εγώ κάτοικος της περιοχής, αλλά δυστυχώς, σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα, ανέκοψε την επιδίωξή μου αυτή.
    Γνωρίζω καλά το πόσο έντιμος, ειλικρινής και οραματιστής είσαστε αγαπητέ κ.Κόλλια.
    Γνωρίζω επίσης πολύ καλά, τον ρόλο διαφόρων μεγαλοσχήμων "παραγοντίσκων" της τόσο όμορφης και γραφικής Κοινότητάς σας.
    Πομπώδεις τενεκέδες, μεγαλομανείς, που όχι μόνο δεν στήριξαν το έργο ενός τουλάχιστον έντιμου Κοινοτικού Άρχοντα, αλλά αντίθετα, που έκαναν τα πάντα για να σας σαμποτάρουν.
    Πρόσφατα διάβασα και το "Οσα Θυμάμαι Ξιστορώ", για το οποίο ειλικρινά να συγχαίρω! Άμεσο, ανθρώπινο, γλαφυρότατο και κατατοπιστικότατο !
    Ελπίζω με την επόμενη επίσκεψή μου στο Βαρνάβα να σας γνωρίσω καιαπό κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.