Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Εισαγγελική παρέμβαση για την προπαγάνδα των καναλιών

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μπαίνουν τηλεοπτικοί σταθμοί και άλλα ΜΜΕ καθώς ξεκινά δικαστική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία και το άρθρο 162 του Ποινικού Κώδικα για νόθευση της εκλογικής βούλησης, κάτι που έχει κακουργηματικό χαρακτήρα, με τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα του δημοψηφίσματος.

Πιο συγκεκριμένα θα διερευνηθεί εάν από τον τρόπο που ορισμένα ΜΜΕ κάλυψαν το σύνολο των εξελίξεων της περασμένης εβδομάδα, έχουν διαπραχθεί αδικήματα όπως: απόπειρα επηρεασμένου ψηφοφόρων και απόπειρα νόθευσης εκλογικού αποτελέσματος.
Θα ελεγχθεί επίσης και η μετάδοση δημοσκοπήσεων και συγκεκριμένα εάν έγιναν σε χρόνο, που από τον νόμο απαγορεύεται.
Στην εισαγγελία υπάρχει φάκελος με έγραφες καταγγελίες που αφορούν κυρίως όσα διαδραματίστηκαν μέχρι τις 4 Ιουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται η έρευνα να επεκταθεί και στο ΕΣΡ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί παράβαση καθήκοντος από τα μέλη του.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Εισαγγελία θα περιμένει αν δει πως θα διαχειριστεί το ΕΣΡ τις επόμενες ημέρες το θέμα της κάλυψης των γεγονότων της επίμαχης περιόδου, πριν επεκτείνει την έρευνα.
(φωτο αρχειο eurokinissi)

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.