Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

K.Πάντοαν: ''Το Grexit θα προκαλέσει θεσμικά προβλήματα στην Ευρωζώνη''

Αμφότεροι, βέβαια, καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η ζυγαριά των απωλειών κλείνει εις βάρος της Ελλάδας που θα δεχθεί τα περισσότερα επίχειρα μιας εξόδου από το ευρώ. «Αν ακολουθήσει νέο νόμισμα, αυτό θα υποτιμηθεί σημαντικά και με μια χώρα με υψηλό χρέος, όπως είναι η Ελλάδα, αυτό θα ήταν αρνητικό. Για το υπόλοιπο μπλοκ, οι δυσκολίες δεν θα ήταν μόνο οικονομικές και χρηματοπιστωτικές, αλλά και τεράστιες θεσμικές».

Από την μεριά της, η Αθήνα, όπως αναφέρει το Bloomberg, αρχίζει να ανεβάζει ταχύτητα ως προς τις ιδιωτικοποιήσεις. Κάτι που επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης στο αμερικανικό δίκτυο. Παράλληλα, τα τεχνικά κλιμάκια του Brussels Group συνεχίζουν τις άμεσες επαφές τους με τους Έλληνες αξιωματούχους με σκοπό να καταλήξουν σε ένα θετικό συμπέρασμα, ενώ στις αγορές τα ελληνικά ομόλογα ακολουθούν καλύτερους «δρόμους» υπό την ελπίδα μιας συμφωνίας.
Βέβαια, όπως αναφέρει το πρακτορείο, δεν είναι όλοι παράγοντες αισιόδοξοι. Με πρώτο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που κάνει λόγο για καλύτερη ατμόσφαιρα στις συζητήσεις, αλλά όχι και για να ανάλογη πρόοδο στην ουσία των θεμάτων. Κατά τον Σταθάκη, που βρέθηκε κι εκείνος στην Τιφλίδα, «είμαστε κοντά σε πάρα πολλά θέματα και το χάσμα ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές κλείνει σιγά σιγά. Υπάρχουν τρόποι να γεφυρωθούν τα προβλήματα που ανακύπτουν στο ασφαλιστικό και τη φορολογία και να καταλήξουμε σε συμφωνία».
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.