Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα - Ορίζοντας συμφωνίας η 19η Μαΐου

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να αναλαμβάνει ακόμη πιο ενεργό ρόλο υπό τη χρονική πίεση που φέρνει η μείωση των ταμειακών διαθεσίμων. Το Brussels Group θα συνεδριάσει πάλι δια ζώσης τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, αναμένεται όμως να υπάρξουν και άλλες τηλεδιασκέψεις μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Με ορίζοντα συμφωνίας την 19η Μαΐου, χθες το κατώφλι του μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας στο Brussels Group, Γ. Χουλιαράκης, ενώ έγινε και τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των θεσμών για να καθοριστούν τα θέματα που θα συζητήσει από σήμερα η ομάδα των Βρυξελλών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα θα μπορούσε να υποχωρήσει στο θέμα του ΦΠΑ και να δεχθεί υψηλό συντελεστή 19% υπό την προϋπόθεση της εξαίρεσης στην ενέργεια και τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ. Ωστόσο, παραμένουν οι δυσκολίες σε σχέση με τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.
Κυβερνητικός παράγοντας χαρακτήρισε «πολιτικό» το ζήτημα των συζητήσεων με τους θεσμούς προσθέτοντας, πάντως, ότι «υπάρχει ικανό περιθώριο ευελιξίας για να επιτευχθεί συμφωνία, αλλιώς δεν θα συζητούσαμε».
Ερωτηθείς για την ατζέντα των διαπραγματεύσεων, ο συγκεκριμένος παράγοντας ανέφερε ότι «συζητούμε πάνω στα θέματα που η σύγκλιση είναι μικρή και όχι για τα θέματα που η σύγκλιση είναι μεγάλη. Εκεί δεν χρειάζεται».
Από την πλευρά του άλλος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι «έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, ξέρουμε που και φτιάξαμε ημερήσια διάταξη για το πως θα προχωρήσουμε τις επόμενες ημέρες. Το Eurogroup μιλούσε για κάποια ανοιχτά ζητήματα. Αυτά θα συζητηθούν».
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.