Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ιρλανδία: O Δραγασάκης και όχι ο Βαρουφάκης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές – Διαψεύδει η Αθήνα


dragasakis-570
Διαψεύδει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης την αποκάλυψη του Ιρλανδού υπουργού Οικονομικών Μάικλ Νούναν πως εκείνος και όχι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα ηγηθεί στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνηση με τους δανειστές και τους «θεσμούς».

Μεταξύ άλλων, ο κ.  Νούναν προσερχόμενος στο Eurogroup είπε πως στην Ελλάδα έχει γίνει σημαντική πρόοδος η οποία πρέπει να συνεχιστεί, τονίζοντας παράλληλα πως είναι αναγκαίο να διευκρινιστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες της λίστας Βαρουφάκη.
«Οι συζητήσεις πρέπει να προχωρήσουν σε τεχνικό επίπεδο», είπε ο κ. Νούναν απαντώντας στο ερώτημα αν είναι δουλειά των υπουργών να ασχολούνται με τις λεπτομέρειες των προτάσεων.
«Κανένας δεν θέλει την έξοδο από το ευρώ σαν θέμα προς συζήτηση» σημείωσε.
Στο μεταξύ, την ώρα της έναρξης του Eurogroup τα διεθνή μέσα μεταδίδουν δήλωση Ευρωπαίου μη κατονομαζόμενου αξιωματούχου σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα έχει ρευστότητα μόνο για τρεις εβδομάδες ακόμα.
Δηλώσεις Ντάισελμπλουμ και… δηλητήριο από Σλοβακία
Με ένα δηλητηριώδες σχόλιο απάντησε ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών σε ερώτηση για τη λίστα Βαρούφακη. «Δεν μπορώ να σχολιάσω τη λίστα Βαρουφάκη γιατί δεν είμαι υπουργός Πολιτισμού να κρίνω τον τρόπο γραφής» σημείωσε.
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε: «Έχουμε χάσει δύο εβδομάδες. Δεν έχουμε δει πραγματική πρόοδο.'Εχουμε δώσει τέσσερις μήνες και ο χρόνος εξαντλείται γρήγορα»
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.