Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Κυβέρνηση: Θα κάνουμε δημοψήφισμα εάν φτάσουμε σε αδιέξοδο

Κυβέρνηση: Θα κάνουμε δημοψήφισμα εάν φτάσουμε σε αδιέξοδο
Με ένα βροντερό όχι στην έλευση τεχνοκρατών στην Αθήνα απαντάει η ελληνική κυβέρνηση στις πληροφορίες που θέλουν οι Βρυξέλλες να ζητούν επίμονα τα τεχνικά κλιμάκια να επισκεφτούν τη χώρα μας. Η προσφυγή σε δημοψήφισμα σε τυχόν αδιέξοδο με τους δανειστές βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού του Αλέξη Τσίπρα.

Αφετηρία των τεχνικών διαπραγματεύσεων θεωρούν το σημερινό eurogroup στελέχη της κυβέρνησης. Τονίζοντας οτι είναι διατεθειμένοι πέραν των επτά μεταρρυθμίσεων Βαρουφάκη, να εμπλουτίσουν τη λίστα με σκοπό να πείσουν τους εταίρους αλλά προς το παρόν κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.
Κορυφαίοι υπουργοί σημείωναν ωστόσο οτι «πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι οι διαβουλεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια να γίνονται στις Βρυξέλλες» βάζοντας φρένο στις «ορέξεις» των πιστωτών για την έλευση κλιμακίων στην Αθήνα. Θέλοντας μάλιστα η ελληνική πλευρά να βάλει τέλος στα σενάρια για τα «πέρα-δώθε» των εκπροσώπων των θεσμών διαμηνύει οτι «προφανώς όταν ζητούνται επιπλέον στοιχεία από τα υπουργεία θα τους τα στέλνουμε εμείς. Δεν πρόκειται να επαναληφθεί η εικόνα τεχνοκρατών στα ελληνικά υπουργεία, όπως γινόταν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις».
Όπλο στη φαρέτρα του Μεγάρου Μαξίμου είναι το δημοψήφισμα χωρίς όμως μέχρι στιγμής να βρίσκεται πάνω στο τραπέζι. «Η κυβέρνηση λέει όχι σε αδιέξοδο με τους δανειστές και εργάζεται για αμοιβαίες και επωφελής λύσεις. Εάν όμως φτάσουμε σε αδιέξοδο υπάρχει και αυτή η λύση» υπογραμμίζει στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, σημειώνοντας οτι το ερώτημα σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα δεν θα αποτελεί κίνδυνο για έξοδο από το ευρώ αλλά θα έχει να κάνει με τις πιέσεις που θα δεχθεί η κυβέρνηση την δεδομένη στιγμή. «Εμείς δεν εκβιάζουμε αλλά δεν θα υποκύψουμε και σε εκβιασμούς» συμπληρώνει με νόημα.

Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.