Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

«ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ» ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

 Απο ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ (author) /

 (ΦΩΤΟ: )

Αγαπητές φίλες/οι

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στην ενημερωτική εσπερίδα που διοργανώνεται απ’ την ιστοσελίδα kirkinews.gr υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου με θέμα: «ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ», την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 7:30 το απόγευμα, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Ραφήνας.  

Σκοπός της εν λόγω εκδήλωσης είναι να ενημερωθούμε για το τι έχει σχεδιαστεί απ’ την κεντρική εξουσία σχετικά με τους πρόσφυγες που θα έρθουν στην κατασκήνωση του Δήμου Ζωγράφου που βρίσκεται στα Περιβολάκια Ραφήνας, ο χώρος της οποίας ήδη ετοιμάζεται από συνεργεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την υποδοχή τους.
Προς τούτο έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν ως ομιλητές στο πάνελ εκπρόσωποι των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εθνικής Άμυνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου και φυσικά ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βασίλης Πιστικίδης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Τίνα Καφατσάκη, αφού με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου παραχωρήθηκε ο χώρος της κατασκήνωσης που  διατηρεί στη Ραφήνα.
Η μαζική συμμετοχή σας κρίνεται αναγκαία επειδή:
Ο δήμος καλείται να αναλάβει ευθύνες
Οι πρόσφυγες δικαιούνται σεβασμό & αλληλεγγύη
Οι κάτοικοι απαιτούν ασφάλεια
Επειδή η άγνοια γεννά φόβο κι φόβος προκατάληψη
Επειδή όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε λύσεις
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ένας εκπρόσωπος κάθε συλλόγου θα μπορεί μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών, να απευθύνει μία ερώτηση (προσοχή όχι τοποθέτηση) ώστε να απαντηθεί απ’ τους αρμοδίους. Προτεραιότητα θα δοθεί στους συλλόγους των πέριξ της κατασκήνωσης οικισμών.
Πιστεύουμε ότι με την ενέργεια αυτή θα δοθούν οι πρέπουσες απαντήσεις μέσω της ενδελεχούς ενημέρωσης για το ποιοι θα φιλοξενηθούν στην εν λόγω κατασκήνωση, πόσοι θα είναι, πως και από ποιους θα φυλάσσεται ο χώρος, πως και από ποιους θα σιτίζονται οι πρόσφυγες, ποιοι θα έχουν την ευθύνη της παρακολούθησης της υγείας τους και άλλα ενδιαφέροντα που απασχολούν τη τοπική μας κοινωνία.
Ευελπιστώντας στην ανταπόκρισή σας
Για το kirkinews.gr η δημοσιογράφος
Αγγελική Ραγκούση 

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.