Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

From: Μιχάλη Αποστολόπουλο
 Sent: Friday, February 24, 2012 10:36 PM
To: 'info@marathon.gr'; 'ΛΟΥΙΖΟ ΙΟΡΔΑΝΗ'
Cc: 'katharosvarnavas@marathon.gr'
Subject: ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΒΑΡΝΑΒΑ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Μ. Αποστολόπουλος
Τ.Θ Γ14, ΤΚ 19014 ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΤΗΛ.
---------------------------
Από το Άρθρο μας Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011
ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

 ΑΛΛΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ
 «Αυτό που συμβαίνει στο Βαρνάβα Αττικής αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα  με τις διαφημιστικές πινακίδες είναι ντροπή. Δεν είναι δυνατόν να προσβάλλουν την αισθητική του περιβάλλοντος ή να κινδυνεύουν οι οδηγοί των Ι.Χ καθημερινά και η Πολιτεία να μην κάνει τίποτα. Πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί ο νόμος».
Αποφασισμένος να εντείνει τις προσπάθειές του για το ξήλωμα ΟΛΩΝ των διαφημιστικών πινακίδων που υπάρχουν κατά μήκος των δρόμων του Βαρνάβα δηλώνει ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα Μαραθώνα κ. Π. Τσιμίνης. Ο αγώνας του άρχισε μόλις πρόσφατα,  με την αποξήλωση όλων των παράνομων πινακίδων στην 1η είσοδο του χωριού. Όπως υποστηρίζει, πολεμά μεγάλα και μικρά οικονομικά συμφέροντα, που βάζουν διαρκώς εμπόδια, επικαλούμενοι τάχα πως η εφαρμογή του μέτρου έγινε με επιλεκτικά και μόνο κριτήρια.

Σχόλιό μας: Εμείς διαπιστώνουμε πως καθάρισε η είσοδος του χωριού κι αυτό μας αρκεί. Θα πρέπει όμως απαραίτητα να συνεχιστεί η προσπάθεια αποξήλωσης από όλους τους δρόμους του χωριού και της περιφέρειας για να μην εκληφθεί ότι αυτή έγινε  αποσπασματικά ή με επιλεκτικά και μόνο κριτήρια.

Μην ξεχάσατε την παρακάτω πινακίδα στην είσοδο του χωριού? αν δεν την βγάλετε και αυτή ΑΜΕΣΑ θα κατηγορηθείτε δικαιολογημένα από τους θιγομένους για επιλεκτική αποξήλωση και τότε θαχουν  απόλυτο δίκιο . 
 Το απαγορεύει ο νόμος
Σύμφωνα με όσα προβλέπει σήμερα ο νόμος, η εγκατάσταση διαφημίσεων επί του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων, οδών που βρίσκονται εντός κατοικημένων περιοχών με όριο ταχύτητας μέχρι 70 χλμ./ώρα επιτρέπεται. Παρ΄ όλα αυτά, το άρθρο 4 της Διεθνούς Σύμβασης για την Οδική Σήμανση και Σηματοδότηση το αναιρεί αυτό, αφού, σύμφωνα με όσα αναφέρει, σε όλα τα συμβαλλόμενα κράτη- ανάμεσά τους και η Ελλάδα- απαγορεύεται στον ευρύτερο χώρο των δρόμων η τοποθέτηση οποιασδήποτε επιγραφής ή εγκαταστάσεως που θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση με τις δημόσιες πινακίδες κυκλοφορίας, να θαμπώσει τους οδηγούς ή να αποσπάσει την προσοχή τους. Βάσει αυτού, οι δήμαρχοι και τα αρμόδια όργανα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ ή της Περιφέρειας υποχρεούνται να αφαιρούν ή να απομακρύνουν οποιεσδήποτε διαφημιστικές πινακίδες, από δρόμους ή πεζοδρόμια. Αυτό προβλέπει και ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, αλλά και σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία όλες οι παράνομες πινακίδες πρέπει να απομακρυνθούν.
Σχετικά:
-----------------------------
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.