Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 2011-Ρύπανση από διαφημιστικές πινακίδες


Με αφορμή το Άρθρο- με ένα κλικ - Ο ΒΑΡΝΑΒΑΣ - ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΙΑΣΗ αλλά ΔΕΝ TON ΑΦΉΝΟΥΝ— Απέτυχε η προσπάθεια αποψίλωσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων.

Μερικές εικόνες από παράνομες διαφημιστικές πινακίδες στον Βαρνάβα

ΑΡΘΡΟ 13 – Ρύπανση από διαφημίσεις.
1.    Απαγορεύεται η εμπορική διαφήμιση εκτός των ειδικών πλαισίων και καθορισμένων θέσεων. Η ρύπανση με εμπορικές αφίσες, φεϊγβολάν, φυλλάδια, εναέριες επιγραφές και συνθήματα και άλλα διαφημιστικά μέσα, επισύρει σε βάρος των παραβατών χρηματικό πρόστιμο, που διπλασιάζεται σε κάθε περίπτωση υποτροπής.
2.    Απαγορεύεται η εγκατάλειψη υπολειμμάτων διαφημιστικών πινακίδων και γιγαντοαφισών σε κοινόχρηστους χώρους, καθώς και η αντίθετη με την αισθητική και τη λειτουργικότητα της πόλης τοποθέτηση διαφημιστικών ταμπλό. Στους παραβάτες της διάταξης αυτής επιβάλλεται ανάλογα με την έκταση της ρύπανσης χρηματικό πρόστιμο, που διπλασιάζεται σε κάθε περίπτωση υποτροπής.
3.     Όσα διαφημιστικά πλαίσια και καταχωρήσεις τοποθετούνται σε δημοτικούς, κοινοτικούς ή κοινόχρηστους χώρους, που δεν έχουν καθοριστεί για την προβολή υπαίθριας διαφήμισης σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 3 του Ν. 2946/2001 «περί υπαίθριας διαφήμισης», θεωρούνται ρύποι και απομακρύνονται άμεσα από τον Δήμο. Σε βάρος των διαφημιστών που τοποθέτησαν τα παραπάνω πλαίσια και διαφημίσεις, καθώς και των διαφημιζομένων, επιβάλλεται ανάλογα με την έκτασης της ρύπανσης χρηματικό πρόστιμο, που διπλασιάζεται σε κάθε περίπτωση υποτροπής.
Με ενα κλικ


http://site.marathon.gr/dimosia-diavoulefsi/
ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.