Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ - Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟ ΓΛΕΝΤΑΕΙ….


Μικροσυμφέροντα και «κοτζαμπάσηδες».


Μικροσυμφέροντα και «κοτζαμπάσηδες» συγκρούονται σε κάθε ευκαιρία. Από τα πιο μικρά και ασήμαντα θέματα, μέχρι τα πιο σπουδαία. Η ανομία, η παραβατικότητα και η πόλωση των τοπικών κοινωνιών εξαπλώνεται με τόση άνεση και ταχύτητα, λες και κάποιος τις ταΐζει καθημερινά.

Το ίδιο συμβαίνει και στον Βαρνάβα. Στην τελευταία συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου, ακούστηκαν πάλι υβριστικές και ακατονόμαστες εκφράσεις που ξεχύθηκαν στην αίθουσα, μπροστά στους έκπληκτους πολίτες. Τοπικός εργολάβος γνωστός στο χωριό για την αθυροστομία και τον “χαρακτήρα” του κατεξευτέλισε τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, ενώ απειλήθηκε ξυλοδαρμός που αποφεύχθηκε από τους ψυχραιμότερους. 
Δεν μπαίνουμε καν στην διαδικασία να μάθουμε λεπτομέρειες που τώρα πλέον δεν αξίζουν. Η παντελής έλλειψη αυτοσεβασμού και η επιβολή αυτοδικίας στο μεγαλείο τους. Πιθανολογούμε πως η έκρηξη του εν λόγω κυρίου οφείλεται σε “χρωστούμενα” αφού συνδέεται διαχρονικά με εργολαβίες της κοινότητας ή του Δήμου από τις οποίες φαίνεται πως τώρα είναι κομμένος…

 Η επιβολή του νόμου και της τάξης στον Βαρνάβα θεωρείται απαραίτητη αναγκαία και επιβεβλημένη. Τόσες και τόσες αυθαιρεσίες συμβαίνουν καθημερινά στον τόπο και που παραδόξως πως αλληλοκαλύπτονται, μπροστά στο πολιτικό κόστος ή την πιθανολογούμενη συνενοχή.

Έτσι όμως δεν προχωρεί τίποτα και η πολιτική που προσπαθεί να εφαρμόσει ο Νέος Δήμαρχος απαξιώνεται στα μάτια του κόσμου. Είναι όλοι το ίδιο?

Συστήνουμε λοιπόν στον νέο Δήμαρχο Μαραθώνα να επιληφθεί ΑΜΕΣΑ του παραπάνω θέματος στέλνοντας ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ κλιμάκιο  Αστυνομίας (σε μόνιμη βάση) για να επιβάλλουν τον νόμο και την τάξη σε Βαρνάβα (Γραμματικό?), πριν δούμε θύματα και μας γράψουν οι εφημερίδες….

ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΈΑ  ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΈΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΈΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΑΛΛΟΙΩΣ...ΖΟΥΓΚΛΑ...
Σχετικά:
Άρθρο 5
Δημοσιότητα των συνεδριάσεων
Αναφορές – Προτάσεις - Πληροφόρηση Πολιτών Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου οι παρευρισκόμενοι πολίτες πρέπει να είναι ευπρεπείς και ήσυχοι. Δεν επιτρέπεται να συνομιλούν, να σχολιάζουν, να επιδοκιμάζουν ή να αποδοκιμάζουν τις απόψεις των συμβούλων και γενικά να παρακωλύουν την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης. Ο Πρόεδρος μπορεί να αποβάλει από την αίθουσα καθέναν που διαταράσσει την τάξη ή παρακωλύει τη συνεδρίαση ή και να διατάξει την εκκένωση της αίθουσας από το ακροατήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.