Τρίτη 1 Απριλίου 2008

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ- ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Στην Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Νέων Κατοίκων Βαρνάβα, που έγινε στις 30/3/2008, ψηφίστηκαν καταστατικές αλλαγές - τροποποιήσεις, μεταξύ των οποίων και η αλλαγή της επωνυμίας με την κατάργηση των λέξεων «ΝΕΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ»

Παριστάμενοι, 7 μέλη Δ.Σ και 18 απλά μέλη = 25 άτομα. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήσαν και οι κ.κ Ν.Βούλγαρης, Γ.Κομεσσάριος, Μ.Αποστολόπουλος και Αλ.Προκοπάκης. Οι δύο πρώτοι παίρνοντας τον λόγο συνέστησαν την αναβολή της ψηφοφορίας για καθαρά δεοντολογικούς λόγους, αφού ο αριθμός των παρισταμένων δεν είναι αρκετά αντιπροσωπευτικός για τις προτεινόμενες καταστατικές αλλαγές .

Επισημάνθηκε επίσης, ότι η πολύ μικρή συμμετοχή μελών στην Γενική Συνέλευση, οφείλετε εκτός των άλλων, στην ελλειπή οργάνωση ενημέρωσης. Αναφέρθηκαν αρκετά προβλήματα επικοινωνίας και ενημέρωσης με μέλη που αγνοούσαν το γεγονός της Γ.Σ. αφού όπως είπαν κανείς δεν τους πήρε τηλέφωνο.

Τελικά ο πρόεδρος του Συλλόγου διαφώνησε, αφού όπως είπε σύμφωνα με το καταστατικό το ελάχιστο όριο των παρευρισκομένων (ταμιακώς εντάξει), απαιτούνται 19 μέλη - εκ των 195 εγγεγραμμένων.

Κατόπιν αυτού ψηφοφορία για τροποποίηση της ονομασίας του Συλλόγου προχώρησε, όπου επί του συνόλου των παρευρισκομένων μελών, 3 μόνο μέλη καταψήφισαν την εισήγηση και έτσι η απόφαση πέρασε με διαφορά 4 ψήφων από το ελάχιστο παραπάνω απαιτούμενο όριο.

Με βάση το παραπάνω σκηνικό πέρασαν όλες οι Καταστατικές αλλαγές- Τροποποιήσεις των Άρθρων 1,2,3,4,14 και 29, που ενδεχόμενα μπορεί να επηρεάσουν στο μέλλον την συνοχή και τον χαρακτήρα του Συλλόγου.

Φτωχά θεωρούνται και τα πεπραγμένα του Συλλόγου, αφού αφορούσαν κυρίως ένα πλήθος (100 και πλέον) επιστολών που εστάλησαν σε διάφορες υπηρεσίες και φορείς , που όπως προκύπτει δεν είχαν καμία σχεδόν τύχη. Ισχνές επίσης οι δράσεις και τα αποτελέσματα, στον κοινωνικό, περιβαλλοντικό ή πολιτιστικό τομέα, για τον Βαρνάβα.

Όπως παρατήρησε κάποιος από τα μέλη τα πεπραγμένα κινούνται μεταξύ του «τι θα θέλαμε και τι θα επιθυμούσαμε». Είναι χαρακτηριστικό επίσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου- ανέφερε ότι ποσό των 20.000 € εξασφαλίστηκε στην Κοινότητα Βαρνάβα, μέσω της Πολιτικής Προστασίας. Έχει ενδιαφέρον ότι μέχρι σήμερα και μετά από παρέλευση πολλών μηνών διαπιστώθηκε (όπως διαβεβαίωσε και ο παριστάμενος Πρόεδρος της Κοινότητας και μέλος του Συλλόγου), ότι τα χρήματα αυτά ουδέποτε έφτασαν στην Κοινότητα. Προφανώς -ο Πρόεδρος του Συλλόγου -δεν παρακολούθησε το θέμα και τα χρήματα αυτά δυστυχώς μπορεί να χάθηκαν.

Εξαιρετική η τοποθέτηση του κ. Κομεσσάριου Γ. που ανέφερε, ότι η αναγνώριση και η καταξίωση του Συλλόγου από μέλη και μη μέλη θα προέλθει μόνο μέσα από το κοινωνικό έργο και τις δράσεις, που μπορεί και πρέπει να προσφέρει ο Σύλλογος στο τόπο αυτό και πρότεινε με έξοδα του Συλλόγου να φτιαχτεί η υπάρχουσα παιδική χαρά ώστε να μπορούν να παίξουν τα παιδιά.

Οι επιστολές και οι αγαθές προθέσεις δεν φτάνουν. Το ζητούμενο είναι:

ΔΡΑΣΕΙΣ & ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

Μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση.

Μιχάλης Αποστολόπουλος


3 σχόλια:

  1. Ο/Η Γιάννης κ. είπε...

    Δεν με ειδοποίησαν για την Γεν. Συνέλευση.
    Στην πιο σημαντική-κραταιά εκδήλωση του Συλλόγου που αποτελεί αυτή της Γενικής Συνέλευσης, η ανταπόκριση των μελών φαίνεται ότι ήταν απογοητευτική. Από ότι διάβασα στην ιστοσελίδα σας από τα 195 μέλη μόνο 25 ήσαν εκεί και από αυτούς μόνο 18 ήσαν απλά μέλη.
    Αυτό δείχνει ότι έχουμε έναν Σύλλογο που δεν έχει καμιά δυστυχώς ανταπόκριση στον κόσμο. Οι ευθύνες του Διοικητικού Συμβουλίου είναι σίγουρα ΜΕΓΑΛΕΣ. Μετά από 15 ολόκληρους μήνες απέτυχαν να παράξουν έργο για το κοινωνικό σύνολο, με συνέπεια να χάσουν σταδιακά την προσδοκώμενη εκτίμηση.
    Δεν νομίζω πλέον ότι αξίζει τον κόπο να είμαι μέλος ενός εικονικού Συλλόγου, για χάρη μερικών, που τους αρέσουν οι τίτλοι και η καρέκλα του Δ.Σ.
    Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΘΑΝΕ μαζί και τα όνειρα των ιδρυτικών μελών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχω κάποια υποψία οτι οι διαδικασίες στη συνέλευσης ηταν νοθες.
    Εσείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηταν ή δεν ήταν νόθες οι διαδικασίες δεν βρέθηκε καποιοσ να τους ρωτηση και να το σταματήση. Τωρα τι γίνεται είναι αργα πως θα μαθουμε.
    Γιατι αλλαξαν το ονομα. Ειμαι νεα κατοικος και αυτο θελω να ειμαι.Για αυτους στηθηκε ο συλλογος οχι για τους ντοπιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.