Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΝΑΒΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ..με απόλυτη επιτυχία ο ψεκασμός

Photo: http://www.marathonianea.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
----------------------
Χθες βράδυ ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο ψεκασμός από την Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα από την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας &Κοινωνικής Μέριμνας . Στην επιτυχία του εγχειρήματος , συνέβαλε η απόλυτη συνεργασία των κατοίκων , τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά, αλλά και η πλήρης άπνοια που επικρατούσε εχθές , οπότε το φάρμακο πήγε όπου ακριβώς χρειαζόταν.
Από νωρίς το απόγευμα είχε έρθει η ανάδοχος εταιρεία για να χαράξει την πορεία κύκλωσης του οικισμού . Στις εννέα και μισή ήρθαν στην Κοινότητα επιθεωρητές , γεωπόνοι , προϊστάμενοι, από την υπηρεσία της Περιφέρειας που προανέφερα, και ελέγχθηκε το σκεύασμα που θα χρησιμοποιείτο. Κατά τις δέκα παρά έγινε δοκιμή των εκτοξευτήρων με νερό . Αυτή τη δοκιμή είδαν κάποιοι κάτοικοι και ειδοποιούσαν τον κόσμο μέσω fb να μπει στα σπίτια . Στις δέκα και τέταρτο ήρθε το περιπολικό που θα έκλεινε τους δρόμους που θα γινόταν η εκνέφωση . Ομάδα τεσσάρων αυτοκινήτων , ένα προπομπός που έλεγχε αν υπήρχε κάποιο σπίτι ανοιχτό , οπότε και ειδοποιούσε τον κόσμο να μπεί μέσα, το όχημα ψεκασμού, ένα επιπλέον όχημα ψεκασμού, σε περίπτωση που πάθαινε κάποια εμπλοκή το πρώτο και τελευταίο το όχημα της Περιφέρειας που παρακολουθούσε την εκτέλεση, ξεκίνησαν για την παραλία. Στις έντεκα περίπου ξεκίνησε ο ψεκασμός στην παραλία ξεκινώντας από το πρώτο σπίτι στον οικισμό ,συνέχισε στον παραλιακό δρόμο και μετά στους παράλληλους . Έντεκα και μισή έγινε ο ψεκασμός στο Πουρίθι και δώδεκα παρα δέκα κυκλώθηκε ο κυρίως οικισμός, οι κεντρικές αρτηρίες του και οι κάθετοι δρόμοι του . Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις δώδεκα και μισή σε εμάς και η ομάδα συνέχισε για τον επόμενο ψεκασμό στο Σούλι.
Προκειμένου να ενημερωθείτε για τα μέρη που έχουν γίνει προνυμφοκτονίες και επίγειοι ψεκασμοί εκτός των εναερίων που αναφέρονται στην σελίδα της περιφέρειας, σας αναφέρω τα εξής: Από την Δευτέρα 3/8 οπότε και πληροφορηθήκαμε επίσημα, ότι υπήρχε κρούσμα στην περιοχή μας , επικοινωνήσαμε με την Περιφέρεια η οποία είναι και η υπεύθυνη . Το Τμήμα Υγειονομικού και Περιβαντολλογικού Ελέγχου, είχε ήδη στείλει από το ξημέρωμα την ανάδοχη εταιρεία να ελέγξει περπατώντας όλα τα χαρτογραφημένα από την Υπηρεσία περιαστικά ρέματα στην περιοχή μας. Ακολουθήσαμε την ανάδοχο εταιρεία της περιφέρειας, που έκανε τις εφαρμογές από εδάφους και περάσαμε με τα πόδια από όλα τα ρέματα, ξεκινώντας από τη είσοδο του χωριού στα σύνορα με το Καπανδρίτι. Ψεκάστηκαν όλα τα σημεία κατά μήκος των ρεμάτων που λόγω ξηρασίας τους , λίμναζε το νερό. Η πορεία συνεχίστηκε σε όλα τα ρέματα ως την παραλία. Την ίδια μέρα τοποθετήθηκαν παγίδες κουνουπιών, στην παραλία στη Θέση Σκάλωμα , στον «Αίολο», πίσω από το ημιτελές ξενοδοχείο , στην ταβέρνα «Στο κύμα». Παγίδες τοποθετήθηκαν επίσης στην Κοινότητα και σε οικία στο Πουρίθι . Την επόμενη μέρα που μαζεύτηκαν οι παγίδες, συνεχίστηκε ο έλεγχος από εδάφους στις περιοχές ΧΑΝΙ ΠΑΠ, Ιλκιζα, Πουρίθι, Πεταλό , Κινέτιζα ,Παλιά Βρύση, Μορτύρι, Ρουμελιώτικα, στον κεντρικό άξονα προς το στρατόπεδο , στην Β Ανέμων , στην Αγ. Παρασκευή στο Κοιμητήριο, στην Ντράριζα, το Ντόρμπερι και το Σκάλωμα. Σε όλη τη διαδρομή, έγιναν παρουσία και καθ υπόδειξη τόσο δική μας όσο και κατοίκων, επεμβάσεις σε εγκαταλελειμμένες πισίνες οικιών , στέρνες και όπου αλλού χρειάστηκε. Απολυμάνθηκαν παρουσία μας και καθ υπόδειξή μας επίσης, όλες οι σχάρες ομβρίων του οικισμού και έγιναν παρεμβάσεις ακόμα και σε αυλές οικιών, όπου εντοπίστηκαν εστίες επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Τα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν κοκκώδη ένζυμα ή ταμπλέτες που η τροφή τους είναι τα αυγά, οι νύμφες και οι προνύμφες των κουνουπιών. Μ αυτόν τον τρόπο κόπηκε ο κύκλος ζωής τους, οπότε και ο πολλαπλασιασμός τους. Δόθηκαν επίσης για εξέταση πτηνά όπως , καρακάξες , κόρακες αλλά και κότες νεοσσοί , προκειμένου να υπάρξει όσο πιο πλήρης και τεκμηριωμένος έλεγχος , άρα και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος, μια και τα πτηνά ενοχοποιούνται για την μετάδοση του ιού
Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής για την άριστη συνεργασία και συγκεκριμένα τον Αντιπεριφερειάρχη Κο Φιλίππου, τον προϊστάμενο του Τμήματος Υγειονομικού και Περιβαντολλογικού Ελέγχου, Κο Κώνσταντο . Την ανάδοχη εταιρεία και συγκεκριμένα την Κυρία Μπέλλου και τον Κο Ελευθερίου που για μία εβδομάδα διέθεσαν υλικά και προσωπικό , με το οποίο περάσαμε όλο το χωριό προκειμένου να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες μόλυνσης. Όλη αυτή η δράση ήταν πολύ παραπάνω από τη σύμβασή της με την Περιφέρεια. Θέλω να τους συγχαρώ για τον επαγγελματισμό τους, την αγάπη για το περιβάλλον και το οικοσύστημα, αλλά και για την υπομονή με την οποία αντιμετώπισαν τους φόβους μας και τις συνεχείς οχλήσεις μας. Η πολύχρονη εμπειρία τους ήταν πολύτιμη και στην ενημέρωση του κόσμου την Δευτέρα. Ένα ευχαριστώ οφείλω στην γιατρό , Κυρία Παπαδήμα από το Δήμο Μαραθώνα για την βοήθεια στο συντονισμό των υπηρεσιών, στο ΑΤ Ν. Μάκρης για την διάθεση του περιπολικού, και στην ΚΕΔΜΑ για την διάθεση του αυτοκινήτου με το μεγάφωνο. Ελπίζω και εύχομαι όλη αυτή η περιπέτεια να λήξει με τον καλύτερο τρόπο για τον ασθενή και την οικογένειά του, αλλά και για όλη την Κοινότητα . Να είστε σίγουροι πως από μεριάς μας εξαντλήθηκαν όλα τα μέσα που μπορούσε να μας διαθέσει η Πολιτεία για την αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής κατάστασης.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.