Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ RPSOS: υποδείξτε μας τα οικόπεδα που χρειάζονται καθάρισμα

Με τις θερμοκρασίες που επικρατούν στην χώρα μας τους θερινούς μήνες αυξάνονται οι πιθανότητες για πυρκαγιά με χαρακτηριστικότερο ίσως το τελευταίο φονικό παράδειγμα της πυρκαγιάς στην περιοχή μας. 

Τα ξερά φυτικά υπολείμματα, αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την έναρξη, αλλά και για την εξάπλωση μιας πυρκαγιάς. Τα οικόπεδα γεμίζουν από χόρτα κατά την άνοιξη τα οποία ξεραίνονται κατά το καλοκαίρι και αποτελούν εύφλεκτη υλη.
Ίσως στην περίπτωση που είχαν φροντίσει οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου αλλά και όλοι εμείς για τον έγκαιρο και σωστό καθαρισμό των οικοπέδων να μην ήταν τελικά τόσο καταστροφική η πυρκαγιά που ζήσαμε την 23η Απριλίου.
Το rpsos.gr σας καλεί να δηλώσετε τα οικόπεδα που χρειάζονται άμεσα καθάρισμα έτσι ώστε να προωθηθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και να προχωρήσει η διαδικασία αποψίλωσης. 
Είναι ένα εργαλείο στο οποίο καθένας μπορεί να αναφέρει τη θέση ενός τέτοιου οικοπέδου δείχνοντας το σε έναν χάρτη και βοηθώντας μας να τα ψηφιοποιήσουμε , ώστε να τα δώσει η ομάδα του rpsos.gr στις υπηρεσίες του Δήμου για να επιληφθούν.  
Ο τρόπος είναι απλός και δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε καθώς στην πλατφόρμα rpsos.gr υπάρχει συγκεκριμένος σύνδεσμος στον οποίο πατώντας σας δίνεται η δυνατότητα να ζητήσετε τον καθαρισμό συγκεκριμένου οικοπέδου και να προσδιορίσετε και την τοποθεσία του με την βοήθεια του Google maps.  https://rpsos.gr/anafora-eyflektou-oikopedou

Δίνοντας όλοι ένα χέρι βοηθείας μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι αλλά και να προλάβουμε καταστάσεις.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.