Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΝΑΒΑ: ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Προετοιμάσου! Φτιάξε σήμερα το Οικογενειακό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης...γιατί όταν η καταστροφή "χτυπά" η ώρα της προετοιμασίας έχει περάσει....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5/8/2018
Την 1η Αυγούστου 2018 συνεκλήθη έκτακτο Σ.Τ.Ο. με πρωτοβουλία της Κοινοτάρχη όπως ορίζει ο νόμος 3013/2002 Άρθρο 13, προκειμένου να δούμε τα δεδομένα μας και πως θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε μια έκτακτη κατάσταση σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Καλεσμένοι ήταν εκτός από το Τοπικό Συμβούλιο και τους δύο Δημοτικούς Συμβούλους , εκπρόσωποι από την Πυροσβεστική , το Στρατόπεδό μας , την Αστυνομία , το Δασαρχείο , τα εθελοντικά σώματα Πυροπροστασίας Προβαλίνθου και Καπανδριτίου, ο Ιερέας μας , εκπρόσωποι Συλλόγων , Παραλίας ,Περιβαλλοντικού και Γονέων του Μουσείου, αλλά και οι εκπρόσωποι γειτονιάς όλων των νευραλγικών σημείων του χωριού. Κλήθηκαν επίσης κάτοχοι οχημάτων με δεξαμενές που μπορούν να συνδράμουν, καθώς κάτοχοι γεωτρήσεων με γεννήτριες και κάτοχοι μηχανημάτων έργου ή γεωργικών μηχανημάτων.
Στο συμβούλιο μας γνωστοποιήθηκαν τα μέσα που διαθέτουν το στρατόπεδο , η Πυροσβεστική ,η ΕΥΔΑΠ, οι εθελοντές αλλά και οι ιδιώτες.
Αναφέρθηκαν τα μέσα της Κοινότητας τα οποία είναι
UΝIMOCμε δεξαμενή 1200lt και αντλία πλήρες και έτοιμο
JCB
D4 ερπιστριοφόρο
Αναμένονται άμεσα
NISSAN με δεξαμενή 1000 lt και αντλία άμεσης επέμβασης
MAGIRUS με δεξαμενή 2500 lt πλήρως εξοπλισμένο (προσφορά εθελοντών Προβαλίνθου)
Τρείς δεξαμενές νερού

Εκ του συμβουλίου προέκυψε η ανάγκη ενίσχυσης της εθελοντικής ομάδας που έχει ως έδρα το Καπανδρίτι και η καταγραφή των γεωργικών μηχανημάτων κλπ που μπορούν να συνδράμουν , έτσι βγήκε η ανακοίνωση της Κοινότητας που έχει προηγηθεί.
Πληροφορούμε τους συμπολίτες μας ότι μετά από έκκληση της Κοινότητας ο Κος Αθανάσιος Μαρτίνος ανέλαβε το κόστος του καθαρίσματος των δρόμων μας,η οποία θα ξεκινήσει άμεσα.
Ζητήθηκε επίσης η εθελοντική συνδρομή – προσφορά των συλλόγων και των φορέων . Άμεση ανταπόκριση υπήρξε από το Μουσείο με την προσφορά δεκαπέντε εθελοντών και μέσων. Ο Σύλλογος της παραλίας είναι πάντα αρωγός και ο Σύλλογος γονέων αν και δεν υφίσταται δήλωσε ότι σε προσωπικό επίπεδο είναι όλοι ενεργοί.
Η παρούσα ανακοίνωση θα εμπλουτιστεί μετά από νέο συμβούλιο που θα γίνει την τρέχουσα εβδομάδα
Εκ του Τοπικού Συμβουλίου
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.