Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

ΠΡΟΣΦΟΡΑ της Οικογένειας του εφοπλιστή Αθ. Μαρτίνου ....και για τον Βαρνάβα!


Ο Κος Αθ. Μαρτίνος, με ίδια έξοδα ανέλαβε το κόστος εκπόνησης μελέτης προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής, για την διάνοιξη δρόμου και την οδική επικοινωνία μεταξύ παραλίας Βαρνάβα και Σέσι Γραμματικού (παραλιακά).

Με το γεγονός αυτό και αφού οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Αρχ Υπηρεσία κλπ.) έχουν δώσει την συγκατάθεσή τους και έχει βρεθεί ανάδοχος από την περιφέρεια, ελπίζουμε και στην σύντομη, (όσο γίνεται στο Δημόσιο…) υλοποίησή του.

Επίσης η εταιρεία του κ. Αθ, Μαρτίνου "Αιγαίας", ανέλαβε τον καθαρισμό των δρόμων του Βαρνάβα από τα χόρτα. Το  ειδικό συνεργείο θα ξεκινήσει την Τρίτη 14/8/18, θα καθαρίσει περίπου 100.000 χλμ δρόμων και θα πληρωθεί από την εταιρεία.

Βέβαια η προσφορά της οικογένειας στον Βαρνάβα επεκτείνεται όλα αυτά τα χρόνια και σε άλλους τομείς όπως η συντήρηση των μηχανημάτων, προμήθεια ανταλλακτικών της Κοινότητας κ.α

Τέλος εδώ δεν πρέπει να παραλείψουμε την συμβολή της τοπικής Προέδρου του Βαρνάβα κας Χαρ. Ασημακοπούλου που με την προσωπικότητάς της κατάφερε να προσεγγίσει να εισηγηθεί και να τύχη της προσφοράς του εφοπλιστή για τον Βαρνάβα.
--------------

Οικογένεια Μαρτίνου: Η προσφορά είναι τρόπος ζωής



Είναι φορές που απλώς δεν μπορεί κάποιος να κλείσει τα μάτια… διότι ακόμη και έτσι ακούει τα στόματα να μιλάνε…
Και όσο και αν η δυσπιστία -ίσως και δικαίως σε κάποιες περιπτώσεις- κυριεύει συνειδήσεις, τα πραγματικά γεγονότα ξεδιαλύνουν τα «σύννεφα» και βάζουν στη σωστή διάσταση σκέψεις, εκτιμήσεις, συμπεράσματα.
Και επειδή η προσφορά δεν είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πλούτου, είναι πρέπον όταν τούτο συμβαίνει να συνομολογείται από εχθρούς και φίλους. Ανεξαρτήτως…
Ασφαλώς υπάρχουν πολλές οικογένειες και ευεργέτες στην ιστορία της χώρας μας που άφησαν ανεξίτηλα την σφραγίδα τους με τα έργα και την προσφορά τους. Έκαναν καλό στον τόπο, βοήθησαν στην ανάπτυξη, στην υγεία, στην αναβάθμιση της δημόσιας ζωής.
Ειδικά και όχι γενικά, στα του τόπου μας δηλ., η οικογένεια Μαρτίνου έχει συνδέσει το όνομα της με την κοινωνική προσφορά που είναι ανάλογη με την ανοδική πορεία της στον τομέα της ναυτιλίας.

Εκεί περί τα τέλη της δεκαετίας του 1970 ιδρύεται η ναυτιλιακή εταιρεία «Thenamaris», η οποία ως τα τέλη της ίδιας δεκαετίας γιγαντώνεται. Τα τρία αγόρια της οικογένειας, Θανάσης, Κωνσταντίνος και Ανδρέας, ασχολήθηκαν με τα ναυτιλιακά, ενώ η κόρη Ελένη, συνεχίζει να λειτουργεί τη γκαλερί που διατηρούσε ο παππούς της οικογένειας Γιάννης Μαρτίνος.
Παρά το γεγονός ότι μιλάμε πλέον για μια «αυτοκρατορία» η οικογένεια Μαρτίνου από επιλογή, μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κάτι που έχει ακολουθήσει και η Γεωργία Μαρτίνου η κόρη του Θανάση και της Μαρίνας Μαρτίνου, η οποία έχει εκλεγεί βουλευτής. Η αντισυμβατική συμπεριφορά της δεν μειώνει στο ελάχιστο τη δράση της και την προσφορά της στα κοινά, εκδηλώνοντας το πηγαίο ενδιαφέρον για τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιφέρειας όπου εκλέγεται.
Κοινωνική δράση
Το 2015 ιδρύεται η αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ για να στεγάσει τη μακροχρόνια κοινωφελή δράση του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου. Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα η κοινωνική δράση στον τομέα της φιλανθρωπίας επεκτείνεται σε όλη την επικράτεια και αφορά:
Εκπαίδευση, υγεία, πολιτισμό, χριστιανική παράδοση, εντός και εκτός συνόρων.
Πολλές από τις δωρεές αφορούν στη συντήρηση αλλά και την κατασκευή πολλών εκκλησιών, σε διάφορες μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας καθώς και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, στα Νότια προάστια, είναι η κατασκευή του περίλαμπρου Ιερού Ναού αφιερωμένου στην Παναγία τη Φανερωμένη, στη Βουλιαγμένη.
Στη Σύρο, λόγω της διαρκούς ενίσχυσης των ενοριών, έχει ανακηρυχθεί Μέγας Ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως και Επίτιμος Δημότης του Δήμου.Στις Αχαρνές έχει επίσης βοηθήσει πολλές ενορίες.
Εκτός συνόρων πριν από δυόμιση χρόνια πραγματοποίησε δωρεά για την εκ βάθρων ανακαίνιση του ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου στην Πρίγκηπο, η οποία, όπως είχε δηλώσει τότε ο εφοπλιστής, «είναι μια όαση Ορθοδοξίας εκτός Ελλάδος και πόλος έλξης για πολλούς Έλληνες προσκυνητές που έρχονται από την πατρίδα μας».
Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην αποκατάσταση της Τράπεζας της Ιεράς Μονής Καρακάλλου στο Άγιο Όρος και της στερέωσης – αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Πέτρου στην Καστανιά της Μεσσηνιακής Μάνης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες δωρεές:
-Χρηματοδότηση για την αγορά εξελιγμένου ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό των αστυνομικών υπηρεσιών του Α.Τ. Αλίμου προς τους πολίτες.
-Αγορά ορειβατικού-διασωστικού εξοπλισμού (στολές αντιπυρικές, κράνη πλήρη με φακό και μάσκα προστασίας οφθαλμών, γάντια, μπότες πυρόσβεσης, μάσκες προστασίας αναπνοής) για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Βουλιαγμένης.
-Δωρεά ορειβατικού- διασωστικού εξοπλισμού στην Πυροσβεστική Ζακύνθου, αλλά και εξοπλισμό για πυροσβεστικά οχήματα και δύο ταχύπλοα στις Ειδικές Δυνάμεις.
-Δημιουργία παιδότοπου και σταθμού θηλασμού μητέρων σε Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη.
-Εγκατάσταση πυροπροστασίας στην Παιδική Κατασκήνωση Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας στο Στεφάνι Βοιωτίας.
Εκπαίδευση:
-Ενίσχυση των νέων σχολείων στο Κίτσι του Δήμου Κορωπίου με διαδραστικά συστήματα.
-Οικονομική ενίσχυση για τη λειτουργία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και τη χορήγηση υποτροφιών
-Ανακαίνιση του πρώτου ορόφου του κτιρίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στον τομέα της δημόσιας υγείας:
-Εξοπλισμός φορητού μηχανήματος υπερήχων στη 2η Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών ‘’Η ΣΩΤΗΡΙΑ’’.
-Παροχή εύκαμπτου ινοπτικού βρογχοσκοπίου στο Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών ‘’Άγιος Σάββας’’.
-Δωρεά μηχανημάτων και χειρουργικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά ‘’Άγιος Παντελεήμων’’.
-Οκτώ (8) παρακλίνιαmonitors στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού.
-Στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του ίδιου νοσοκομείο 10 τροχήλατα νοσηλείας, απαραίτητα για την αποφυγή διασποράς μικροβίων.
-Στο Ασκληπιείο Βούλας ανακαίνιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, Ακτινολογικού και Μονάδας Αιμοδοσίας στο κεντρικό κτήριο του Νοσοκομείου.

Τα έργα στην περιοχή της Ραφήνας
Τον Ιούνιο του 2013 ο Θανάσης Μαρτίνος με το τεχνικό επιτελείο του αποφασίζει να προχωρήσει σε μια τεράστιας σημασίας για όλους τους κατοίκους προσφορά.
Ανακαινίζει εκ βάθρων τις κτιριακές εγκαταστάσεις, του πρώην Παιδοψυχιατρικού νοσοκομείου και το μετατρέπει στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας που γνωρίζουμε σήμερα με ιατρεία όλων των ειδικοτήτων και εξοπλισμό των εργαστηρίων, ακτινολογικού, μικροβιολογικού, υπερήχων, με υπερσύγχρονα ιατρικά μηχανήματα.
Όμως οι δωρεές και η προσφορά δεν περιορίζονται μόνο στο κέντρο υγείας.

Στα σημαντικότερα περιλαμβάνονται επίσης:
-Ανακατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο πρώην Παιδοψυχιατρικο Νοσοκομείο Ραφήνας.
-Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου με πλαστικό χλοοτάπητα και αποδυτήρια σε έκταση του π. ΠαιδοψυχιατρικούΝοσκομείου.
-Ανακατασκευή αιθουσών στο Ειδικό Σχολείο Ραφήνας , εξοπλισμός των αιθουσών και τοποθέτηση κλιματιστικών.
-Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στο παλαιό γήπεδο της Θύελλας.
-Δωρεές μελετών στο Δήμο.
-Κατασκευή για την αποπεράτωση της αίθουσας (αρχονταρίκι) κάτω απο τον Ιερό Ναό της Παναγίας Παντοβασίλισσας.
-Δωρεές σε Συλλόγους της περιοχής.

Είναι μαθηματικά σίγουρο ότι έχουμε ξεχάσει πολλά αλλά ο σκοπός δεν είναι η ακριβής απαρίθμηση των έργων της οικογένειας Μαρτίνου. Συνήθως η μνημόνευση των αγαθών δράσεων αποτελεί απλώς μια μικρή κοινωνική αναγνώριση της ανιδιοτελούς προσφοράς.
Πηγή: Εφημερίδα Polis
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.