Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Σείεται η Κρήτη: Εφιπποι Κρητικοί τραγουδούν στον τάφο του Καζαντζάκη και γεμίζουν τα πλοία – Οι αλογατάρηδες ετοιμάζονται για νέο Θέρισο

Δέος, συγκίνηση, ανατριχίλα είναι λίγες από τις λέξεις που μπορεί να περιγράψει κανείς τη σκηνή που εκτυλίχθηκε στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο εμβληματικός Κρητικός λυράρης, ο Ψαραντώνης, λίγο προτού αναχωρήσει για το συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία, μαζί με τον γιο του Λάμπη Ξυλούρη αλλά και έφιππους Κρητικούς επισκέφτηκε τον τάφο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα.
Εκεί, με την συνοδεία της λύρας του, τραγούδησε το παραδοσιακό «Πότε θα κάνει ξαστεριά» που όλοι έχουμε γνωρίσει από τη μοναδική ερμηνεία του, αδελφού του, Νίκου Ξυλούρη.
Όπως αναφέρεται και στο βίντεο που αναρτήθηκε το συγκεκριμένο τραγούδι:
«Το ἀφιερώνουν στόν ἑλληνικό λαό πού σηκώνει τό ἀνάστημα του, ἀρνούμενος νά πουλήσει τήν ἱστορία του. Ἕνα κάλεσμα στό χρέος τοῦ ἀγῶνα, γεμᾶτο συμβολισμούς!»
«Μακεδονία Ξακουστή στα Χανιά!
Την ώρα που μιλούσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων των δύο Τοπικών Μονάδων Υγείας, στον χώρο του (πρώην) Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, στα Χανιά, παρουσία και του υπουργού Ανδρέα Ξανθού ακουγόταν το συγκεκριμένο πατριωτικό τραγούδι για την Μακεδονία μας.
Σημειώνεται, πάντως, ότι το συγκεκριμένο όχημα «περιοδεύει» εντός και εκτός πόλης τις τελευταίες ημέρες, «παίζοντας» από το μεγάφωνό του το ίδιο εμβατήριο…
Kαταλαβαίνετε τι έχει να γίνει…




Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.