Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Αιρετοί του Βαρνάβα, άρχισαν ανεξαρτητοποιήσεις παραιτήσεις για λάθος όμως λόγους.

Κρίνουμε την πολιτική σεβόμαστε τα πρόσωπα.

Για να καταλάβουμε το νόημα και την βαρύτητα μιας τέτοιας πολιτικής πράξης, θα πρέπει να γνωρίσουμε  και να κρίνουμε τα δεδομένα που προς το παρόν είναι άγνωστα.
Στην ανάρτησή του στο FB εξηγεί τους λόγους της ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη Ψινάκη:

“Οι λόγοι που ανεξαρτητοποιούμαι είναι η αδιαφορία του Δήμου για το χωριό μας. Και η άρνηση συνεργασίας της τοπικής προέδρου τόσο με μένα όσο και με τους άλλους τοπικούς συμβούλους. Προσπάθησα όλο αυτό το χρονικό διάστημα να επιτύχω έστω και στο ελάχιστο να συνεργαστώ μαζί της αλλά στάθηκε αδύνατο, αφού στο λεξιλόγιο της κυριαρχεί η λέξη ΕΓΩ και όχι ΕΜΕΙΣ.
Θα συνεχίσω να προσφέρω σαν ανεξάρτητος σύμβουλος στον τόπο που διάλεξα να γίνει τόπος μου.
Σας ευχαριστώ για την στήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια!”

ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύμβουλος δεν μπήκε στη διαδικασία να σκεφτεί την παραίτηση ως πολιτική πράξη ευθύνης και αντίδρασης. Παρέμεινε στη θέση του προκειμένου, όπως είπε και έγραψαν, να «υπερασπιστεί τους πολίτες» που τον ψήφισαν,
Η “παραίτηση” είναι πράξη πολιτικής ευθύνης με το δεδομένο τη διαφωνία με τις ενέργειας της παράταξης με την οποία έχει εκλεγεί.
Όμως είναι αναμενόμενο (ηθικά τουλάχιστον) να δοθούν κάποιες εξηγήσεις απέναντι στους ψηφοφόρους και όχι μόνο, για τους  λόγους (να αναλυθούν) τα δεδομένα που υπαγόρευσαν στην απόφαση, ανεξαρτητοποίησης υπογραμμίζοντας την αιτία των συγκεκριμένων χειρισμών και αποφάσεων που υποχρέωσαν να οδηγηθεί σε αυτή.
Κε Στρατίκη, αν σας έπαιρνα συνέντευξη θα σας υπέβαλα τις παρακάτω ερωτήσεις:
  • Μήπως τελικά η αποχώρηση οφείλεται στο ότι προτάσεις που έχετε καταθέσει δεν έτυχαν αποδοχής;
  • Υπήρξε αιτιολόγηση προς εσάς για τους λόγους απόρριψης τους;
  • Ποια τα σπουδαιότερα θέματα άρνησης συνεργασίας με την τοπική πρόεδρο και ποια των άλλων τοπικών συμβούλων.
  • Μήπως αυτή η ανεξαρτητοποίηση είναι μία κίνηση πολιτικής σκοπιμότητας εκ μέρους σας;
  • Η απόφαση ανεξαρτητοποίησης, δηλαδή η πλήρης απομάκρυνση σας από την παράταξη με την οποία εκλεχθήκατε, τι σημαίνει στην πράξη;
  • Εσείς που ουσιαστικά ασκούσατε διοίκηση στην Κοινότητα τώρα (για 4 χρόνια) εμφανίζεστε να μην συμφωνείτε με αυτή τη διοίκηση.
  • Πότε καταλάβατε την ανεπάρκεια και αδιαφορία της παράταξης του Δημάρχου προς το χωριό μας;
  • Γιατί προτιμήσατε την ανεξαρτητοποίηση αντί της παραίτησης. Αυτό δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στην Κοινότητα;
  • κ. Στρατίκη θεωρείτε ότι είναι μία σοφή απόφαση αυτή που λάβατε;
Σωστό ή λάθος Μπράβο που τολμήσατε … πολύ όμως φοβούμαι για λάθος λόγους.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΑΡΘΡΟΥ
Είναι δεδομένη η γενική  αδιαφορία της κεντρικής διοίκησης του (μακρινού) Καλλικρατικού Δήμου Μαραθώνα και όλων των παρατάξεων για το χωριό μας. Αυτό διαπιστώνεται συνεχώς από συστάσεως του Καλλικρατικού Δήμου Μαραθώνα (με τους προηγούμενους, τους σημερινούς και τους επόμενους άρχοντες).
Μερικοί αιρετοί του χωριού μας αντί να είναι ενωμένοι αναλώνονται συνεχώς σε μεταξύ τους παρασκηνιακές διαβολές ή και αντιδικίες. Στο βωμό της προσωπικής τους πολιτικής ανέλιξης εκλιπαρώντας “παράσημα” από τους πολιτικούς τους μέντορες του κέντρου εξουσίας της Ν. Μάκρης και μάλιστα θα "χτυπιούνται" σε λίγο για να μπουν στις προεκλογικές λίστες.
 
Θα μπορούσαμε να εκλάβουμε χρήσιμη και εποικοδομητική μια οποιαδήποτε πολιτική κίνηση διαμαρτυρίας (παραίτησης) μόνο όταν εξυπηρετεί  τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα, τις προοπτικές και τα δικαιώματα, το παρών και το μέλλον χωριού μας.
Μια τέτοια ενέργεια πολιτικής διαμαρτυρίας θα μπορούσε να είναι η ταυτόχρονη παραίτηση όλων των αιρετών του Βαρνάβα με αίτημα την απόσχιση από τον κεντρογενή απόμακρο και αδιάφορο Δήμο του Μαραθώνα, με την διενέργεια δημοψηφίσματος. Τότε και μόνο τότε θα μπορούσαμε να αξιολογήσουμε τους πραγματικούς πατριώτες του Βαρνάβα και όσους πραγματικά ενδιαφέρονται και φροντίζουν για το καλό του χωριού (όχι μόνο στα λόγια).
Οι επιλογές μας είναι το μέλλον μας ….
Ο αντίκτυπος από ένα δημοψήφισμα απόσχισης θα είναι σημαντικός για την τοπική και κεντρική εξουσία να βάλλει το πρόβλημα στις σωστές του βάσεις βάζοντας σοβαρές υποθήκες και προοπτικές για το μέλλον του χωριού μας.
Εν όψη δημοτικών εκλογών
ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ ΤΏΡΑ 

Μ. Αποστολόπουλος
Κίνηση απόσχισης Βαρνάβα

Σημ.
1. Ευχαρίστως θα δεχθούμε να δημοσιεύσουμε οποιαδήποτε απάντηση ή σχόλιο του Συμβούλου πάνω σε αυτό το Άρθρο)

2. Υποπτευόμαστε πως σύντομα κι άλλοι αιρετοί του Βαρνάβα θα ακολουθήσουν το παράδειγμα. Ας το κάνουν όμως για τους σωστούς λόγους.

Διαβάστε ακόμα:

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης Μάκη Στρατίκη, συμβούλου της Δημοτικής ενότητας Βαρνάβα Μαραθώνα.

Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.