Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Μετωπική Τουρκίας-ΗΠΑ: «Αν οι Αμερικανοί υπερασπιστούν τους Κούρδους, κλείνουμε τις αμερικανικές βάσεις σε Diyarbakir και Incirlik»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ετοιμάζεται ως αντίποινα να « κλείσει» την νατοϊκή βάση  στο Ιντσιρλίκ αλλά και αυτή  στο Ντιγιαρμπακίρ αν οι Αμερικανοί αντιδράσουν σχετικά με την τουρκική επίθεση κατά των Κούρδων στην Αφρίν.

Πολλά «μαύρα» σύννεφα μαζεύτηκαν ανάμεσα σε Τουρκία και ΗΠΑ  και όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι θα έχουμε εξελίξεις άκρως επικίνδυνες για ολόκληρη την περιοχή με προεκτάσεις στο Αιγαίο, τον Βόσπορο και την Κύπρο.
Ο Τούρκος αμυντικός αναλυτής και εμπειρογνωμόνων I. Keles ( σύμβουλος του γενικού επιτελείου), αναφέρει ότι  η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών για τον εξοπλισμό ενός κανονικού στρατού Κούρδων «τρομοκρατών» είναι πλέον μια άμεση απειλή για την Τουρκία, και η Άγκυρα σύμφωνα με δικές του πληροφορίες υπενθύμισε στις ΗΠΑ μέσω μυστικών διαύλων:
«Μπορούμε  να τερματίσουμε την λειτουργία αμερικανικών βάσεων στο Ιντσιρλίκ και Ντιγιαρμπακίρ. Η κεντρική βάση εφοδιασμού  της Αμερικής στη Μέση Ανατολή είναι το Ιντσιρλίκ και θα το κλείσουμε , αν συνεχίζετε να μας  βλάπτετε».
Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν και εκπαιδεύουν στα τουρκο-συριακά σύνορα 30 χιλιάδες αντάρτες του PKK που αποτελούν «σαφή απειλή» κατά της χώρας , σημείωσε ο εμπειρογνώμονας και συνταγματάρχης ε.α. Ιμπραήμ Κελές.
Ο ίδιος τονίζει ότι είμαστε σε ένα οριακό σημείο για τον περιορισμό της λειτουργίας των νατοϊκών  στρατιωτικών βάσεων , ιδιαίτερα του Ιντσιρλίκ , εφόσον οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παρέχουν υλικοτεχνική υποστήριξη στους Κούρδους.
Το ίδρυμα Assam και ο εμπειρογνωμόνων  Keles, αξιολόγησαν την ανακοίνωση του εκπροσώπου των ΗΠΑ συνταγματάρχη Αλμπέυ Τόμας για την δημιουργία δύναμης 30 χιλιάδων ατόμων ως «κόκκινο συναγερμό» για την χώρα.
«Στο πλαίσιο αυτό η Τουρκία απειλείται ανοιχτά από τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Τούρκος ειδικός διότι επιπλέον, αυτός ο στρατός είναι εξοπλισμένος επίσης με βαριά όπλα.
Για αυτό η Τουρκία θα πράξει το ίδιο  αυτό που είχε πράξει κατά την  διάρκεια της «ειρηνευτικής επιχείρηση της Κύπρου το 1974» ( έτσι ονομάζουν οι νέο-οθωμανοί την εισβολή του Αττίλα), με την βάση του  Ιντσιρλίκ την οποία είχαν περικυκλώσει τουρκικές δυνάμεις  και την παρακολουθούσαν.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν πολλές βάσεις logistics εκτός του Ιντσιρλίκ στη Συρία και στη Μέση Ανατολή, και μπορούν να τις ενεργοποιήσουν . Για αυτό η Τουρκία μπορεί να θέσει τέλος στις δραστηριότητες των ΗΠΑ  σε  Ιντσιρλίκ και Ντιγιαρμπακίρ.
Ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι  μπορούμε ξαφνικά να μπούμε  στην Αφρίν μια νύχτα. Οι ΗΠΑ  αποτελούν πλέον απειλή για την Τουρκία παρέχοντας στους Κούρδους (PYD)  όλα τα είδη των όπλων, της τεχνολογίας, και της κατάρτισης «, κατέληξε ο Τούρκος συνταγματάρχης ε.α .
Έτσι για τις ΗΠΑ , η Ελλάδα και ειδικά η Σούδα θα αποτελέσουν την κύρια βάση ανεφοδιασμού των αμερικανικών δυνάμεων κατά τις επιχειρήσεις στην Συρία.
Όλα αυτά ενώ το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κατέβει στην Κύπρο και σύντομα θα έχουμε νέα αντιπαράθεση με την Άγκυρα.
Όλα πλέον ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία είναι πιθανά ενώ οι τουρκικές φάλαγγες με τους αρματοφορείς γεμίζουν τα σύνορα με την Συρία έτοιμες για εισβολή. Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:  
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.