Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Πώς και πότε θα πάρουν τα λεφτά οι νικητές της λοταρίας αποδείξεων

Πώς και πότε θα πάρουν τα λεφτά οι νικητές της λοταρίας αποδείξεωνΑπό τους 4.556.328  φορολογούμενους που τον Οκτώβριο έκαναν πληρωμές με κάρτες ή μέσω ebanking, μόνο οι 2.000 θα λάβουν ηλεκτρονικό μήνυμα από την εφορία.
Από αυτούς τους 2.000, μόνο χίλιοι  θα διαβάσουν ότι κέρδισαν τα 1000 ευρώ. Οι υπόλοιποι, αν και κληρώθηκαν, δεν θα πάρουν τίποτα. Σε αυτούς το ΥΠΟΙΚ επισημαίνει ότι ίσως να πάρουν 1.000 ευρώ, αν κάποιοι από τους χίλιους πρώτους νικητές αποποιηθούν το έπαθλο που κέρδισαν, ή δεν δηλώσουν ΙΒΑΝ ή αν διπλοκέρδισαν.

Τον Δεκέμβριο θα επαναληφθεί δύο τουλάχιστον φορές, μία ημέρα για τις αγορές που έγιναν μέσα στον Νοέμβριο, και μία ακόμη με απανωτές διαδοχικές κληρώσεις για 9.000 τυχερούς, για τις αγορές που έκαναν στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου. Από αυτή τη λοταρία θα δοθούν συνολικά 9 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι στην κλήρωση δεν συμμετέχουν οι πληρωμές για αγορές που έγιναν από ανηλίκους κάτω των 18 ετών, ακόμα και αν αυτοί έχουν δικό τους ΑΦΜ, είναι ορφανά, εργάζονται και έχουν δικό τους εισόδημα.
Πότε θα δοθούν τα χρήματα
Οι τυχεροί εφόσον διαπιστώσουν ότι κέρδισαν και ενημερωθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα, περιμένουν  να μπουν τα λεφτά στον λογαριασμό τους. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι τα χρήματα δεν θα μπουν σε όποιον λογαριασμό έχουν τυχόν δηλώσει ήδη στην εφορία, αλλά όποιον θα δηλώσουν από τώρα και μετά.
Στην σελίδα τους στο Taxisnet θα πρέπει να δηλώσουν τον αριθμό ΙΒΑΝ του λογαριασμού τους. Αν δεν το κάνουν μέσα σε 3 μήνες, θα χάσουν τα λεφτά τους. Τα κέρδη θα πληρωθούν στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, με το ΥΠΟΙΚ να θέτει έναν όρο. Τουλάχιστον οι 500 από τους πρώτους χίλιους νικητές να έχουν δηλώσει ως τότε τον αριθμό ΙΒΑΝ. Αν δεν μπορούν να εκτελεστούν πληρωμές για τουλάχιστον τους μισούς νικητές, η πληρωμή θα αναβληθεί ίσως για τη μεθεπόμενη εβδομάδα.
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς μέσα από 13 ερωτοαπαντήσεις
1.Ποιος φορέας είναι αρμόδιος για τη διενέργεια των κληρώσεων;
Αρμόδιος φορέας για τη διενέργεια των δημοσίων κληρώσεων είναι η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), σε συνεργασία με ανεξάρτητο πιστοποιημένο φορέα.
2. Ποιοι συμμετέχουν στις κληρώσεις;
Στις δημόσιες κληρώσεις έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν Α.Φ.Μ. και έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.
3. Με ποιο τρόπο συμμετέχω στο Πρόγραμμα Δημοσίων Κληρώσεων της Α.Α.Δ.Ε.;
Για να διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας σε οποιαδήποτε από τις δημόσιες κληρώσεις του προγράμματος, πρέπει απλώς να έχετε πραγματοποιήσει (και να έχει εκκαθαριστεί) έστω και μία συναλλαγή με τη χρήση κάρτας ή με άλλο ηλεκτρονικό μέσο, κατά τον προηγούμενο μήνα ή άλλη χρονική περίοδο στην οποία αφορά η κλήρωση.
4. Πώς γνωστοποιώ τις ηλεκτρονικές μου συναλλαγές για να συμμετάσχω στην κλήρωση;
Δε χρειάζεται να κάνετε κάτι. Η Δ.ΗΛΕ.Δ. συγκεντρώνει τα στοιχεία των εκκαθαρισμένων συναλλαγών του εκάστοτε προηγούμενου μήνα, που αποστέλλονται από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών μέχρι το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου του εκάστοτε επόμενου μήνα και τα μετατρέπει σε λαχνούς.
5. Πώς προσδιορίζεται το πλήθος των λαχνών μου που συμμετέχουν στην κλήρωση;
Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των συναλλαγών του μήνα στον οποίο αφορά η κλήρωση, ως εξής:
Για συνολικό άθροισμα μέχρι εκατό (100) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε ένα (1) ευρώ.
Για τα επόμενα τετρακόσια (400) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από εκατόν ένα (101) ευρώ μέχρι πεντακόσια (500) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε δύο (2) ευρώ.
Για τα επόμενα πεντακόσια (500) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από πεντακόσια ένα (501) ευρώ μέχρι χίλια (1.000) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τρία (3) ευρώ.
Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από χίλια ένα (1.001) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τέσσερα (4) ευρώ.
Όπου απαιτείται στρογγυλοποίηση, αυτή γίνεται στον πλησιέστερο μεγαλύτερο ακέραιο.
6. Πώς ενημερώνομαι για τους λαχνούς που εξασφάλισα σε κάθε κλήρωση;
Επισκέπτεσθε τη σχετική εφαρμογή (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΛΗΡΩΣΕΩΝ) στο δικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε., με χρήση των προσωπικών κωδικών σας πρόσβασης στο TAXISnet.
7. Πόσοι λαχνοί κληρώνονται ανά κλήρωση;
Σε κάθε κλήρωση αναδεικνύονται χίλιοι (1.000) τυχεροί λαχνοί και χίλιοι (1.000) αναπληρωματικοί που αριθμούνται σε 1ο, 2ο έως 1000ό.
8. Πόσοι από τους λαχνούς μου μπορούν να κερδίσουν σε κάθε κλήρωση;
Σε περίπτωση που περιλαμβάνονται στους λαχνούς σας περισσότεροι από έναν τυχεροί λαχνοί, δικαιούστε το έπαθλο μόνο μία φορά για κάθε κλήρωση. Οι υπόλοιποι τυχεροί λαχνοί στην περίπτωση αυτοί, αντικαθίστανται από τον 1ο, τον 2ο κ.ο.κ. από τους αναπληρωματικούς λαχνούς.
9. Ποιο είναι το έπαθλο της κλήρωσης;
Οι τυχεροί του Προγράμματος Δημοσίων Κληρώσεων επιβραβεύονται με χρηματικά ή σε είδος έπαθλα. Στην περίπτωση των χρηματικών επάθλων κάθε δικαιούχος κερδίζει χίλια (1.000) ευρώ.
10. Πώς ενημερώνομαι για τα αποτελέσματα της κλήρωσης;
Οι τυχεροί λαχνοί ανά κλήρωση αναρτώνται σε ιστοσελίδα στο δικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. (www.aade.gr). Σε περίπτωση που κάποιος από τους λαχνούς σας περιλαμβάνεται στους τυχερούς, θα ενημερωθείτε μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό σας στο TAXISnet.
11. Πώς θα δηλώσω τον τραπεζικό μου λογαριασμό;
Σε περίπτωση που κερδίσετε για πρώτη φορά ή κερδίσετε και δεν έχετε δηλώσει σε κάποια προγενέστερη κλήρωση τραπεζικό λογαριασμό, θα σας δοθεί προθεσμία τριών (3) μηνών από την αποστολή του προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό σας στο TAXISnet, προκειμένου να δηλώσετε τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμείτε να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο. Στον λογαριασμό απαιτείται να εμφανίζεστε ως ο μόνος ή ο πρώτος δικαιούχος.
Η δήλωση του λογαριασμού γίνεται στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet.
Σε περίπτωση που δε δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός της ως άνω προθεσμίας, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο καταβάλλεται στον 1ο, 2ο κ.ο.κ. δικαιούχο, κάτοχο του 1ου, 2ου κ.ο.κ. αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.
12. Πώς παραλαμβάνω το έπαθλο σε περίπτωση που περιλαμβάνομαι στους τυχερούς;
Το χρηματικό έπαθλο πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσετε για το σκοπό αυτό στο περιβάλλον TAXISnet και στον οποίο απαιτείται να εμφανίζεστε ως ο μόνος ή ο πρώτος δικαιούχος.
Σε περίπτωση επάθλου σε είδος, αυτό θα αποσταλεί στη φορολογική σας κατοικία ή θα σας παραδοθεί ιδιοχείρως, μετά από σχετική συνεννόηση.
13. Έχω το δικαίωμα να εξαιρεθώ από το πρόγραμμα δημοσίων κληρώσεων της Α.Α.Δ.Ε.;
Έχετε το δικαίωμα, οποτεδήποτε, να ζητήσετε να εξαιρεθείτε από το πρόγραμμα Δημοσίων Κληρώσεων.
Μπορείτε επίσης να αποποιηθείτε το έπαθλο που κερδίσατε σε συγκεκριμένη κλήρωση, εντός τριών (3) μηνών από τη διενέργειά της, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στη Δ.ΗΛΕ.Δ. Σε περίπτωση τέτοιας αποποίησης, το έπαθλο διατίθεται στον 1ο, 2ο κ.ο.κ. δικαιούχο, κάτοχο του αντίστοιχου αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) είναι υπεύθυνη για τη διενέργεια του Προγράμματος Δημοσίων Κληρώσεων (λοταρία). Φορέας υλοποίησης της διαδικασίας έχει οριστεί η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Α.Α.Δ.Ε. Στις Δημόσιες Κληρώσεις, έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα Φυσικά Πρόσωπα που διαθέτουν Α.Φ.Μ. και είναι άνω των 18 ετών.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.