Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στον Κάλαμο

Ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή του Καλάμου, που επλήγη από την καταστροφική  πυρκαγιά της 13ης Αυγούστου με συνέπεια περίπου 35 χιλιάδες στρέμματα του περιαστικού δάσους της περιοχής Καλάμου-Καπανδριτίου να καούν.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την κοπή των καμένων δέντρων που βρίσκονταν πάνω στο κεντρικό δρόμο.
Την περίοδο αυτή έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την δια πλάτυνση του δρόμου μετά το σχολικό συγκρότημα Καλάμου, όπου υπήρχε μεγάλη επικινδυνότητα. Μηχανήματα δουλεύουν καθημερινά, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές πριν τις φθινοπωρινές βροχές, οι οποίες θα δυσκολέψουν την ολοκλήρωση του έργου.
Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Ωρωπού έχει χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών με το ποσό των 460 χιλιάδων ευρώ, για τις πρώτες άμεσες ανάγκες, ενώ εγκρίθηκε και το ποσό των 2.980.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα. Το έργο είναι της Περιφέρειας Αττικής από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα εκτελεστεί από το Δήμο Ωρωπού.
Επίσης αναμένεται να εγκριθεί και το ποσό των 3 εκατ. ευρώ για έργα οδοποιίας από το Καπανδρίτι μέχρι τον Κάλαμο, κυρίως για τον κεντρικό δρόμο που έχει υποστεί πολλές ζημιές.




http://www.apopsi-tora.gr
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.