Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

«Τρεμοσβήνει» η δεδηλωμένη: Ποιοι καταψηφίζουν το ν/σ αλλαγής φύλου – Ο ΣΥΡΙΖΑ «αυτοκτονεί» την Νεολαία -Κόλαφος η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος

Σοβαρούς κλυδωνισμούς δέχεται η κυβερνητική πλειοψηφία οδεύοντας προς τη διαδικασία ψήφισης των επίμαχων νομοσχεδίων αλλαγής φύλου και «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης» με πολύ σοβαρό πλέον το ενδεχόμενο να  βγει «τραυματισμένη» μη εξασφαλίζοντας την υπερψήφιση τους.

Μία απλή καταγραφή των δημόσιων τοποθετήσεων βουλευτών των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα πείσει και τον πιο δύσπιστο ότι οι ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν τα επόμενα 24ωρα ειδικά οι « επί των άρθρων» θα δυσκολέψουν την πλειοψηφία.
Από τους 153 βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ οι Δημήτρης Καμμένος (ΑΝΕΛ), Κώστας Κατσίκης (ΑΝΕΛ), Νίνα Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ) και Γεωργία Γεννιά (ΣΥΡΙΖΑ) έχουν εκδηλώσει σοβαρές επιφυλάξεις με τις προωθούμενες διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, για το νομοσχέδιο περί αλλαγής φύλου.
Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα ακούγονται στους διαδρόμους της Βουλής δεν αποκλείονται να υπάρχουν και άλλα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που θα βγουν «απέναντι».
Τελευταίο κρούσμα «απειθαρχίας» στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Γεννιά.
Σε συνέντευξή της στο Κανάλι της Βουλής ανέφερε αρχικά πως «Θεωρεί ότι υπάρχει προχειρότητα στη σύνταξη του νομοσχεδίου και ότι τέτοια σχέδια νόμου θα πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση», για να προσθέσει πως «ακόμη είναι σε εκκρεμότητα το θέμα της ηλικίας και για μένα το 15ο έτος είναι κόκκινη γραμμή».
Μάλιστα πριν λίγο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνος Κατσίκης,επανήλθε λέγοντας ότι θα καταψηφίσει oριστικά το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου για συνειδησιακούς λόγους.
«Το πρότυπο της οικογένειας είναι παγιωμένο στον αξιακό μου πίνακα και μη δεκτικό μεταβολών», σημείωσε ακόμη ο ίδιος, σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή», ενώ υπογραμμίζει:
«Καμία απολύτως διόρθωση του πρώτου μέρους του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου δεν θα ήταν ικανή να με πείσει να υπερψηφίσω ένα νομοθέτημα που τορπιλίζει τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας».
Ο κ. Κατσίκης κατηγόρησε τη ΝΔ για τη στάση της στο συγκεκριμένο θέμα, κάνοντας λόγο για «άθλια πολιτική διαχείριση του θέματος», που αποτελεί «κοινοβουλευτική πρωτοτυπία».
«Ο εισηγητής της κ. Καραγκούνης να το χαρακτηρίζει θετικό, αλλά η παράταξή του να δηλώνει πως θα καθορίσει τη θέση της από τη στάση των ΑΝΕΛ. Οι ΑΝΕΛ δεν χρειαζόμαστε «εξαπτέρυγα», ούτε παρακολουθήματα. Έχουμε αυθύπαρκτο πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα. Ας έχουν και αυτοί το πολιτικό ανάστημα της υποστήριξης όποιας θέσης διαθέτουν», συμπλήρωσε.
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» ο κ. Κατσίκης εμφανίστηκε κατηγορηματικός:
«Η προσπάθεια εμφάνισης της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» ως ενός σωματείου που νομιμοποιείται και αναλαμβάνει το δικαίωμα του «συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι» είναι τουλάχιστον έωλη. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε τι που ροκανίζει την εθνική μας ασφάλεια και διακυβεύει την εθνική μας κυριαρχία».
«Γκάλοπ» στον ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή φύλου: Ο Κοντονής «μετρά» τις αντιδράσεις των βουλευτών
Άτυπη συνεδρίαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που προβληματίζονται για ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου, αλλά και με την τροπολογία που αφορά και την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» προγραμματίζει η γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Αφροδίτη Θεοπεφτάτου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με βουλευτές, ενημερώνοντάς τους πως, την ερχόμενη Δευτέρα, πριν από την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια (12:00), θα υπάρξει συνάντηση με τον κ. Κοντονή, προκειμένου να διευκρινιστούν ζητήματα και να τεθούν οι όποιες διαφωνίες.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη η κυρία Γεωργία Γεννιά (Α’ Πειραιά) έχει δηλώσει ότι προτίθεται να καταψηφίσει το άρθρο για την αλλαγή φύλου στα 15 έτη.
Ωστόσο, η ενέργεια της κυρίας Θεοπεφτάτου αντιμετωπίζεται με επιφυλακτικότητα, καθώς αρκετοί θεωρούν ότι ενεργεί καθ’ υπόδειξη του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου να εντοπιστούν πιθανοί «αντάρτες» και να ασκηθούν οι σχετικές πιέσεις, για να ευθυγραμμιστούν με την «κομματική γραμμή».
Επισημαίνουν, δε, πως οι ενημερωτικές συναντήσεις θα μπορούσαν να γίνουν κατά την διάρκεια επεξεργασίας του νομοσχεδίου από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή και όχι στο… παρά πέντε της ψήφισής του από την Ολομέλεια.
Εκτός αυτού, η ενέργεια της γραμματέως της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει και την αγωνία της κυβέρνησης για τις επιπτώσεις που προκαλεί η οργισμένη αντίδραση της Ιεράς Συνόδου και της κοινότητας του Αγίου Όρους για τις προωθούμενες διατάξεις.
Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος: «Οχι σε αλλαγή φύλου στα 15».
Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος έδωσε με τη σειρά της ακόμη ένα πλήγμα στο νομοσχέδιο καθώς σε επιστολή της δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη στην αλλαγή φύλου στα 15 θεωρώντας ότι η διαδικασία θα επιβαρύνει παρά θα βελτιώσει την ψυχική κατάσταση αυτών των παιδιών.
Οι παιδοψυχίατροι, γράφει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση για τις βαρύτατες και μη αναστρέψιμες συνέπειες από τη φυλομετάβαση στην ηλικία των 15 που επιχειρεί να νομοθετήσει. Με αφορμή το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή , η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος απέστειλε στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξάνθο.
Η εν λόγω Εταιρεία κάνει ευθέως λόγο για υψηλή συννοσηρότητα κατάθλιψης και αυτοκτονικότητας στις περιπτώσεις αλλαγής φύλου στα 15 μέχρι την ενηλικίωση. Η συννοσηρότητα αυτή δεν υποχωρεί με την αλλαγή φύλου μέσω της ιατρικής διαδικασίας αλλαγής φύλου (ιατρικές επεμβάσεις). Την ίδια στιγμή, γράφει το ρεπορτάζ, επισημαίνει και την υψηλή δυσφορία που «εγκαθίσταται» στα άτομα αυτά, όπως και την πολύ υψηλή ψυχοπαθολογία που μπορεί να δημιουργηθεί.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, ως συννοσηρότητα ή διπλή διάγνωση ορίζεται η συνύπαρξη στο ίδιο άτομο μιας διαταραχής οφειλόμενης στη χρήση ψυχοδραστικής ουσίας και μιας άλλης ψυχιατρικής διαταραχής.
«Θεωρούμε καθήκον μας», υπογραμμίζει η Εταιρεία, «να εκφράσουμε την αντίθεσή μας για την επέκταση της δυνατότητας αλλαγής φύλου σε άτομα αυτής της ηλικίας (15 μέχρι την ενηλικίωση), ηλικία η οποία χαρακτηρίζεται από ρευστότητα της διαμορφούμενης ταυτότητας φύλου, καθώς και τις ανησυχίες μας ότι η εμπλοκή των εν λόγω νέων στη διαδικασία θα επιβαρύνει παρά θα βελτιώσει την ψυχική αποκατάσταση».
Οι παιδοψυχίατροι δεν κρύβουν ότι σε όλο αυτό το συγκρουόμενο ψυχικό κόσμο των εφήβων οι οποίοι εκφράζουν τάσεις μετάβασης από το ένα φύλο στο άλλο, δεν αποκλείεται να έχει συμβάλει και η ίδια η οικογένεια, που τώρα με το νομοσχέδιο Κοντονή, καλείται να συναινέσει στην αλλαγή φύλου. Ειδικότερα, αναφέρουν «η προϋπόθεση συναίνεσης των γονέων δεν φαίνεται ικανή να αποτρέψει δυσμενείς εκβάσεις, καθώς είναι γνωστό ότι η επιμένουσα στην εφηβεία δυσφορία φύλου μπορεί να έχει τροφοδοτηθεί από γονεϊκή ανοχή ή και ενθάρρυνση».
Μητροπολίτης Δωρόθεος: Αντιεπιστημονικό ιδεολόγημα η ρύθμιση
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος είπε ότι «το νομοσχέδιο δεν εισαγάγει ένα δικαίωμα που δεν υπήρχε για ανθρώπους που διαπιστώνουν τέτοια διαταραχή, καθώς με μια ιατρική γνωμάτευση και μια δικαστική απόφαση μπορεί και σήμερα κάποιος να κάνει αλλαγή φύλου, αλλά θέλει να μας πει ότι το φύλο είναι επιλογή του κάθε ανθρώπου».
«Το νομοσχέδιο λέει ότι το φύλο δεν είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του κάθε ανθρώπου, είναι ένα αντιεπιστημονικό ιδεολόγημα αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο δεν νομίζω ότι θα βοηθήσει τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα στους ίδιους και τις οικογένειας του» είπε ο Ιεράρχης.
Όπως τόνισε ο κ. Δωρόθεος, «είναι καινοφανές ότι μπορείς να κάνεις αλλαγή φύλου πάνω από μία φορές», όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι «η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι το φύλο είναι δική μας επιλογή».
«Οι συνάνθρωποι μας θεωρούν ότι άλλο είναι κι άλλο φαίνονται. Σε αυτούς ως σήμερα η Εκκλησία δεν εμπόδισε να αυτοπροσδιορίζονται», όπως είπε ο κ. Δωρόθεος, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να μην αντιδράσει η Εκκλησία σε όσα επιχειρούνται και αναφέροντας ότι υπάρχει προβληματισμός και αντιδράσεις και εντός του Κοινοβουλίου.
«Εμείς δεν φοράμε τήβεννο, φοράμε το ωμοφόριο της συγγνώμης, δεν θα δικάσουμε τον κ. Ραγκούση, τον καλέσαμε να αποδείξει όσα είπε και ζητούμε να αποκατασταθεί στα μάτια του κόσμου η Εκκλησία για όσα ο κ. Ραγκούσης είπε στις δηλώσεις τους», σχολίασε αναφορικά με τον σάλο που έχει ξεσπάσει και στους κόλπους της Ιεραρχίας.
«Για λόγους πνευματικούς και ανθρωπολογικούς η Εκκλησία δεν μπορεί να μείνει άπραγη, γι΄ αυτό και παρακαλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο», επεσήμανε ο Μητροπολίτης, προσθέτοντας ότι η Εκκλησία «αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους, όλους όσοι ζητούν την βοήθεια της».
Νωρίτερα το ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης, είπε ότι:
«Η Εκκλησία όφειλε να μιλήσει. Είναι δικαίωμά της και υποχρέωσή της. Κάτι άλλο εκτός από το να μιλήσει δεν μπορεί να κάνει. Και απεύθυνε μία ύστατη έκκληση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης και της αποστολής του και να αποσύρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο».
«Ο Αρχιεπίσκοπος είναι ανοιχτός στον διάλογο πάντα. Τις θέσεις της εκκλησίας τις έχει διατυπώσει και θα τις επαναδιατυπώσει στον πρωθυπουργό» είπε ο ίδιος στο ερώτημα αν ο Ιερώνυμος θα απαντήσει θετικά σε ενδεχόμενη πρόσκληση από τον πρωθυπουργό για διάλογο.
«Αυτό που μπορώ να σας πω με καθαρότητα είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία είναι πάντοτε ανοιχτοί στον διάλογο και ευθαρσώς, ως έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία διατυπώνουν και θα διατυπώνουν τις απόψεις τους», επισήμανε ο Χάρης Κονιδάρης.
Και ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής τόνισε: «Οι αξίες και οι αρχές της εκκλησίας δεν είναι αλά καρτ ούτε προσαρμόζονται με βάση το menu το οποίο σερβίρεται».
Γλίτωσε από τα μνημονιακά μέτρα η Κυβέρνηση και θα τη «βρει» από τα νομοσχέδια για την αλλαγή φύλου και την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».


Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.