Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Παραιτείται ο Β.Λεβέντης – Τι του απάντησε ο Π.Παυλόπουλος

«Δεν πρόκειται για φωτοβολίδα αλλά για απόφαση» διευκρινίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στενοί συνεργάτες του Βασίλη Λεβέντη, αναφερόμενοι στα της παραίτησής του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων από βουλευτής, όπως ο ίδιος είπε το πρωί σε συνέντευξη στον Σκάι, σε περίπτωση που ο ΠτΔ υπογράψει το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου.

Χθες, ο κ. Λεβέντης απέστειλε επιστολής τον Προκόπη Παυλόπουλο με την οποία του ζητούσε να μην προχωρήσει στην υπογραφεί του εν λόγω νόμου. Μία μέρα μετά, ο ΠτΔ σε απαντητική του επιστολή ενημερώνει τον κ. Λεβέντη ότι θα λάβει, ως οφείλει θεσμικώς, υπόψη του, την επιστολή του.
Κατόπιν αυτών, στελέχη της Ένωσης Κεντρώων διευκρινίζουν ότι αν υπογραφεί το νομοσχέδιο ο Βασίλης Λεβέντης σκοπεύει να παραιτηθεί από βουλευτής και να ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου του κόμματος του ως εξωκοινοβουλευτικός. Διευκρινίζουν, επίσης, ότι την απόφασή του θα την ανακοινώσει τη Δευτέρα το βράδυ, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης ομιλίας που έχει στη Θεσσαλονίκη και διαβεβαιώνουν ότι η απόφαση αυτή αφορά αποκλειστικά τον ίδιον και όχι τους υπόλοιπους βουλευτές του κόμματός του.
Στελέχη της Ένωσης Κεντρώων παραπέμπουν στον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΚ, οποίος σε πρωινή συνέντευξη στην τηλεόραση του Σκάι δήλωσε ότι «δεν θέλω να αποτελώ μέρος ενός βρωμερού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος» και εξήγησε πως το κόμμα του «δεν είναι θεοκρατικό, αλλά όπως όλοι οι ηγέτες του Κέντρου, ο Πλαστήρας και ο Γεώργιος Παπανδρέου έτσι κι ο ίδιος σέβονται την Εκκλησία και την παράδοση». «Είναι το μόνο που μας απέμεινε», είπε χαρακτηριστικά.
Η απάντηση Παυλόπουλου στον Λεβέντη
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος απέστειλε απαντητική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κ.Ο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, για το αίτημα του να μην υπογράψει και να μην κυρώσει το νόμο που ψήφισε η Βουλή για την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη.
Στην απαντητική επιστολή ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει ότι θα λάβει υπόψη του την επιστολή του, ως οφείλει θεσμικώς, πάντοτε όμως εντός του κανονιστικού πλαισίου, που οριοθετεί το Σύνταγμα ως προς την άσκηση των εν γένει αρμοδιοτήτων του.
Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Λεβέντης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε από τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο να μην υπογράψει και να μην κυρώσει το νόμο που ψήφισε η Βουλή για την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη, αλλά να τον επιστρέψει στην Βουλή, προς πληρέστερη μελέτη και διαβούλευση.
Ειδικότερα, η επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον κ. Βασίλη Λεβέντη αναφέρει τα εξής:
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Απαντώντας στην από 11.10.2017 επιστολή σας, σας ενημερώνω ότι θα την λάβω, ως οφείλω θεσμικώς, υπόψη μου κατά την άσκηση της συγκεκριμένης αρμοδιότητάς μου, πάντοτε όμως εντός του κανονιστικού πλαισίου που οριοθετεί το Σύνταγμα ως προς την άσκηση των εν γένει αρμοδιοτήτων μου.
Με εκτίμηση
Προκόπιος Παυλόπουλος».
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.