Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Δήμαρχε ξανασκέψου το...

Από τoν Μανώλη Χατζηεμμανουήλ
Πτυχιούχος Οικονομολόγος - Φοροτεχνικός
Η δήλωση του Ηλία Ψηνάκη ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Μαραθώνα το 2019 προκάλεσε πολλές συζητήσεις.
Φυσιολογικό, ανεξάρτητα από το πως αξιολογεί κανείς ένα Δήμαρχο, η εμπλοκή του στις προσεχείς εκλογές επηρεάζει ή καθορίζει όλο το πολιτικό τοπίο των εκλογών. Στην περίπτωση του Δημάρχου Μαραθώνα θα έλεγα ότι ο δόκιμος όρος είναι το επηρεάζει αλλά δεν το καθορίζει.
Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τον Ηλία Ψηνάκη να κατέβει στις επόμενες εκλογές, αλλά και κανείς δεν θα τον ψηφίσει ως σωτήρα όπως στις προηγούμενες. Τα μεγαλεπήβολα πλάνα περί μετατροπής του Μαραθώνα σε Μαγιόρκα μέσω πακτωλού επενδύσεων Αράβων, Κινέζων ή Εσκιμώων αποδείχθηκαν έωλα. Σημαντικά, δρομολογημένα έργα ακυρώθηκαν, η καθημερινότητα στη λειτουργία του Δήμου συνεχίζει να πάσχει, η υπαλληλική ιεραρχία έχει αντικαταστήσει τον πολιτικό ρόλο των θεσμικών οργάνων και ο Δήμαρχος ως πρόσωπο αλλά και ως θεσμός είναι άφαντος. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μεμονομένων συμβούλων της πλειοψηφίας, εικόνα διοίκησης σε μικρά ή σε μεγάλα θέματα δεν υπάρχει, αναπτυξιακό πλάνο αγνοείται, σχεδιασμός παρεμβάσεων με στόχο τη βελτίωση με βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα είναι ψύλλοι στα άχυρα. Ο Δήμαρχος Μαραθώνα επένδυσε πολιτικά στο να εκθέσει τον τέως Δήμαρχο Ιορδάνη Λοίζο, τώρα που ο Ιορδάνης αποσύρθηκε έμεινε ο Δήμαρχος με τα προβλήματα και αυτά δεν αντιμετωπίζονται ούτε με εισαγγελείς ούτε με τηλεοπτικούς όρους. Οπως επίσης τα προβλήματα στην παράταξή του που αποδεκατίστηκε απαιτούν επίμονες διαδικασίες σύνθεσης και όχι το φύγε εσύ - έλα εσύ που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα. Στο τελευταίο συμβούλιο για παράδειγμα η κατάσταση με την πλειοψηφία ήταν τόσο τραγική όσο και πρωτόγνωρη. Φέρνει η κα Ρίζου το θέμα της αλλαγής προσώπων στο Δ.Σ. του ΔΗΘΕΜΑ και καταψηφίζεται, γιατί κανείς δεν κάνει την στοιχειώδη σύνθεση των δύο απόψεων που εμφανώς υπήρχαν στους κόλπους της πλειοψηφίας. Αυτό όμως είναι δουλειά του Δημάρχου και μάλιστα πριν την εκκίνηση του Δημοτικού συμβουλίου. Και οι καταγγελίες της κας Παππά την αντιπολίτευση αφορούσαν? Για να διοικήσει μια ομάδα ανθρώπων χρειάζεται πολιτική συναντίληψη, εμπιστοσύνη του ενός στον άλλο και όλων μαζί στο σχέδιο, ψυχική επαφή και σεβασμό τόσο στις απόψεις όσο και στην προσωπικότητα του καθ’ ενός.
Επιγραμματικά για να ξανακατέβει -όχι για να ξανακερδίσει- ο Ηλίας Ψινάκης στις εκλογές θα πρέπει:
1. Να ξαναενώσει την παράταξή του.
2. Να αποκαταστήσει την επαφή του με τους πολίτες.
3. Να υπηρετήσει με συνέπεια τον ρόλο του ως δήμαρχος  με ότι αυτό συνεπάγεται.
4. Να παράξει έργο που θα πάει τον Δήμο κάποια βήματα μπροστά από το επίπεδο στο οποίο τον παρέλαβε.
Αυτά ειναι τα στοιχειώδη,μπορεί να τα κάνει? η ζωή θα δείξει, εάν πάντως δεν μπορεί τότε ας ξανασκεφθεί την κάθοδό του στις ακλογές διότι πιο εύκολα θα κερδίσει την Αθήνα παρά τον Μαραθώνα.
Υ/Γ.: Μην σου πεί κανένας -αν κατέβεις- να ξεκινήσεις την προεκλογική σου καμπάνια από το Κάτω Σούλι, το κακό σου θα θέλει. Μα έχεις δεί κανένα μάνατζερ να υποβαθμίζει -έστω και έμμεσα- το προιόν που θέλει να προωθήσει? Αν δεν έχουν συμβεί τεκτονικές αλλαγές που δεν έχω αντιληφθεί το Κάτω Σούλι ανήκει ακόμα στον Μαραθώνα.

www.dimotisnews.gr
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.