Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού στο Περιφερειακό Συμβούλιο και συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών

Ο Δήμαρχος Ωρωπού στο καθήκον .... και ο Δήμαρχος Μαραθώνα το γλεντάει πάλι στην Μύκονο.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ Θωμάς Ρούσσης παρέστη, χθες, Πέμπτη 31 Αυγούστου,  στη συνεδρίαση του  Περιφερικού Συμβουλίου  της Περιφέρειας Αττικής όπου παρενέβη με ομιλία του στο 2ο θέμα τη ημερήσιας διάταξης «Ενημέρωση-συζήτηση για την αντιμετώπιση των πρόσφατων πυρκαγιών στην Αττική».

Εισηγητής του θέματος ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος  έζησε από κοντά, μαζί με τον Δήμαρχο Ωρωπού την τριήμερη καταστροφική φωτιά στον Κάλαμο και στο Καπανδρίτι και συντόνιζαν την προσπάθεια κατάσβεσής της.
Ο κ. Φιλίππου παρουσίασε αναλυτικά τα γεγονότα που συνέβησαν και αναφέρθηκε διεξοδικά στις ενέργειες που κατέβαλε η Περιφέρεια Αττικής για να  συνδράμει στην κατάσβεσή της φωτιάς.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ωρωπού, περιέγραψε τις καταστροφικές συνέπειες που άφησε πίσω της η φωτιά και την αναγκαιότητα προώθησης άμεσων έργων, εργασιών και εφαρμογών, προκειμένου να αποκατασταθούν οι υποδομές στον δήμο μας, ώστε  να προλάβουμε την επικείμενη περίοδο των βροχοπτώσεων, δίχως άλλες συνέπειες.
Ο κ. Ρούσσης στην ομιλία-κατάθεση του, που ευαισθητοποίησε τους παρευρισκόμενους, τόνισε ότι:  «Ήταν και είναι πρωταρχικός μας στόχος η προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας των δημοτών μας». Και πρόσθεσε: «Πρέπει όλοι οι δημόσιοι φορείς να αντιληφτούν το μέγεθος της καταστροφής και να ενσκήψουν στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και που θα προκύψουν στο μέλλον, εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προστασίας και θωράκισης με αντιπλημμυρικά έργα της καίσας περιοχής».
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κώστας Δέδες σε σύντομη παρέμβαση του, περιγράφοντας τις δύσκολες στιγμές και συνθήκες, που έζησαν όσοι  μετείχαν  στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Αλλά και την εικόνα της επόμενης ημέρας που είναι, ιδιαιτέρως, αποκαρδιωτική για τον Κάλαμο και τους κατοίκους του.
Επίσης, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερικού Συμβουλίου Αττικής και συγκεκριμένα στο 8ο θέμα συζητήθηκε η «Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών για την ανάθεση έρευνας με τίτλο: Εξειδικευμένη έρευνα παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων της λεκάνης του Ασωπού ποταμού-εκτίμηση της ρύπανσης/υποβάθμισης και ποιοτική ποσοτική διερεύνηση της προέλευσης και του εύρους/επιπέδων αυτής».
Να θυμίσουμε πως αυτή η ενέργεια εντάσσεται στο γενικό πλαίσιο αναβάθμισης του Ασωπού ποταμού και την δημιουργία παρατηρητηρίου που ξεκίνησε με την πρωτοβουλία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, αφήνοντας όμως έξω την Περιφέρεια Αττικής και κατά συνέπεια το δήμο μας.
Ο Δήμαρχος Ωρωπού με συντονισμένες ενέργειες και πολλές συναντήσεις, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της συνομοσπονδίας συλλόγων Ωρωπού κ. Παναγόπουλο Γιώργο, κατάφεραν να αναδείξουν την αναγκαιότητα των μετρήσεων και στον δήμο μας και να πείσουν την περιφέρεια αττικής να εγκρίνει και να αναλάβει  τον έλεγχο των νερών της λεκάνης του Ασωπού, και να την χρηματοδοτήσει. Με παρέμβασή του ο Δήμαρχος, ζήτησε να συμπεριληφθούν στις μετρήσεις, οι γεωτρήσεις του Αυλώνα, αλλά να γίνονται αναλύσεις και στα θαλάσσια ύδατα του δήμου μας.
Ακολούθως, ο Δήμαρχος Ωρωπού, είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο  Σπίρτζη. Στην συνάντηση μετείχαν  οι Αντιδήμαρχοι  κ. Δημήτριος Βελτανιώτης Δημήτρης και Κωνσαντίνος Δέδες, ο Γενικός  Γραμματέας κ Γεώργιος Δέδες, ο Διευθυντής του υπουργού κ. Σταύρος Καραγκούνης και  υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο υπουργός γνωρίζει την περιοχή μας καθώς μεγάλωσε στο Κρυονέρι, και ήταν, πλήρως, ενημερωμένος για τα προβλήματα και τις καταστροφές των υποδομών που υπέστη ο δήμος μας. Η κήρυξη της περιοχής μας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, διευκολύνει πολύ στην αμεσότητα και την ταχύτητα των διαδικασιών από τους αρμοδίους φορείς, προχωρώντας τις οποίες ενέργειες με μεγάλη ταχύτητα.
Ο Δήμαρχος Ωρωπού κατά τη σύσκεψη ζήτησε την αποκατάσταση της οδοποιίας που καταστράφηκε από την έλευση των μηχανημάτων έργων που επιστρατεύτηκαν για την διάνοιξη των αντιπυρικών ζωνών, την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης στα δασικά πρανή που εφάπτονται στους δημόσιους δρόμους, στην άμεση απομάκρυνση των καμένων δένδρων που βρίσκονται παράπλευρα των δρόμων, στην κατασκευή κορμοφραγμάτων για την αποτροπή πλημμυρών από τις επερχόμενες βροχοπτώσεις, την αποκατάσταση των σωλήνων ύδρευσης και δεξαμενών και όποιων υποδομών υπέστησαν ζημιές.
Ο Υπουργός έδειξε κατανόηση στα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει  και ζήτησε την άμεση συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του δήμου μας, προκειμένου να υλοποιηθούν ταχύτατα όλες οι μελέτες και οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής. Υποσχέθηκε πως θα επισκεφτεί σύντομα την περιοχή μας, προκειμένου να επιθεωρήσει και να καταγράψει προσωπικά, όλες τις αποκαταστάσεις.
Από το γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού





Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.