Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Saxo Bank: Πολιτικό επικοινωνιακό εγχείρημα η έξοδος στις αγορές

«Θα ενδυναμώσει την θέση όσων βρίσκονται εντός του ΣΥΡΙΖΑ»

Saxo Bank: Πολιτικό επικοινωνιακό εγχείρημα η έξοδος στις αγορές «Όπως έγινε και όταν οι υπόλοιπες χώρες του Νότου επέστρεψαν στις αγορές, η έκδοση του πενταετούς ομολόγου της Ελλάδας θα πρέπει να στεφθεί από επιτυχία.
Πρώτον, το όλο θέμα του ομολόγου αποτελεί ένα πολιτικό επικοινωνιακό εγχείρημα που θα ενδυναμώσει την θέση όσων βρίσκονται εντός του ΣΥΡΙΖΑ και είναι υπέρ της εξόδου από το μνημόνιο το 2018»,  εκτιμά ο Christopher Dembik, Επικεφαλής Μακροοικονομικών Αναλύσεων της Saxo Bank. «Ήταν σίγουρα πιο λογικό για την Αθήνα να στραφεί προς το πενταετές ομόλογο αντί για το ομόλογο δεκαετούς διάρκειας, μειώνοντας κατ’ επέκταση με αυτή την κίνηση και το αίσθημα κινδύνου από τους επενδυτές. Επιπλέον, είναι πιθανό ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει υψηλότερα επιτόκια στα δεκαετή ομόλογα, διακινδυνεύοντας το θετικό πολιτικό μήνυμα που προσπαθεί να δώσει με την επιστροφή στις αγορές», επισημαίνει.
«Κατά την άποψή μου, το ρίσκο για τους ιδιώτες επενδυτές είναι αρκετά περιορισμένο. Πράγματι, είναι αρκετά απίθανο το αναπόφευκτο κούρεμα να περιλαμβάνει ομόλογα που ανήκουν σε ιδιώτες επενδυτές. Πιθανότατα, το κούρεμα θα αφορά ομόλογα που ανήκουν σε Ευρωπαϊκές χώρες και την ΕΚΤ, οι οποίοι έχουν περίπου το 68% του συνολικού χρέους της Ελλάδας. Εκτιμώ ότι ένα κούρεμα ύψους 88% είναι απαραίτητο για να μειωθεί το χρέος της χώρας σε 120% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τις προσδοκίες του ΔΝΤ. Πρακτικά, το άμεσο κούρεμα θα επηρεάσει μόνο τις Ευρωπαϊκές χώρες (διμερή δάνεια και δάνεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) και την ΕΚΤ», καταλήγει ο αναλυτής της Saxo Bank.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.