Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Απροστάτευτη πόλη ο Ωρωπός,φεύγει το Τμήμα Ασφαλείας-Μετακομίζουν τα Α.Τ. Καπανδριτίου και Καλάμου

Απροστάτευτη πόλη  θα είναι ο Ωρωπός μετά την αδόκιμη και πρωτοφανή  απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μεταφέρει το Τμήμα Ασφαλείας, από το Σάββατο 1η Ιουλίου στο πρώην Α.Τ. Καλάμου.

Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου από το Σάββατο 1η Ιουλίου κλείνει οριστικά, όπως πρώτη είχε γράψει εδώ και μήνες η « Άποψη τώρα», το Α .Τ. Καπανδριτίου και Καλάμου. Στο Κάλαμο μεταφέρεται το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού, ενώ η τροχαία μεταφέρεται στην Κηφισιά. Παραμένει μόνο το Α.Τ. Αυλώνα.
Παρά τις ερωτήσεις στη Βουλή προς τον υπουργό όλων των Βουλευτών της Αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Αττικής και κυρίως του κ. Γ. Βλάχου, τις παρεμβάσεις  του Δημάρχου κ. Θ. Ρούσση και φορέων της περιοχής να μην μετακινηθεί, τουλάχιστον, το Τμήμα Ασφαλείας η κυβέρνηση κώφευσε κατά προκλητικό τρόπο.
Αφήνει την πρωτεύουσα του Δήμου, τον Ωρωπό, χωρίς Τμήμα Ασφάλειας, ουσιαστικά αφύλακτο, μετακινώντας την υπηρεσία 15 χιλιόμετρα μακριά από τους οικονομικούς στόχους αλλά και το κέντρο της εμπορικής κίνησης. η οποία εκτείνεται κατά μήκος του παραλιακού μετώπου και παρουσιάζει έντονη παραβατικότητα με ληστείες κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών.
Το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού, με έδρα τον Καλάμο, αναλαμβάνει, πλέον, χωρίς μάλιστα επαρκές προσωπικό, όλο το Δήμο, που είναι ο μεγαλύτερος Δήμος της Περιφέρειας Αττικής, όπου το καλοκαίρι ο πληθυσμός φτάνει και τις 150 χιλιάδες με τεράστια  εμπορική και τουριστική κίνηση. Σύμφωνα με το οργανόγραμμα και τις οργανικές θέσεις που αναφέρονται στα χαρτιά θα πρέπει να υπηρετούν 32 άτομα για να λειτουργήσει το Τμήμα  Είναι αμφίβολο εάν στον Κάλαμο θα μεταφερθούν 25 άνδρες της αστυνομίας.
Το πρόβλημα που προκύπτει είναι τεράστιο και πλέον θα είναι εντελώς αδύνατον να προστατευτεί η περιοχή η οποία έχει και ιδιαίτερα οικιστικά και γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά.
Πάντως, σήμερα,  ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης περιμένει την τελική απάντηση από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής μήπως και το Τμήμα Ασφαλείας παραμείνει στον Ωρωπό, χωρίς πολλές ελπίδες αλλαγής του σχεδίου, ενώ οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας έχουν, ήδη, ξεκινήσει τη μετακόμιση προς τα βόρεια.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.