Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Κρίσιμες ώρες: Οι Τουρκικές δυνάμεις στρατο-χωροφυλακής ξεκίνησαν να οργανώνουν την παλλαϊκή άμυνα του Κατάρ ενάντια στους εισβολείς – Ολη η συμφωνία Τουρκίας-Κατάρ

Επίσημα πλέον οι δυνάμεις της τουρκικής στρατο-χωροφυλακής αποστέλλονται εσπευσμένα στο κράτος του Κατάρ για να εκπαιδεύσουν την αντίστοιχη δύναμη χωροφυλακής , αλλά στην ουσία έχουν ξεκινήσει να  οργανώνουν την εσωτερική άμυνα του κρατιδίου ενάντια τους «πιθανούς εισβολείς».  

Η απόφαση έχει και την έγκριση του τουρκικού κοινοβουλίου και είναι σύννομο με το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Τουρκικής Δύναμης Χωροφυλακής  και της αντίστοιχης του Κατάρ .
Η αιτιολόγηση της αποστολής έγινε από το τουρκικό υπουργείο εσωτερικών σε συνεννόηση με το  υπουργείο εσωτερικών του  Κατάρ, στο πλαίσιο των διατάξεων της Συνθήκης Συνεργασίας Ασφαλείας που υπεγράφη στις 25 Δεκεμβρίου 2001 με τίτλο «Συνεργασία της Δημοκρατίας της Τουρκίας  ,της δύναμης Χωροφυλακής για την εκπαίδευση και κατάρτιση μεταξύ του κράτους του Κατάρ » Πρωτόκολλο 02, που είχε  υπογραφεί στη Ντόχα .
Η διοίκηση της τουρκικής  Χωροφυλακής  και η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Κράτους του Κατάρ προέβησαν στον  καθορισμό των αρχών και στο πλαίσιο της συνεργασίας  των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που απορρέουν  από το πρωτόκολλο για τον συντονισμό και την αποστολή μελών των τουρκικών δυνάμεων για εκπαίδευση στο Κατάρ.
Οι δύο χώρες θα πραγματοποιήσουν στενή συνεργασία  στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας στους ακόλουθους τομείς:
-Επιθεωρήσεις  στα κεντρικά γραφεία και ιδρύματα,
– Εκπαίδευση σε ειδικό  εκπαιδευτικό κέντρο με την συμμετοχή αμοιβαίων στρατευμάτων (συμπεριλαμβανομένης της γλωσσικής κατάρτισης) και της εκπαίδευσης,

– Εσωτερική εκπαίδευση ασφάλειας,  κατάρτιση αστικού πολέμου και  καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και του οργανωμένου εγκλήματος, παρεμβαίνοντας σε κοινωνικές εκδηλώσεις, εκπαίδευση, καθώς και κατάρτιση της  στρατιωτικής αστυνομίας.
– Ενίσχυση εξοπλισμού και εκπαίδευσης που θα χρησιμοποιηθεί  στην εκπαίδευση αμοιβαίας βοήθειας
τεχνολογική συνεργασία και την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων σε κοινά θέματα,
– την εκπαίδευση,  κατάρτιση και μεταφορά γνώσης και εμπειρίας σε τεχνικά και υλικοτεχνικά  θέματα με σκοπό την παροχή «συμβουλευτικών υπηρεσιών
– κατάρτιση σε ιδρύματα εκπαίδευσης  που συνδέονται με το Γενικό Επιτελείο, με την αποστολή ειδικού επίλεκτου  προσωπικού ( κομάντος) για  εκπαίδευση και εξειδίκευση .
Η αιτιολόγηση της συμφωνίας , η οποία υπεγράφη στην Ντόχα στις 28η Απριλίου 2016, από την  «Δημοκρατία της Τουρκίας και την Κυβέρνηση του Κράτους του Κατάρ, αφορά την ανάπτυξη τουρκικών δυνάμεων στο έδαφος», οι οποίες θα σεβαστούν την κυριαρχία, την ισότητα, θα εφαρμόζουν το διεθνές  δίκαιο  και θα δείχνουν αμοιβαίο σεβασμό στην  εθνική νομοθεσία, της χώρας αυτής.

Οι τουρκικές δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν και ασκήσεις για την στήριξη της ανάπτυξης των αμυντικών δυνατοτήτων των μέσων της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των ΕΔ του Κατάρ , μέσω κοινής εκπαίδευσης  υλοποιώντας  την συμφωνία διαλειτουργικότητας και  συντονισμού  μεταξύ των δύο χωρών που έχει ως στόχο να συμβάλει στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη, καταλήγει το τουρκικό έγγραφο.
Την ίδια στιγμή το Κατάρ έστειλε τελεσίγραφο πολέμου σε Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ και Μπαχρέιν λέγοντας πως θα βυθίσει οποιοδήποτε πλοίο εισέλθει στα χωρικά του ύδατα ενώ έθεσε το στράτευμα του στην υψηλότερη κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας αναμένοντας εισβολή. Ταυτόχρονα αποσύρθηκε από το Συμβούλιο Συνεργασίας Κόλπου. Η Τουρκία στέλνει διαρκώς με μεταφορικά Α330 τρόφιμα και άλλα είδη.
Η Σαουδική Αραβία έστειλε αργά χτες τελεσίγραφο με το οποίο απαίτησε από το Κατάρ να τερματίσει όλους τους δεσμούς με την Μουσουλμανική Αδελφότητα και την Χαμάς.
Το Κατάρ απάντησε αμέσως με κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων του.
Αρματα μάχης Leopard 2A7  μαζί με αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH 2000 155 mm/52 βγήκαν από στρατόπεδο και ξεκίνησαν να αναπτύσσονται στα σύνορα ενώ ο Υπουργός Άμυνας της χώρας έδωσε διαταγή να βυθιστεί όποιο πλοίο εισέλθει στα χωρικά ύδατα.
Υπενθυμίζουμε ότι χθες  , οι ένοπλες δυνάμεις του Κατάρ οι οποίες στάθμευαν στη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο της συμμαχίας υπό την ηγεσία του Ριάντ η οποία πολεμά εναντίον του σιιτικού κινήματος των Χούθι, το οποίο θεωρείται πως υποστηρίζεται από το Ιράν, επέστρεψαν εσπευσμένα στο εμιράτο
Ο Ερντογάν μετά την «σφαλιάρα» που έφαγε από τους Αμερικανούς στην Βόρεια Συρία βρήκε πεδίο δόξης λαμπρό στο Κατάρ , και «την πόρτα ανοικτή», και όλα πλέον είναι ανοικτά.
-- --
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.