Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Με μαζική συμμετοχή η εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 50 από τη στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967


Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Κ.Ο. Ωρωπού το απόγευμα του Σαββάτου, με θέμα τα 50 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

Την εκδήλωση προλόγισε ο γραμματέας της οργάνωσης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Ωρωπό που ήταν τόπος εξορίας στα χρόνια της δικτατορίας, όπου φυλακίστηκαν δεκάδες κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές. Τόνισε την διαχρονική απαίτηση να αποδοθεί ο χώρος των φυλακών Ωρωπού στο λαό για την διατήρηση της ιστορικής μνήμης και όχι σε ιδιώτες και ΜΚΟ για επιχειρηματική εκμετάλλευση.
Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, μέλος του γραφείου της KOA, ο οποίος υπογράμμισε ότι παρόλα τα μαύρα χρόνια της παρανομίας που ακολούθησαν την λήξη του εμφυλίου πολέμου, το ΚΚΕ αποτέλεσε την ψυχή της αντιδικτατορικής πάλης.
Αυτό που τόνισε ιδιαίτερα ήταν το γεγονός ότι το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από τις τότε συνθήκες, έμεινε όρθιο, ανασυγκρότησε τις οργανώσεις του, γιατί ποτέ δεν απεμπόλησε τα επαναστατικά του χαρακτηριστικά, τον αγώνα για τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.
Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα όπου οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν συνθέσεις εκείνης της περιόδου.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.