Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Βαριές δικαστικές «καμπάνες» στον πρώην δήμαρχο Μαραθώνα

«Καταπέλτης» ήταν απόφαση της δικαιοσύνης και συγκεκριμένα του Γ’ τριμελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών για τους κατηγορούμενους Ιορδάνη Λουϊζο (πρώην δήμαρχο Μαραθώνα), Καλλιόπη Πατεράκη (πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών), για το σκάνδαλο που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία του Μαραθώνα και αφορούσε κακοδιαχείριση στο δημοτικό κοιμητήριο.
Μετά την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της αποκεντρωμένης διοίκησης, με την οποία τέθηκαν σε αργία ο πρώην δήμαρχος και η πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, το ποινικό δικαστήριο καταδίκασε του ανωτέρω κατηγορουμένους, Ιορδάνη Λουϊζο, Καλλιόπη Πατεράκη αλλά και τους Ευαγγελία Ζήση, Χαράλαμπο Εμέη και Μαρία Ζαφειροπούλου, σε ποινές φυλάκισης με αναστολή, ενώ τον Αθανάσιο Ζέρβα σε ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στους κατηγορουμένους δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ούτε καν αυτό του πρότερου έντιμου βίου.
Συγκεκριμένα οι ποινές που επεβλήθησαν:

Ιορδάνης Λουϊζος (πρώην δήμαρχος): Ποινή φυλάκισης 1 έτους και 10 μηνών με αναστολή, για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση
Καλλιόπη Πατεράκη (πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών): Ποινή φυλάκισης 1 έτους και 8 μηνών με αναστολή, για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση
Ευαγγελία Ζήση: Ποινή φυλάκισης 1 έτους και 6 μηνών με αναστολή, για παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία
Χαράλαμπος Εμέης: Ποινή φυλάκισης 1 έτους και 2 μηνών με αναστολή, για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση
Μαρία Ζαφειροπούλου: Ποινή φυλάκισης 1 έτους και 8 μηνών με αναστολή, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία
Αθανάσιος Ζέρβας: Ποινή φυλάκισης 1 έτους και 2 μηνών χωρίς αναστολή, για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση
Στους Ιορδάνη Λουϊζο, Καλλιόπη Πατεράκη, Ευαγγελία Ζήση, Αθανάσιο Ζέρβα και Χαράλαμπο Εμέη, επεβλήθη και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο. Ποινή που ενέχει ιδιαίτερη πολιτική απαξία.
Ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Χατζηγιάννης  εκπροσώπησε 2 από τους κατηγορούμενους οι οποίοι καταδικάστηκαν για ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία, σε βάρος του δήμου Μαραθώνα, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους (!!!)
Ποινές και από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Υπενθυμίζεται πως έχουν τεθεί, επίσης,  σε αργία με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της αποκεντρωμένης διοίκησης, ο πρώην δήμαρχος Ιορδάνης Λουϊζος και η πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Καλλιόπη Πατεράκη για τα δύο σκάνδαλα, που αφορούν στο κοιμητήριο.
Μάλιστα, το πειθαρχικό συμβούλιο της αποκεντρωμένης διοίκησης επέβαλε την ανώτατη πειθαρχική ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ σε αιρετό, 6 μηνών για δόλο.
Σύμφωνα με τη συνεδρίαση στις 25/11/2016 και την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου επιβάλλεται ποινή αργίας 6 μηνών από δόλο στους εγκαλούμενους Ιορδάνη Λουίζο και Καλλιόπη Πατεράκη (κατά πλειοψηφία).
Συγκεκριμένα:
Αναφορικά με τον εγκαλούμενο Ιορδάνη Λουίζο για: Παράβαση διατάξεων σχετικά με απευθείας αναθέσεις προμηθειών – εργασιών, χρηματοδότησης λειτουργικών δαπανών, συλλόγων, παραχώρησης χώρων που δεν ανήκουν στην κυριότητα του Δήμου Μαραθώνος
Αναφορικά με την εγκαλούμενη Καλλιόπη Πατεράκη για: Τα ως άνω αναφερόμενα στον εγκαλούμενο Ιορδάνη Λουίζο και επιπλέον συμμετοχή σε συνεδριάσεις ανάθεσης προμηθειών σε συγγενή Β’ βαθμού.
Επίσης στη συνεδρίαση της 23ης Σεπτεμβρίου, αποφασίστηκε ομόφωνα να υποβληθεί, στους ανωτέρω, ποινή αργίας 3 μηνών από βαριά αμέλεια, αναφορικά με την ανάθεση εκμετάλλευσης του κυλικείου του Κοιμητηρίου Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνος. Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:

Διαβάστε ακόμα

 Δικαίωση Ψινάκη για την κάθαρση στον Μαραθώνα.

Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.