Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Παπαστράτος: «Κύμα» προσλήψεων και επενδύσεις εξαιτίας νέου προϊόντος

Στις σημαντικότερες διεθνείς αγορές, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα λανσαρίστηκε από τη Philip Morris International η εναλλακτική επιλογή έναντι του τσιγάρου IQOS. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Today του BBC ο Έλληνας Διευθύνων Σύμβουλος της PMI Ανδρέας Καλαντζόπουλος, η Philip Morris λανσάρει στη διεθνή αγορά το IQOS, μία εναλλακτική επιλογή έναντι του τσιγάρου, η οποία θερμαίνει αντί να καίει τα φύλλα καπνού.
Η εταιρεία προσδοκά ότι η νέα τεχνολογία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την οριστική κατάργηση του συμβατικού τσιγάρου.
Τι είναι το IQOS; Πρόκειται για μια μπαταρία σε μέγεθος κινητού τηλεφώνου, η οποία φορτίζει μια ηλεκτρονική θήκη στην οποία εισάγονται ράβδοι καπνού. Ο χρήστης απλά εισάγει τη ράβδο στη θήκη και ρουφά.
Στόχος της Philip Morris είναι η εξεύρεση ασφαλέστερης εναλλακτικής στο κάπνισμα, δεδομένου ότι η εταιρεία αναγνωρίζει τις βλάβες που προκαλούν τα προϊόντα της. Σημειώνεται ότι η εταιρία έχει ήδη δαπανήσει πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων λιγότερο βλαβερών από τα συμβατικά καιγόμενα τσιγάρα.
Στο πλαίσιο αυτό ήδη το IQOS πωλείται στις πιο σημαντικές αγορές της Ευρώπης (Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία κλπ.), αλλά και σε χώρες εκτός Ε.Ε., όπως η Ιαπωνία, όπου σημειώνει πολύ μεγάλη εμπορική επιτυχία.
Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας η Παπαστράτος, θυγατρική της Philip Morris International, έχει ήδη ξεκινήσει να διαθέτει από το περασμένο καλοκαίρι το IQOS. Μάλιστα στο πλαίσιο της στρατηγικής επένδυσης της Παπαστράτος στην ανάπτυξη της αγοράς του νέου προϊόντος της Philip Morris International στην Ελλάδα, μέχρι στιγμής έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις σε νέες υποδομές, αλλά και δεκάδες νέες προσλήψεις.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στελέχη της εταιρίας, η Παπαστράτος έχει ήδη επενδύσει πολύ σημαντικά ποσά στη δημιουργία νέων δικτύων για την ανάπτυξη της εμπορικής αλυσίδας του νέου της προϊόντος, και ταυτόχρονα έχει ήδη προχωρήσει τους τελευταίους 2 μήνες σε πάνω από 80 νέες προσλήψεις στελεχών, που θα ασχοληθούν αποκλειστικά με τη νέα της δραστηριότητα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της Παπαστράτος, η εταιρία αναμένει εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για την θετική πορεία του προϊόντος στην αγορά, να προχωρήσει σε νέο κύμα προσλήψεων τους επόμενους μήνες αλλά και να δώσει το πράσινο φως για περαιτέρω επενδύσεις.
Πηγή: Capital.gr
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.