Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

«Ανατίναξε» την λύση στο Κυπριακό η Αγκυρα: Απέκλεισε παραχώρηση εδαφών ο Ρ.Τ.Ερντογάν και ζήτησε αλλαγή σημαίας στην Κύπρο!

«ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΜΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΗΡΩΩΝ»  
Δηλαδή απέκλεισε σε οποιαδήποτε περίπτωση στο νέο καθεστώς να ελέγχονται τα υπό κατοχή εδάφη από τη νόμιμη κυπριακή διοίκηση.
«Μας λένε "εσείς δώστε την Κύπρο σε μας και μην ανακατεύεστε σε τίποτα". Αυτός είναι ο στόχος του. Για περιμένετε λίγο: Σε αυτά τα μέρη υπάρχει τόσο αίμα ηρώων μας. Τι να δώσουμε;» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν και συνέχισε την ομιλία του, αναφερόμενος στην απομόνωση των Τουρκοκυπρίων.
«Χωρίς να ντρέπονται και χωρίς να βαριούνται, έρχονται στις συνόδους της ΕΕ με την σημαία που συμμετέχει ολόκληρο το νησί. Κατ' αρχήν τέτοια σημαία δεν μπορείτε να έχετε. Εδώ υπάρχει μια  "ΤΔΒΚ". Εσύ είσαι διοίκηση νοτίου Κύπρου. Στον Βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία. Αυτό είναι ασέβεια» τόνισε, θέτοντας ζήτημα ακόμα και για τις συνόδους της ΕΕ, όπου υπάρχει η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ η ΤΔΒΚ αποκαλείται «ψευδοκράτος». 
Μέχρι το τέλος της χρονιάς πρέπει να φτάσουν κάπου οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, είπε μεταξυ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά λέει ότι «αυτά τα εδάφη είναι δικά μας και θα τα διοικούμε εξ ολοκλήρου όλα», τότε αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Επιβεβαίωσε, δε, την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι του ζήτησε διμερή και πολυμερή συνάντηση, αλλά ο ίδιος δεν έχει απομαφασίσει ακόμα αν θα γίνει δεκτή.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.