Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Τι γίνεται με το MARATHON FOUNDATION του Ηλία Ψηνάκη ;


       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τον τελευταίο καιρό ο Δήμαρχος Μαραθώνος Ηλίας Ψηνάκης, επιχειρεί ολοένα και πιο τακτικά την προβολή στο πανελλήνιο του «περίφημου» MARATHON FOUNDATION, χωρίς ωστόσο ποτέ να δίνει λεπτομέρειες για τον φορέα αυτόν.

Δυστυχώς, η «ταυτότητα» του MARATHON FOUNDATION είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό, καθώς ο Ηλίας Ψηνάκης αποφεύγει δημόσια να αναφέρεται σε σχετικές λεπτομέρειες.
Η Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ» και ο επικεφαλής αυτής Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Χατζηγιάννης, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015 είχαμε αποκαλύψει λεπτομέρειες για το MARATHON FOUNDATION του Ηλία Ψηνάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας άμεσα από τον Δήμαρχο Μαραθώνος να κάνει γνωστό στο πανελλήνιο ότι, τελικώς, ο φορέας αυτός δεν είναι φορέας που ανήκει ή συνδέεται με κάποιο τρόπο με τον Δήμο Μαραθώνος, αλλά είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που συνέστησε ο ίδιος με συγγενείς και συνεργάτες του – μη δημοτικούς συμβούλους – η οποία δραστηριοποιείται με ανεξήγητη μυστικοπάθεια, κυρίως ως προς τους πόρους της και τα πάσης φύσεως έσοδά της και την απόδοσή τους.

Κυρίως, καταγγείλαμε τον Ηλία Ψηνάκη ότι χρησιμοποιεί την ιδιότητά του ως Δημάρχου Μαραθώνος και την συνδέει με την δική του Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία , δημιουργώντας προφανώς την πεπλανημένη αντίληψη στο ευρύ κοινό ότι αυτός ο οργανισμός (MARATHON FOUNDATION) ανήκει στον Δήμο, ενώ αυτό δεν συμβαίνει.

Καλέσαμε λοιπόν τον Ηλία Ψηνάκη να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να δηλώσει δημόσια την αλήθεια.
Μέχρι σήμερα, ο ίδιος όχι μόνον δεν το έχει κάνει, αλλά, συνεχίζει να διαφημίζει τις όποιες χορηγίες γίνονται στο MARATHON FOUNDATION, ως επιτυχία για τον Δήμο Μαραθώνος, γεγονός που μας αναγκάζει, εκ νέου να δημοσιοποιήσουμε την αληθινή του ταυτότητα και να θέσουμε τα εύλογα ερωτήματά μας στην κρίση των συμπολιτών μας.
Θεωρούμε αναγκαίο να γνωρίζουν, όχι μόνον οι Δημότες του Μαραθώνος, αλλά και όλο το Πανελλήνιο, ότι :

Το MARATHON FOUNDATION ιδρύθηκε τον Μάιο του 2015 ως Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία "ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ".

Αυτοί που συνέστησαν την  εταιρεία αυτή ήταν οι εξής :

1. Ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης

2. Ο τέως Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μαραθώνα και προσωπική του επιλογή κ. Νίκος Τσαγκαράκης.

3. Ο (μέχρι πρότινος) Πρόεδρος της Μονομετοχικής Εταιρείας του Δήμου και κουμπάρος του Ηλία Ψηνάκη Ηλίας Ανδριανάκης.

4. Η σύζυγος του κ. Ηλία Ανδριανάκη κ. Πόπη Παπαδήμα.

5. Ο εκ των (τότε) προσωπικών συμβούλων του Ηλία Ψηνάκη Δημήτρης Ασλανίδης.

6. Ο Δικηγόρος του Ηλία Ψηνάκη Ιωάννης Παραράς

7. Ο αδελφός του Ηλία Ψηνάκη Γιώργος Ψηνάκης.

            Η άνω εταιρεία έχει έδρα της την κατοικία του κ. Ηλία Ψηνάκη στο Νέο Βουτζά και όχι βέβαια τον Δήμο Μαραθώνος.

Πρόεδρος της εταιρείας μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος Ηλίας Ψηνάκης και Οικονομικός Διαχειριστής ο  κουμπάρος του  κ. Ηλίας Ανδριανάκης.         

Είναι σαφές ότι καθένας δικαιούται να συστήνει παρόμοιες εταιρείες. Είναι απολύτως νόμιμο.   

Είναι όμως άξιον απορίας το γεγονός ότι την εταιρεία αυτή την συνέστησαν άνθρωποι του περιβάλλοντος και μόνον του Δημάρχου, χωρίς καμία συμμετοχή έστω δικών του Δημοτικών Συμβούλων.   

Είναι επίσης άξιον απορίας το γιατί ο Δήμαρχος Ηλίας Ψηνάκης αποφεύγει μέχρι και σήμερα να αποκαλύψει στο πανελλήνιο την ταυτότητα του περιβόητου αυτού MARATHON FOUNDATION παρότι τούτο έχει ζητηθεί επανειλημμένως από δημοτικούς συμβούλους.  

  Μπορεί αλήθεια ο Δήμαρχος Μαραθώνα να συστήνει κάτι και να προϊσταται μίας Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, έχοντας ταυτόχρονα την ιδιότητα του Δημάρχου και του Προέδρου της ;;   

Μπορεί αλήθεια ο Δήμαρχος Μαραθώνα να χρησιμοποιεί ως επωνυμία της εταιρείας αυτής τον τίτλο "ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ" χωρίς καμία έστω συναίνεση του Δημοτικού Συμβουλίου ;;   

Υπάρχει ή όχι κίνδυνος συγχύσεως μεταξύ αυτής της ιδιωτικής εταιρείας και του Δήμου Μαραθώνα για κάποιον που καλοπροαίρετα θέλει να κάνει κάποια δωρεά στον Δήμο ;;   

Και, αν ο σκοπός του κ. Ψηνάκη είναι η παροχή βοήθειας στους Δημότες του τότε γιατί άραγε δεν το πράττει απευθείας μέσω του Δήμου λαμβάνοντας δωρεές ως Δήμαρχος και ως Δήμος Μαραθώνα ;;

    Ποία είναι εν τέλει η χρησιμότητα μίας τέτοιας εταιρείας, όταν οι όποιοι ξένοι και ντόπιοι επιχειρηματίες και άλλοι χορηγοί μπορούν κάλλιστα να κάνουν δωρεές απευθείας στον Δήμο Μαραθώνα ;;

Και τελικά :

    Γιατί ο κ. Ψηνάκης δεν έχει μέχρι σήμερα δώσει στοιχεία απολογισμού των οικονομικών του MARATHON FOUNDATION στο Δημοτικό Συμβούλιο ;

    Η Δημοτική Παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ και ο επικεφαλής αυτής Νίκος Χατζηγιάννης καταγγέλλουμε για άλλη μία φορά πολιτικά αυτή την δράση του Δημάρχου Ηλία Ψηνάκη και τον καλούμε άμεσα να διευκρινήσει στο Πανελλήνιο ότι ο Δήμος Μαραθώνος και το MARATHON FOUNDATION δεν έχουν απολύτως καμία σχέση μεταξύ τους !!

            Σε διαφορετική περίπτωση έχουμε κάθε λόγο και κάθε δικαίωμα να πιστεύουμε ότι ο Ηλίας Ψηνάκης χρησιμοποιεί την ιδιότητά του και τον Δήμο Μαραθώνος για να προσελκύσει χορηγίες και προσφορές οι οποίες σε διαφορετική περίπτωση θα έπεφταν στα Ταμεία του Δήμου, ενώ τώρα χάνονται για τον Δήμο.
             Αν τελικώς ο κ. Ψηνάκης ενδιαφέρεται για τον Δήμο Μαραθώνος, κάτι το οποίο εμείς γνωρίζουμε ότι δεν συμβαίνει, και αν τον ενδιαφέρει η διαφάνεια σε όλα, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, ήρθε η ώρα να το αποδείξει.
            Αν δεν το πράξει, θα το κάνουμε εμείς.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.