Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Η Αννα Κορακάκη έφερε το χρυσό από τα νταμάρια της Δράμας

Έγινε η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα που συνέλεξε δύο μετάλλια σε μία διοργάνωση

Η Αννα Κορακάκη έφερε το χρυσό από τα νταμάρια της Δράμας
Από ένα υποτυπώδες προπονητήριο - νταμάρι στη Δράμα, η Άννα Κορακάκη έκανε περήφανη την Ελλάδα και βρέθηκε στην κορυφή. Η Αννα Κορακάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, στο σπορ πιστόλι 25 μ., στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, και έγινε η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα που συνέλεξε δύο μετάλλια σε μία διοργάνωση.
Από τους προκριματικούς, η Αννα Κορακάκη έδειξε ότι βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Με τις οδηγίες του πατέρα και προπονητή της, Τάσου, προκρίθηκε στην επόμενη φάση με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση ανάμεσα σε 40 αθλήτριες και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στον τελικό. Ηταν η μόνη που βρήκε στόχο στις πρώτες πέντε βολές και, παρόλο που έπεσε στην τρίτη θέση, βρήκε την ψυχραιμία και επανήλθε στην πρώτη. Στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο αντιμετώπισε τη Γερμανίδα Μόνικα Καρς.
Η αρχή ήταν η ιδανική για την Ελληνίδα αθλήτρια, αλλά ενώ προηγείτο 6-0 το άγχος βάρυνε το... χέρι. Η 34χρονη Γερμανίδα κατάφερε να ισοφαρίσει (6-6) αλλά εκεί φάνηκε η ψυχραιμία της 20χρονης από τη Δράμα. Στο όγδοο και τελευταίο σετ, η Αννα Κορακάκη ήταν εύστοχη σε τέσσερις και η Καρς σε 3. Με 8-6 κατέκτησε το 112ο γαλανόλευκο μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού και το 13ο για τη σκοποβολή. «Εύχομαι η διάκριση να αποτελέσει έναυσμα για τα νέα παιδιά να μπουν στα σκοπευτήρια. Την ώρα που ήμουν στο βάθρο πέρασαν από το μυαλό μου όλες οι δυσκολίες που πέρασα για να βρεθώ εδώ», δήλωσε η νεότερη Ελληνίδα «χρυσή» ολυμπιονίκης.
Πανευτυχής μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου της η Άννα Κορακάκη, εξέφρασε την ελπίδα της, η επιτυχία της να αποτελέσει έναυσμα για τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, ενώ σε ένα δείγμα ωριμότητας τόνισε ότι τα παιδιά πρέπει να κάνουν αθλητισμό και όχι πρωταθλητισμό
«Παροτρύνω τη νεολαία να ασχοληθεί με τον αθλητισμό που είναι υγιής, ο πρωταθλητισμός όχι», τονισε η Άννα Κορακάκη.
«Δεν μπορώ να το περιγράψω, δεν βρίσκω λόγια. Για να είμαι ειλικρινής, δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Ελπίζω τα δύο μετάλλια να είναι το έναυσμα για τα νέα παιδιά να έλθουν στο σκοπευτήριο. Δεν γνώριζα ότι είμαι η μοναδική Ελληνίδα που έχει δύο μετάλλια στους ίδιους αγώνες. Τώρα που το μαθαίνω είμαι ακόμα πιο χαρούμενη. Ο πατέρας μου ήταν κι αυτός πρωταθλητής κι ήταν εκείνος που με μύησε στα μυστικά της σκοποβολής. Τα προκριματικά ήταν ρώσικη ρουλέτα και ο ημιτελικός δύσκολος. Οταν ήλθε το μετάλλιο απελευθερώθηκα και ήλθε το χρυσό», είπε.
Ολοι οι παράγοντες της πολιτείας έσπευσαν να συγχαρούν την Ελληνίδα αθλήτρια όμως η αλήθεια είναι πως τον δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο η Αννα Κορακάκη τον ανέβηκε μόνη της, με τη βοήθεια μόνον του προπονητή και πατέρα της.
Οι συγγενείς της 'Αννας Κορακάκη λένε ότι συνεργεία του δήμου, το πρωί, πριν από τον τελικό του αγωνίσματος των 25 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι, συνεργεία κατεδάφισαν την πρόχειρη κατασκευή έξω από τη Δράμα, στην οποία έκανε προπόνηση η 'Αννα Κορακάκη. Δεν ξέρουν και οι ίδιοι τι να υποθέσουν… Μήπως, είχε άραγε η πόλη άλλο καλύτερο σκοπευτήριο; Μήπως για να μην κεντρίσει την αρνητική δημοσιότητα η πόλη, τώρα που όλα τα φώτα στρέφονται πάνω στη χρυσή Ολυμπιονίκη; Γιατί άραγε, ποιος ξέρει; Αναρωτιούνται χαμηλόφωνα, αλλά ακούγονται… Τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς, επιμονής, κόπου, προσπάθειας, στη σκιά, «ποιος νοιάστηκε, αλήθεια;». Μήπως, τα ΜΜΕ; Η μητέρα της 'Αννας Κορακάκη, η Φωτεινή Χριστοδούλου, δε μπορεί αυτή τη στιγμή, να μην εκφράσει ένα παράπονο που την «πνίγει» όλα αυτά τα χρόνια.
«Θέλω να πω ένα παράπονο και δικό μου, θεωρώ και όλων των παιδιών που ασχολούνται με αυτά τα αθλήματα... Σας είπα, η 'Αννα έχει απίστευτες διακρίσεις τα τελευταία χρόνια. Κάθε φορά λοιπόν «κρεμόμασταν» στα δελτία ειδήσεων να ακούσουμε μια απλή αναφορά, τίποτε παραπάνω, μια απλή αναφορά… Τίποτε, ούτε αυτό, ούτε μια αναφορά, μόνο για το ποδόσφαιρο ακούμε…» λέει η μητέρα της χρυσής πρωταθλήτριας.
Τους ρωτώ, πώς πιστεύουν ότι από αύριο το πρωί θα τους αντιμετωπίζει η γειτονιά, η πόλη, καθώς μέχρι και πριν τις Ολυμπιακές διακρίσεις ήταν απλώς οι συγγενείς μιας πρωταθλήτριας της σκοποβολής, αλλά από αύριο θα είναι οι συγγενείς μιας Ολυμπιονίκη με δύο μετάλλια, σε μια τόσο υψηλού διοργάνωση, με ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο.
«Τα συγχαρητήρια από γνωστούς και φίλους και τη γειτονιά τα παίρναμε μέχρι τώρα, αυτό που έχει αλλάξει, θα έλεγα έντονα, είναι η δική σας εμφάνιση, των ΜΜΕ, μας αιφνιδίασε…» λέει η μητέρα της 'Αννας Κορακάκη και προσθέτει:
«Με την 'Αννα δεν έχουμε εκπλαγεί. Τα δύο τελευταία χρόνια έχει πετύχει τα πάντα… μας είχε βάλει σ' αυτή την πορεία μαζί της ήταν σταθερά, πολύ ψηλά. Από τότε που ξεκίνησε σταδιακά και σταθερά ανεβαίνει. Το να κρατηθείς σε τόσο ψηλό επίπεδο, σε πολλούς αγώνες και με διαφορετικές απαιτήσεις, νομίζω ότι αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό από όλα…».
ΚΟΡΑ
«Η χρυσή ολυμπιακή επιτυχία σου, πραγματικά κορυφαίο αθλητικό επίτευγμα, κάνει υπερήφανη την Πατρίδα μας» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην Άννα Κορακάκη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 25μ. στο αεροβόλο πιστόλι στο άθλημα της σκοποβολής . «Μαζί με τα συγχαρητήριά μου σου εύχομαι με την ίδια δύναμη και την ίδια ακρίβεια να επιτυγχάνεις όλους τους στόχους της ζωής σου. Θερμούς χαιρετισμούς και ανάλογα συγχαρητήρια στον άξιο Πατέρα σου». Εκτός από το συγχαρητήριο τηλεγράφημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την χρυσή ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη, την οποία και συνεχάρη, τόσο την ίδια όσο και τον πατέρα της.
Τα συγχαρητήριά του για τη μεγάλη επιτυχία της Άννας Κορακάκη έστειλε με ανάρτησή του στο facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Για μια ακόμη φορά η Άννα Κορακάκη πέτυχε διάνα! Μας έκανες υπερήφανους! Συγχαρητήρια!» ήταν το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ.
«Θερμά συγχαρητήρια κ. Κορακάκη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Κάνατε την Δράμα , την Μακεδονία και ολόκληρη την Ελλάδα υπερήφανη. Για άλλη μία φορά καταφέρατε να ανατριχιάσουν οι απανταχού Έλληνες, και πόσο μάλλον αυτή τη φορά που ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος από την Βραζιλία σε όλον τον κόσμο. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας» αναφέρει στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα του στην Άννα Κορακάκη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.