Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Οι στρατιωτικοί κατέλαβαν την Αγκυρα και λένε ότι ελέγχουν την χώρα - Έκλεισαν οι γέφυρες στον Βόσπορο (συνεχής ροή)

ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΩΝ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ Α/ΓΕΣ ΚΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ  
Πραξικόπημα είχαμε πριν λίγο στην Τουρκία. Οπως, μόνο το pronews.gr έχει καταγράψει από την περασμένη Κυριακή, η κυβέρνηση με εκατοντάδες συλλήψεις αξιωματικών είχε προσπαθήσει για άλλη μια φορά να αποτρέψει το πραξικόπημα, αλλά αυτή την φορά δεν το κατάφερε.
Έχει αιχμαλωτισθεί και ο Τούρκος Α/ΓΕΣ Κουλουσί Ακάρ στην Άγκυρα από τους πραξικοπηματίες.
Φαίνεται οτι ο Α.Γκιουλέν είναι πίσω από το κίνημα με συμμετοχή κεμαλικών αξιωματικών, όπως έγραψε από το πρωί το pronews.gr (διαβάστε σχετικά εδώ).

Ο δημοσιογράφοςτης Sabah Μεχμέτ Σολμάζ μετέδωσε στο twitter ότι το πραξικόπημα εκδηλώθηκε λίγες ώρες αφότου στο τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης φάκελος για έκδοση του Γκιουλέν από τις ΗΠΑ όπου διαμέν.ε
Η κυκλοφορία στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου έχει σταματήσει κι έχουν μπλοκαριστεί οι είσοδοι στην Πόλη από την Στρατοχωροφυλακή.
O πρωθυπουργός Γιλντιρίμ δήλωσε ότι πρόκειται για πραξικόπημα. 

Και πρόσθεσε ότι «οι πραξικοπηματίες θα τιμωρηθούν με τον σκληρότερο τρόπο»
Δυνάμεις του Στρατού  και άρματα μάχης έχουν πλημμυρίσει την Πόλη.
Παράλληλα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Ρόιτερς, πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Άγκυρα, ο οποίος μετέδωσε πως στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας και απαγορεύθηκε η κυκλοφορία. Οι στρατιωτικοί διατείνονται ότι ελέγχουν την πρωτεύουσα της χώρας, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά.
Δεν υπάρχει καμία πληρορία για την τύχη του προέδρου της χώρας Ρ.Τ.Ερντογάν ή του Τούρκου πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με το Russia Today, ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι καλά στην υγεία του και τον έχουν φυγαδεύσει οι φρουροί του στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσό) και προσπαθεί να φτάσει στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως είναι λάθος να χαρακτηριστούν τα γεγονότα ως ένα πραξικόπημα, αλλά αποτελούν μια απόπειρα ενός μέρους των ενόπλων δυνάμεων. Πρόσθεσε πως τίποτε δεν πρόκειται να βλάψει την τουρκική δημοκρατία και κάλεσε σε ψυχραιμία.
«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πραξικόπημα, αλλά για απόπειρα κάποιων ομάδων που με ανεύθυνο τρόπο και χρησιμοποιώντας τον οπλισμό που τους έχει δώσει το κράτος, επιχειρούν σε διάφορες περιοχές να ακινητοποιήσουν το λαό», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Και συνέχισε, λέγοντας πως: «οι δυνάμεις ασφαλείας θα κάνουν ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να επαναφέρουν την τάξη. Οι υπεύθυνοι γι' αυτή την κατάσταση θα πληρώσουν με τον μεγαλύτερο τίμημα». Σε δηλώσεις του στο NTV τόνισε πως «η κυβέρνηση αυτή εξελέγη από τον υπεύθυνο λαό».
Την ίδια στιγμή, υπάρχουν αναφορές για πτήσεις στρατιωτικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων σε χαμηλό ύψος, στην Άγκυρα και άλλες πόλεις της χώρας.
 Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan έχει καταληφθεί από ειδικές δυνάμεις.
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι ασφαλής στο Μποντρούμ και καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.