Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

"Ο Νότος προσπαθεί να εκβιάσει τον Βορρά"...

«Η ευρωκρίση και η προσφυγική κρίση συνδέονται. Η Ελλάδα και η Ιταλία ζητούν όλο και πιο απροκάλυπτα ανταλλάγματα για τη συνεργασία τους στην επίλυση της προσφυγικής κρίσης, προκειμένου...
να χρηματοδοτήσουν το μεταρρυθμιστικό τους αδιέξοδο» γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, σε δημοσίευμά της με τίτλο «Ο Νότος προσπαθεί να εκβιάσει τον ευρωπαϊκό Βορρά».

«Υπάρχουν αιτήματα που κάποιος δύσκολα μπορεί να αρνηθεί, διότι σε αυτά υποβόσκει μία απειλή. Αυτό το γνωρίζει και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ‘ζήτησε’ από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να χαλαρώσει την πίεση για τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα του. Ειδάλλως, φοβάται το ενδεχόμενο αποσταθεροποίησης στη χώρα του. Έτσι εκφράστηκε συγκεκαλυμμένα η απειλή του Τσίπρα» γράφει η γερμανική εφημερίδα και συνεχίζει:

«Γιατί αν υπάρχει κάτι που η καγκελάριος αυτή την ώρα δεν χρειάζεται καθόλου, αυτό είναι μία αποσταθεροποίηση της Ελλάδας εν μέσω της προσφυγικής κρίσης. Μία αποσταθεροποίηση, για την οποία ο ίδιος ο Τσίπρας θα μπορούσε να ‘φροντίσει’ ανά πάσα στιγμή –όπως άλλωστε επανειλημμένα έχει αποδειχθεί…» αναφέρει η Welt στο δημοσίευμά της.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.