Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Οι "φίλοι" έγιναν "εχθροί" κι οι "εχθροί" "φίλοι"

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
Είναι τόσο ανόητοι αυτοί, κι ιδίως οι πολιτικοί, που κατασκευάζουν φίλους κι εχθρούς. Γιά να δικαιολογήσουν τη δική τους ανικανότητα, βλακεία κι ανεπάρκεια. 
Δείτε το σημερινό, χαρακτηριστικό παράδειγμα. 
Επί χρόνια, από το 2010 και μετά, χάρις και στην αριστερά του Τσίπρα, κατασκευάσθηκε ο μύθος ότι η Γερμανία και προσωπικά η Μέρκελ είναι η "κακή", ο "εχθρός" που πολεμά την Ελλάδα γιατί, (άγνωστο γιατί και πώς), υποτίθεται ότι θέλει να "μας υποδουλώσει". Αντίθετα, οι "καλοί", οι "φίλοι" της Ελλάδας ήταν οι Γάλλοι, κυρίως ο Ολαντ, αλλά κι οι Αυστριακοί.
Σήμερα στις Βρυξέλλες, η Γερμανία και προσωπικά η Μέρκελ είναι η μόνη που μάχεται κατά του κλεισίματος των συνόρων, που βολεύει τα ελληνικά συμφέροντα, ενώ σφοδροί πολέμιοι της σε αυτή την πολιτική είναι ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ κι ο Αυστριακός καγκελάριος.
Οι "φίλοι" έγιναν "εχθροί" κι οι "εχθροί" "φίλοι". Αστειότητες. 
Πότε επιτέλους θα καταλάβουν οι ανόητοι που μας κυβερνούν ότι στην διεθνή πολιτική δεν υπάρχουν φίλοι κι εχθροί. Υπάρχουν αντιλήψεις, στόχοι, συμφέροντα αλλά η πολιτική δεν ασκείται με ψευτοσυναισθηματισμούς. Ούτε με συνθήματα και αφορισμούς του τύπου "μερκελιστές" και "γερμανοτσολιάδες". 
Γι' αυτό και σήμερα ο Τσίπρας δήλωσε ότι είναι φουλ υπέρ της Μέρκελ. Εγινε μήπως "μερκελιστής" και "γερμανοτσολιάς"; Οχι βέβαια. Διότι τώρα τα συμφέροντα μας και οι αντιλήψεις μας επί του συγκεκριμένου θέματος, συμπίπτουν. Ανόητος πάντως παραμένει. Κι ακόμα όσοι τον πιστεύουν και τον ακολουθούν. Ακόμα...
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.