Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Στη φόρα όλα τα εγκλήματα του Σουλτάνου - Ευρωπαϊκή Ενωση Σύριων Χριστιανών: σταματήστε επιτέλους τον Ερντογάν

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ. Βαλκανικού Πολιτισμού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Σύριων Χριστιανών έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι τους τελευταίους μήνες το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης κατέστρεψε όλες τις φιλοδοξίες και δημοκρατικές δομές για την Τουρκία και τους ανθρώπους της. 
Στην Νοτιανατολική Τουρκία πόλεις καταστράφηκαν και οι άνθρωποι αντιμετώπισαν σφαγές. Επίσης εκκλησίες, ιστορικά μέρη και αρχιτεκτονικά μνημεία δέχτηκαν επιθέσεις παρόμοιες με τα περιστατικά της γενοκτονίας του Sayfo του 1915. 
Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμα την σύγκριση που έκανε ο Νταβούτογλου ανάμεσα στους Αρμένιους του 1915 και τους Κούρδους και την κατηγορία για τους Κούρδους ότι συνεργάζονται με την Ρωσία. Η ίδια δικαιολογία χρησιμοποιήθηκε για την γενοκτονία των Αρμενίων. Αυτό (η χρησιμοποίηση της δικαιολογίας της γενοκτονίας των Αρμενίων και για τους Κούρδους) γίνεται απολύτως αντιληπτό από τους Ευρωπαίους Σύριους Χριστιανούς πού αποσκοπεί, και τονίζουν ότι ο Νταβούτογλου έκανε ξεκάθαρο ότι συμφωνεί με την γενοκτονία, ότι θέλει να τελειώσει την γενοκτονία των Σύριων και των Αρμενίων και ότι απειλεί τους Κούρδους με τον ίδιο τρόπο. Αυτό φαίνεται καθαρά -κατά την ανακοίνωση- από αυτά που συμβαίνουν στο Ildil και στις περιοχές με Κουρδική πλειοψηφία.
Στην συνέχεια περιγράφονται τα περιστατικά βίας εναντίον των Σύριων από τους Τούρκους, αναφέρεται ότι οι τελευταίες λίγες οικογένειες που έμειναν στο Ντιγιάρμπακιρ και στο Ildil έχουν απειληθεί, έχουν μπει με την βία στα σπίτια τους και έχουν κακοποιηθεί. Αυτά τα περιστατικά έγιναν στο Ντιγιάρμπακιρ και στο Ildil αντίστοιχα στις εκκλησίες της Παναγίας. 
Στην συνέχεια αναφέρονται η επίθεση που δέχτηκε ένας Σύριος στο σπίτι του, η σύλληψη του από τον Τουρκικό στρατό και ο βομβαρδισμός από Τουρκικά F16 γύρω από το Ildil και άλλα Συριακά χωριά. 
Σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση ότι η Νοτιανατολική Τουρκία υπήρξε στο παρελθόν το σπίτι εκατοντάδων χιλιάδων Σύριων χριστιανών και υπενθυμίζεται ότι μετά από σφαγές, γενοκτονίες και πολιτικές αφομοίωσης, η πλειοψηφία των Σύριων χριστιανών εξαναγκάστηκε σε φυγή και αναφέρεται ότι σήμερα ένας μικρός αριθμός Σύριων χριστιανών παραμένει στην Νοτιανατολική Τουρκία. Τονίζεται το σπουδαίο γεγονός της επιστροφής μερικών Συριακών οικογενειών από την Ευρώπη στα σπίτια τους, για να ζήσουν εκεί και επισημαίνεται ο κίνδυνος για την ύπαρξη τους από αυτά που αντιμετωπίζουν, και αυτοί που επέστρεψαν και όλοι οι εναπομείναντες Σύριοι χριστιανοί.
Φυσικά οι επιθέσεις της Τουρκίας δεν περιορίζονται εντός συνόρων. 
Η ένωση Ευρωπαίων Σύριων Χριστιανών καταγγέλλει την επίθεση της Τουρκίας στις 27 και 28 Φεβρουαρίου στο Tel Abyad στην Συρία, ενώ η περιοχή δεχόταν ταυτόχρονη επίθεση από το Ισλαμικό κράτος. Αναφέρει ότι γι αυτό, το AKP (κόμμα δικαιοσύνης και ανάπτυξης του Ερντογάν) και ο σύμμαχος του το Ισλαμικό κράτος (ISIS) παραβιάζουν κάθε διεθνή νόμο και συνεχίζουν τις πράξεις τους διαπράττοντας εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. 
Η ανακοίνωση τελειώνει με την απόλυτη καταδίκη αυτών των επιθέσεων εναντίον της ανθρωπότητας και της ελευθερίας, την επισήμανση ότι η τωρινή εξέλιξη κάτω από το κόμμα του Eρντογάν είναι μακριά από κάθε είδους δημοκρατικούς κανόνες, όχι μόνον όσον αφορά τις Ευρωπαϊκές αξίες αλλά και το ίδιο το σύνταγμα της Τουρκίας και καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει υπ όψιν της αυτά τα θέματα στην επικείμενη διάσκεψη Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας στις 7 Μαρτίου (η ανακοίνωση γράφτηκε στις 6 Μαρτίου). 
Είδαμε ότι η Ευρωπαϊκή ένωση αδιαφόρησε. 
Όμως οι γηγενείς αυτήν την φορά είναι ενωμένοι στις αδιάκριτες επιθέσεις εναντίον τους. Δεν επιτίθενται μόνο σε Κούρδους, για τους Τούρκους οι γηγενείς της Ανατολίας ήταν τα ίδιο και τα εγκλήματα δεν κρύβονται, όπως το 1922. 
Ας το χαρεί για λίγο ακόμα η Τουρκία, η ώρα της δικαιοσύνης πλησιάζει…
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.