Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Βάιος Θανασιάς: «... ήρθε ο καιρός ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του»

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μαραθώνα

Γ.Κ. Κύριε Θανασιά, πως περιμένατε την πρώτη συνεδρίαση;
Β.Θ. Κύριε Κοντογεώργο, σίγουρα δεν περίμενα αυτό το επίπεδο ανευθυνότητας ειδικά από άτομα που είναι χρόνια στην αυτοδιοίκηση και θεωρητικά γνωρίζουν από προθεσμίες, από προϋπολογισμό και χρηματοδοτήσεις έργων από ευρωπαϊκούς πόρους.
Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Η μόνη δικαιολογημένη απουσία είναι της κας Αναστασίας Παππά, καθώς της έχει δοθεί άδεια σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γ.Κ. Γιατί πιστεύετε ότι συνέβη αυτό;
Β.Θ. Αυτού του είδους τις συμπεριφορές προσωπικά δε μπορώ να τις ερμηνεύσω.Πρέπει όμως όλοι να μάθουν τις συνέπειες αυτών των συμπεριφορών.
Στην Ημερήσια Διάταξη υπήρχαν πολύ σημαντικά θέματα.
- Τα τέλη, τα οποία συνδέονται με τον Προϋπολογισμό και όσο δε
συμμορφωνόμαστε με τις απόψεις της Αποκεντρωμένης, δε θα επιστρέψει από τον έλεγχο νομιμότητας ο Προϋπολογισμός του Δήμου.
- Ο προγραμματισμός προσλήψεων τριών μόνιμων εξειδικευμένων υπαλλήλων, για τον οποίο έχει παρέλθει ήδη η προθεσμία και κατ’ εξαίρεση λόγω της ιδιάζουσας περίπτωσης της εκλογής Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου και κατόπιν συνομιλίας με την Αποκεντρωμένη, μας ενημέρωσαν ότι μπορούμε να τους αποστείλουμε τα απαραίτητα έγγραφα έως την Τετάρτη 17.2.2016. Πριν αναλάβουμε εμείς, κάποιοι είχαν φροντίσει δε να υποστελεχωθεί η Τεχνική Υπηρεσία, καθώς άφησαν να φύγουν με τη διαδικασία της διαδημοτικής κινητικότητας υπάλληλοι, ειδικοτήτων απαραίτητων για τη λειτουργία της.
- Η υποβολή αίτησης χρηματοδότησης για το έργο «Μελέτη δικτύων αποχέτευσης ακάθαρτων και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων», το οποίο αν δεν χαρακτηριστεί ως έργο γέφυρα, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, θα απενταχθεί και θα χαθεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, η οποία ξεπερνάει τα 5 εκατ. ευρώ.
Για το συγκεκριμένο έργο η προηγούμενη Δημοτική Αρχή εξασφάλισε τη
χρηματοδότηση και πραγματοποίησε και τη δημοπράτηση, κατά συνέπεια γνωρίζει πάρα πολύ καλά την αναγκαιότητα του έργου και γνωρίζει επίσης πολύ καλά τις μερικές χιλιάδες ευρώ που θα πληρώνει ημερησίως ο Δήμος ως πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την καταδίκη της Ελλάδας για τη μη ολοκλήρωση υποδομών συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων. Τα χρήματα αυτά θα τα πληρώνουν οι Δημότες καθαρά για λόγους μικροπολιτικής.

Γ.Κ. Με το Δήμαρχο μιλήσατε;
Β.Θ. Βεβαίως και προς μεγάλη μου έκπληξη όταν του εξέφρασα τον προβληματισμό μου, μου είπε να μην ανησυχώ και να μην υποτιμώ τη νοημοσύνη των Δημοτών. Σύντομα όλοι θα καταλάβουν τις μεθοδεύσεις, τις ανθυπο-ίντριγκες και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη σημερινή προσυνεννοημένη αλητεία. Εξαιρώντας την κα Σταυρούλα Δρακοπούλου και τον κ. Κώστα Τσίρκα μου είπε πως την ώρα που η «λυπητερή» θα φτάσει στους Δημότες θα τους κρεμάσουν στις πλατείες και θα λυθεί το πρόβλημα.

Γ.Κ. Τι θα κάνετε από εδώ και πέρα;
Β.Θ. Θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες και θα ενημερώσουμε τους δημότες και τους κατοίκους για τις συνέπειες που θα έχει στην καθημερινότητά τους η μη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού έτσι φαίνεται ότι έχει αποφασίσει η αντιπολίτευση και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι (πλην της κας Βασιλικής Αναστασίου η οποία ήταν παρούσα) γιατί πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί η σύσσωμη συνεννοημένη ή μη απουσία τους.
Όπως προείπα ήρθε ο καιρός ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.
Αντιλαμβάνομαι ότι η μείζονα αντιπολίτευση έχει ανοιχτό μέτωπο με τη Δικαιοσύνη και ο φόβος έχει αποδιοργανώσει κάθε λογική όμως οι ανεξάρτητοι που αποχώρησαν «για το καλό του Δήμου» τι δικαιολογία έχουν;
Όσοι νομίζουν ότι παίζουν μαζί μας κάνουν μεγάλο λάθος καθώς παίζουν με τις τύχες και το μέλλον των δημοτών και του Δήμου και υποθηκεύουν το μέλλον τους για προσωπικά συμφέροντα και μικροπολιτικές.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.