Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Διαμαρτυρία Επιτροπής Αγώνα καθαριστριών/των Δήμου Μαραθώνος (Δελτίο τύπου)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ                                                                  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
φωτογραφία αρχείου
Την περασμένη Τετάρτη 13 Ιανουαρίου και στον χώρο του δημαρχείου Ν.Μάκρης έγινε παρέμβαση από την  επιτροπή αγώνα των καθαριστριών του δήμου μας στον απερχόμενο πρόεδρο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής, και νυν αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Γεώργιο Κοροβέση για εκκρεμείς  οικονομικές και ασφαλιστικές εισφορές της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής προς τις σχολικές καθαρίστριες. 

Η παρέμβαση αυτή ήταν η δεύτερη κατά σειρά καθώς στις 30 Δεκεμβρίου 2015 είχε προηγηθεί ανάλογη συνάντηση με τον κ. Κοροβέση ,η οποία δεν είχε κανένα θετικό αποτέλεσμα καθώς δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις του ως προς την επίλυση των οικονομικών και ασφαλιστικών  εκκρεμοτήτων, με αποτέλεσμα να παραμένουμε απλήρωτες για 4 μήνες. Η πληρωμή ακόμα και αυτών των πενιχρών αποδοχών γίνεται με καθυστέρηση, κατεξακολούθηση και μετά από παρεμβάσεις. 
 Στην συνάντηση της 30 Δεκεμβρίου 2015 ο κ.Κοροβέσης για άλλη μία φορά υποσχέθηκε την καταβολή όλων των  δεδουλευμένων στις 10 Ιανουαρίου 2016 καθώς του είχαν πιστωθεί τα χρήματα από τον αρμόδιο φορέα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.   
Στις 12 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε μια κατάθεση ενός μόνο μισθού στους λογαριασμούς μας, ( ενώ νέες συναδέλφισες δεν πληρώθηκαν καθόλου) ο οποίος ήταν μειωμένος τουλάχιστον κατά 10% , λόγο μειωμένης επιχορήγησης του δήμου από την συγκυβέρνηση.                                                                                                       
Στην συνάντηση στις 13 Ιανουαρίου ο κ.Κοροβέσης απαντώντας σε ερώτηση μας για την καταβολή των δεδουλευμένων μας και την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών απάντησε ότι λόγο αμέλειας της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής δεν έγιναν οι κατάλληλες διαδικασίες έτσι ώστε να μπορούν να τακτοποιηθούν οι όποιες εκκρεμότητες απέναντι μας.                                                                          
Οι συναδέλφισες της δευτεροβάθμιας επιτροπής έχουν και αυτές μειώσεις στους μισθούς και δεν έχουν υπογράψει όπως και εμείς συμβάσεις.                                                           
 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ                                                           
Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων από τις σχολικές επιτροπές, την άμεση πληρωμή των ασφαλιστικών μας εισφορών, καμία μείωση στο μισθό μας, και η πληρωμές μας να γίνονται κάθε μήνα.   Την άμεση υπογραφή των συμβάσεων.                                                             
Την μετατροπή των συμβάσεων μας   σε αορίστου χρόνου από τη στιγμή που καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολείων του δήμου μας.
Επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών Ενσήμων.
Κανένας εργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα δημόσια σχολεία.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.