Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Τρομοκρατία στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης: 10 νεκροί, πολλοί τραυματίες

Στην πλατεία Σουλταναχμέτ, στην πιο τουριστική περιοχή
Τρομοκρατία στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης: 10 νεκροί, πολλοί τραυματίες
Αυτόπτης μάρτυρας είδε καμικάζι με εκρηκτικά - H έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της πόλης
Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε στις 10:20 το πρωί στο κέντρο της πιο τουριστικής περιοχής της Κωνσταντινούπολης, κοντά στην Αγιά Σοφιά, στην πλατεία Σουλταναχμέτ.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στάση του τραμ, όπου περίμεναν αρκετοί πολίτες και τουρίστες. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι οι νεκροί είναι ασιατικής καταγωγής, ενώ στο σημείο την ώρα της έκρηξης βρισκόταν και ένα γκρουπ γερμανών τουριστών.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα με βομβιστή αυτοκτονίας. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εφημερίδα Hurriyet ότι είδε άτομο που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά στον τόπο της έκρηξης. Η εφημερίδα σημειώνει ότι πρόκειται για μία επιβεβαιωμένη πληροφορία. Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο βομβιστής κινήθηκε προς μια ομάδα τουριστών που περίμενε να επισκεφθεί το Μπλε Τζαμί, ενώ αυτόπτης μάρτυρας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, είπε πως είδε ανθρώπινα μέλη διασκορπισμένα στο σημείο.

Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της πόλης.



«Aκουσα ένα τεράστιο "μπαμ" την ώρα που ετοίμαζα τον καφέ μου. Μετά συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για έκρηξη στην  τουριστική περιοχή της Κωνσταντινούπολης», γράφει η Σοφία Τζόουνς. στο Twitter.

«Τεράστια έκρηξη, πολλοί τραυματίες στην περιοχή που βρίσκεται το "Μπλε Τζαμί"», γράφει ο Μουσταφά Εντίμπ.



Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία πληροφορία για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων ή των τραυματιών.

Η έκρηξη σημειώθηκε πολύ κοντά στο Μπλε Τζαμί και την Αγιά Σοφιά, στο πιο τουριστικό σημείο της Πόλης

Δείτε βίντεο από το σημείο: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.