Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Πόλεμος στη ΝΔ για το σύμφωνο-γάμους ομοφυλόφιλων - Υπέρ του συμφώνου ο Ε.Μεϊμαράκης ξεσηκώνει την οργή της Εκκλησίας - Κατά ο Α.Τζιτζικώστας

ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ Ο Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ Ο Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Εξοργισμένη είναι η Εκκλησία με τον Ε.Μεϊμαράκη ο οποίος τάχθηκε υπέρ τυο συμφώνου-γάμος των ομοφυλοφίλων και ήδη έχει προβεί σε κινητοποιήσεις καθώς νιώθει ότι έχει προδθεί από τον υποψήφιο για την αρχηγία του κόμματος και τις θέσεις που υποστηρίζει για το ζήτημα αυτό.

Έχει ξεσπάσει πόλεμος στη ΝΔ καθώς οι υποψήφιοι για την αρχηγία έχουν χωριστεί στην μέση ως προς την υποστήριξή τους ή όχι σε ένα νομοθέτημα που απειλεί την παραδοσιακή μορφή της οικογένειας.
Κατά του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια και τα δικαιώματα τους, τάσσεται ο 37χρονος Απόστολος Τζιτζικώστας, δηλώνοντας πως «αποτελεί κίνδυνο για το θεσμό της οικογένειας», αν και ο ίδιος σέβεται, την διαφορετικότητα.
«Προσωπικά με το σύμφωνο συμβίωσης έχω προβληματιστεί πολύ και πρεπει να σας πω ότι διαφωνώ με οτιδήποτε έρχεται να καταργήσει με ενα τροπο, το θεσμό της οικογένειας", δηλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.
«Δεν μπορώ να συμφωνήσω σε κατι που θα θέσει σε κίνδυνο το θεσμό της οικογένειας», πρόσθεσε.
Υπέρ αντίθετα τάχθηκε ο Ε.Μεϊμαράκης προκαλώντας την οργή της Εκκλησίας με την στάση του αυτή:
«Και το Ευρωπαικό Λαϊκό Κομμα ειναι θετικό. Έχει πάρει αποφαση. Οποίος δεν εχει καταλάβει αυτές τις αποφάσεις, δεν συντάσσεται με αυτά. Αυτοπροσδιορίζεται απέναντι", σημείωσε ο κ. Μειμαράκης, ξεκαθαρίζοντας πως "απο τη στιγμη που υπαρχει ευρωπαϊκή οδηγία και η χωρα θέλει να παραμείνει στην Ευρωπη, δεν μπορει να ειναι a la carte».
Υπερ του συμφώνου συμβίωσης τάχθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε δηλώσει πως αν ο ίδιος εκλέγονταν στην ηγεσια, η ΝΔ θα ψήφιζε το σύμφωνο συμβίωσης.
Κατά τάσεται και ο έτερος εκπρόσωπος της δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ και συνυποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ Α.Γεωργιάδης.
«Με τον Μητσοτάκη έχουμε 100% ταύτιση απόψεων στην οικονομία και στις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις. Έχουμε διάσταση απόψεων στην κοινωνική ατζέντα όπως για παράδειγμα στο σύμφωνο συμβίωσης», εχει πει πρόσφατα ο Αδωνις Γεωργιαδης, συντασσόμενος με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.
Ο μεταβατικός προεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, στη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους το Σάββατο ηταν ξεκάθαρα θετικός για το σύμφωνο συμβίωσης δείχνοντας έτσι τον πόλεμο που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό μιας παράταξης που οφείλει να υπερασπίζεται τα ήθη,τα έθιμα,και τις παραδόσεις.
«Το πολιτικό σύστημα δεν θα πρέπει να εθελοτυφλεί», είπε και σημείωσε ότι σέβεται τις ενστάσεις κάποιων αλλά τόνισε πως είναι καιρός πλέον να αντιμετωπιστεί μια κοινωνική πραγματικότητα.
Ο κ. Πλακιωτάκης πρόσθεσε τοτε την ανάγκη να σεβαστούμε τις προσωπικές επιλογές κάθε ατόμου και τα προσωπικά του δικαιώματα και τόνισε οτι πρέπει να αναπροσαρμόσουμε το θεσμικό μας πλαίσιο ώστε να αναγνωρίσουμε στα άτομα αυτα ασφαλιστικά, φορολογικά, κληρονομικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Συμπλήρωσε, τέλος, πως υπάρχει ανάγκη εναρμόνισης της χώρας μας με το ευρωπαϊκο δίκαιο.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.