Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι Βρυξέλλες - Στρατός στους δρόμους της πόλης - Δεν δουλεύει κανείς (εικόνες,βίντεο)

Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΕ ΖΕΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ "ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ"  
Σε κατάσταση εκτάτου ανάγκης έχουν τεθεί οι Βρυξέλλες-το κέντρο της ΕΕ- καθώς ο βελγικός Στρατός έχει βγει στους δρόμους της πρωτεύουσας και η βελγική κυβέρνηση εξέδοσε οδηγία προς τους πολιτες να αποφεύγουν μέρη με μεγάλη συγκέντρωση πλήθους, όπως καφετέριες,εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης και να μην χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα το πρωί υπάρχει άμεση και σοβαρή απειλή για σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση.
Δεν ανακοινώθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για την απειλή. Πάντως οι 4 γραμμές του μετρό θα παραμείνουν κλειστές μέχρι την Κυριακή, με εντολή της αστυνομίας.
Παράλληλα οι δημοτικές Αρχές διατάχθηκαν να ακυρώσουν οποιαδήποτε εκδήλωση θα συγκέντρωνε μεγάλα πλήθη, ενώ δόθηκε εντολή να ακυρωθούν και όλα τα προγραμματισμένα ματς.
Αστυνομία και στρατός περιπολούν στους δρόμους.
Η ανακοίνωση από το Κέντρο Κρίσεων του βελγικού υπουργέιου Εσωτερικών ζητάει από τους πολίτες να συμμορφώνονται στους ελέγχους ασφαλείας του Στρατού και της Αστυνομίας.
"Μια σοβαρή και επικείμενη απειλή που απαιτεί ειδικά μέτρα ασφαλείας και ειδικές συστάσεις για τον πληθυσμό" αναφέρει η ανακοίνωση.
Ο κόσμος θα πρέπει να αποφύγει την παρουσία του σε ποδοσφαιρικά ματς, συναυλίες,αεροδρόμια και σταθμούς τρένων
Όπως αναφέρει στο CNN ο αναλυτής για τρομοκρατικά ζητήματα Paul Cruickshank "εάν οι πολίτες πάρουν στα σοβαρά την προειδοποίηση τότε οι Βρυξέλλες απλά θα είναι κλειστές (δεν θα δουλεύει τίποτα)"
"Σημαίνει ότι έχουν κάτι ειδικό και πιστευτό από τις υπηρεσίες πληροφοριών που τους κατευθύνει προς την υπόθεση ότι υπάρχει μια τρομοκρατική επιχείρηση σε εξέλιξη"
"Σημαίνει επίσης ότι δεν έχουν κάτι χειροπιαστό, και δεν γνωρίζουν που βρίσκονται οι συνωμότες και από που έρχονται"
Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε οκτώ ημέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, και οι βεγικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν το δίκτυο των τρομοκρατών πίσω από τις επιθέσεις.
Ο Salah Abdeslam, 26 ετών, καταζητείται με διεθνές ένταλμα σύλληψης. Τελευταία φορά είχε ειδοθεί να οδηγάει προς τα βελγικά σύνορα, όταν η γαλλική αστυνομία τον σταμάτησε και τον ανέκρινε λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις μην γνωρίζοντας την συμμετοχή του σε αυτές.
Κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται πλέον, και στο Βέλγιο θεωρούν ότι ετοιμάζει μια βελγική συνέχεια του "λουτρού" αίματος των Παρισίων

 Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.