Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Λάκης Λαζόπουλος: Ο κόσμος αρχίζει και θυμώνει

Oταν μια κυβέρνηση ξεκινάει με φόρους, φόρους, φόρους, ξέρουμε ότι ακολουθεί τα ίδια μονοπάτια.
Αν η κυβέρνηση της Αριστεράς κρίνει ότι αυτό που λείπει από την Ελλάδα είναι οι περισσότεροι φόροι, τότε ασφαλώς λανθάνει και θα το διαπιστώσει, όχι πολύ αργά.


Το πρώτο θέμα είναι η κατανομή των φορολογικών βαρών. Καθένας που δεν πληρώνει τους φόρους που του αναλογούν επιβαρύνει τους άλλους. Κι επειδή η πολιτεία δεν μπορεί να τους εντοπίσει τι κάνει;
Επιβαρύνει τους μαλάκες.
Δηλώνει ο ιδιοκτήτης πολυσύχναστου μπαρ δηλώνει 6000 τον χρόνο, μια χαρά. Τα υπόλοιπα βάλτα εσύ. Δηλαδή το πληρώνεις το ποτό 200 ευρώ το ένα.
Η συγχωρεμένη η μητέρα μου όταν είχε νεύρα με τον αδελφό μου και αυτός την είχε κάνει απ” το σπίτι, πέταγε τις παντόφλες σε μένα για να ξεσπάσει.
Αυτό ζούμε. Τρώμε τις παντόφλες των άλλων.
Δεν υπάρχει δίκαιη κατανομή.

Το δεύτερο θέμα είναι ότι δεν μπορεί να ισχύει η αναδρομικότητα.
 
Αν αναδρομικά βάλεις φόρους στα ενοίκια, αναδρομικά φόρο αλληλεγγύης, αυξήσεις, και τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσες, σε λίγο δε θα τολμάς ούτε να ψελλίζεις πως είσαι αριστερή κυβέρνηση.
Η αναδρομικότητα των νόμων είναι επιλογή ακραία νεοφιλελεύθερη και ως τέτοια πρέπει να αποφεύγεται.
Αν πρέπει να υπάρχει αναδρομικότητα νόμων είναι για να τιμωρηθούν όσοι λεηλατούν το δημόσιο. Αλλά εκεί υπάρχει η παραδρομικότητα των νόμων.
Το τρίτο σημείο είναι οι φυλακίσεις.
Αυτές πρέπει να έχουν να κάνουν μόνο με την διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Ο υπουργός που εισπράττει εκατομμύρια ευρώ για μια υπογραφή του να μπει στο κελί και να επιστρέψει τα κλαπέντα, ή  να τα οφείλουν εσαεί οι κληρονόμοι του.
Αλλά ο γιατρός που δεν δηλώνει τα φακελάκια να πληρώσει οφειλές και πρόστιμα. Δεν χρειάζεται φυλάκιση, γιατί εξομοιώνεται το μείζον με το μικρότερης σημασίας γεγονός.


Η παραδειγματική τιμωρία των καταχραστών του Δημοσίου χρήματος θα έπρεπε να είναι η σημαία της Αριστεράς κι όχι η αύξηση του ΕΝΦΙΑ στα ενοικιαζόμενα της γριάς.


Τι είναι ορθό απ” όλα όσα λέγονται;
Η πάταξη της φοροδιαφυγής. Ναι,  αυτό είναι μείζον και μόνο μια κυβέρνηση σαν αυτή μπορεί να το επιτύχει. Θα μπορέσει όμως να χτυπήσει το λαθρεμπόριο πετρελαίου; Το λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών ή  θα πιάσει πάλι κάποιον αντίστοιχο του Λάκη Γαβαλά για να τον περιφέρει στα κανάλια;
Εδώ όλοι οι άνθρωποι περιμένουν να δουν. Να δουν και να κρίνουν. Τα πλεονεκτήματα της Αριστεράς και τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης κυβέρνησης είναι η ηθική της υπεροχή, το καθαρό μητρώο της νεοπολίτευσης που τώρα καλείται να γράψει ιστορία.


Η πάταξη όμως της φοροδιαφυγής αν δεν συντονιστεί με αναπτυξιακό έργο και εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, θα ξεψυχήσει αβοήθητη στην Εθνική Οδό της Απελπισίας.


Δεν χρειάζεται η Ελλάδα άλλους φόρους, Χρειάζεται να πληρώσουν αυτοί που δεν πληρώνουν. Φτάνει πια αυτός ο εξευτελισμός του συνεπούς πολίτη, φτάνει η διάλυση της κοινωνίας των μεσαίων επιχειρήσεων.
Όταν δείτε την κατάρρευση και την ανεργία από την υπερφόρτωση θα είναι αργά.
Μην υποχωρήσετε στις 100 δόσεις.
 
Δέχομαι άπειρα γράμματα για περιπτώσεις ανθρώπων και επιχειρήσεων που βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης.
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΡΘΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ , ΟΧΙ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ.
Επί σειρά ετών, τα οποία αθροιζόμενα τα λες και χρόνια της μεταπολίτευσης , όλος ο εθνικός σχεδιασμός γινόταν με βάση τις προμήθειες. Σου δίνω τόση μίζα αγόρασε αυτά τα όπλα.
Το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων είναι το αξιόμιζον των υπουργών.
Τίποτα παραπάνω.
Έτσι γινόταν. Σε όλα τα επίπεδα. 

Οι υπουργοί  ήταν οι τροχονόμοι του χρήματος, απλά φανταστείτε έναν τροχονόμο που για κάθε δέκα αυτοκίνητα που εξυπηρετεί κρατάει και τρία για δικά του.

Απαιτείται νέος εθνικός σχεδιασμός. Χρειάζονται νέα πρόσωπα. Πρέπει να απομακρυνθούν άνθρωποι που κρατούν καίριες θέσεις και εξυπηρετούν την σαραντάχρονη σαπίλα. Η κυβέρνηση θα μείνει ακίνητη αν μείνουν αυτοί αμετακίνητοι στις θέσεις τους.
Η αριστερά πρέπει να ξεφοβηθεί και να προτείνει, Να προχωρήσει σε αποφάσεις σταθμούς.
Ο Τσίπρας έχει την ιστορική ευκαιρία να γίνει ο βασικός μεταρρυθμιστής του νέου κράτους.
Κι όχι μεταρρυθμιστής τύπου Κυριάκος,  απολύοντας αυτούς που του παράγγελναν οι Γερμανοί στο τηλέφωνο τύπου
SIEMENS που του είχαν χαρίσει,  επειδή η οικογένεια του χαίρει άκρας διαπλοκής.
Με τις φορολογικές εξαγγελίες που άκουσα νόμισα ότι βρέθηκα ξανά στην διακυβέρνηση Σαμαρά .Δεν μπορεί τόσοι νέοι σημαντικοί υπουργοί να αναγκάζονται,  προφανέστατα υπό το βάρος των προαπαιτούμενων,  να μπαίνουν σε τέτοιες λογικές που δεν θα τις αντέξει σε καμία περίπτωση η κοινωνία.
Ο Σόιμπλε πέρασε στο τρίτο του σχέδιο.
ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ. ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ.
Τα μέτρα είναι δυσβάστακτα, ασήκωτα και θα είναι και αναποτελεσματικά.
Αντί να ξεκινήσουμε με το πόσοι θα εργαστούν φέτος, μάθαμε πόσοι θα μείνουν άνεργοι,  πόσοι θα κλείσουν και πόσοι θα φύγουν. Δεν το λες καλό ξεκίνημα.
Αργά η γρήγορα θα βρεθούμε στον δρόμο της συντεταγμένης εξόδου της χώρας.
 
Δεν θα αντέξουμε.
Το έχουν παραξευτιλίσει οι Ευρωπαίοι και ιδιαιτέρως οι αρχιδιαφθορείς και ψεύτες Γερμανοί. Έχει παρατραβήξει η κατάσταση της ύφεσης.
Δεν θα αντέξει το σκάφος σε νέα φοροκαταιγίδα.
Να φορολογηθούν δίκαια όλοι αντί να υπερφορολογούνται οι συνεπείς.
Αυτό είναι το σήμα που εκπέμπει το πλοίο λίγο πριν βυθιστεί.

Το κόμμα που θα απαλλάξει τους Έλληνες από τα άδικα φορολογικά βάρη θα είναι το κόμμα που σε λίγο θα κάνει την εμφάνιση του.
Διότι πάντα οι ομπρέλες ανοίγουν σε περιπτώσεις βροχής.

Έχουμε κουραστεί. Και οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να είναι το ίδιο κουραστικές.
Και επειδή ο κουραστικός δεν καταλαβαίνει αλλά καταλαβαίνει μόνο ο κουρασμένος, σας λέμε ότι κουραστήκαμε αβάσταχτα. Είναι περίεργη αυτή η κούραση. Γιατί έχει και θυμό. Νέο θυμό. 
Ο κόσμος αρχίζει και θυμώνει. 

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.