Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Τζον Λένον – Ο θρύλος που δεν φοβήθηκε τον θάνατο

john-lennon-peace
«Οταν ήμουν 5 χρονών η μητέρα μου πάντα μου έλεγε πως η ευτυχία είναι το κλειδί της ζωής. Πήγα σχολείο, με ρώτησαν τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω. Έγραψα «ευτυχισμένος». Μου είπαν πως δεν είχα καταλάβει την εργασία και τους είπα πως δεν είχαν καταλάβει τη ζωή».

Γράφει η Ευγενία Κουντούρη
Εάν ζούσε σήμερα θα ήταν 75 ετών. Κάποιος ασήμαντος όμως αποφάσισε πως κόβοντας το νήμα της ζωής του βίαια και νωρίς, τότε θα κατάφερνε ο ίδιος να μείνει στην ιστορία.
Αυτό ήταν το τίμημα του μύθου που δημιούργησε με τη μουσική αλλά και τις απόψεις του ο Τζον Λένον.
«Πως μπορώ να πάω μπροστά, όταν δεν ξέρω ποια κατεύθυνση κοιτάζω;» Είχε αναρωτηθεί κάποτε. Αντισυμβατικός, συχνά προκλητικός δεν αρκέστηκε ποτέ στον ρόλο του «τραγουδιστή». Έγινε σύμβολο για μία ολόκληρη γενιά πρωτίστως για τα όσα αντιπροσώπευε ως ιδεολογία και δευτερευόντως για την μουσική του.
«Εάν υπάρχουν όντως ιδιοφυΐες, εγώ είμαι μία. Εάν δεν υπάρχουν, τότε δεν με νοιάζει».

Ο νεαρός από το Λίβερπουλ, το μέλος του μεγαλύτερου μουσικού συγκροτήματος όλων των εποχών, ο χίπης, η καρδιά και η ψυχή των Beatles, ο σύζυγος της Γιόκο, ο πατέρας...
«Ζωή είναι αυτό που συμβαίνει όσο εσύ είσαι πολύ απασχολημένος με το να καταστρώνεις άλλα πλάνα» είχε πει, σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν είχε σκοπό να χάσει λεπτό από την δική του ζωή.
Ο Τζον Λένον ... φαντάστηκε έναν καλύτερο κόσμο. Έναν κόσμο που τα παιδιά δεν θα χάνονται στις θάλασσες, ταξιδεύοντας με σάπιες βάρκες, παλεύοντας για να φτάσουν στην γη της επαγγελίας. 35 χρόνια μετά το θάνατο του το μήνυμα του επίκαιρο όσο ποτέ.
«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα. Γιατί χωρίς αυτή θα βυθιστούμε».

Μπορεί να έφυγε νωρίς, όμως η κληρονομία που άφησε πίσω είναι τόσο μεγάλη που δεν θα ξεθωριάσει ποτέ. Ο άνθρωπος που δεν φοβήθηκε τον θάνατο, θα αποτελεί πάντα μια εξέχουσα προσωπικότητα στο πάνθεον των αθανάτων.
«Δεν φοβάμαι να πεθάνω. Είμαι προετοιμασμένος για τον θάνατο, γιατί δεν πιστεύω σε αυτόν. Νομίζω ο,τι είναι απλά σαν να βγαίνεις από το ένα αυτοκίνητο και να μπαίνεις σε ένα άλλο»...

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.