Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Νέα επικοινωνία Τσίπρα- Μέρκελ: Επιμένει η Καγκελάριος σε δάνειο γέφυρα, το απορρίπτει η Αθήνα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ξανά την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας με την Άνγκελα Μέρκελ.

Το κλίμα στη μεταξύ τους συζήτηση δεν άλλαξε ιδιαίτερα σε σχέση με την επικοινωνία που είχαν πριν κλείσει η συμφωνία, καθώς σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η Καγκελάριος επέμεινε ότι δεν γνωρίζει τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η Αθήνα με τους δανειστές και χρειάζεται να ενημερωθεί και να την μελετήσει. Ως εκ τούτου, σημείωσε, δεν είναι σε θέση να πει αν την αποδέχεται.
Επιπλέον όμως, η Άνγκελα Μέρκελ επέμεινε ξανά στο δάνειο- γέφυρα, κάτι που απορρίπτει η Αθήνα. Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του επανέλαβε ότι υπάρχει η συμφωνία, στο πλαίσιο των όσων είχαν συμφωνηθεί στη Σύνοδο της 12ης Ιουλίου και η Αθήνα θα παραμείνει σε αυτό, αποκλείοντας περαιτέρω προαπαιτούμενα και μέτρα.
Ο κ. Τσίπρας θα συνεχίσει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ευρωπαίους αξιωματούχους, προκειμένου αν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διατηρήσει τη σκληρή γραμμή στο Eurogroup της Παρασκευής, να έχουν διασφαλιστεί οι συμμαχίες, ώστε να μην ανατραπούν τα όσα έχουν συμφωνηθεί- και έως τότε ψηφιστεί από τη Βουλή.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.