Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΕΤΕΣ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΟΝ ESM


Αυτή είναι ολόκληρη η ελληνική αίτηση στον ESM 3ετες δάνειο, με την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου…
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΕΤΕΣ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΟΝ ESM2
Η επιστολή έχει ημερομηνία 8 Ιουλίου και αναφέρει:

Αγαπητέ πρόεδρε και διευθύνοντα σύμβουλε,
Εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας παρουσιάζω ένα αίτημα γα στήριξη σταθερότητας με βάση τις διατάξεις του Άρθρου 12 και 16 της Συνθήκης του ESM με δεδομένο τον κίνδυνο για την οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας ως μέλους της και της Ευρωζώνης ως συνόλου.
Συγκεκριμένα η Ελλάδα ζητεί από τον ESM μία δανειακή διευκόλυνση («δάνειο» ή «πρόγραμμα») με μία διαθέσιμη περίοδο τριών ετών σύμφωνα με τους όρους του Άρθρου 13 της Συνθήκης του ESM και του Άρθρου 2 τvn Kανόνων των Δανείων. Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί ώστε να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της Ελλάδας και να διασφαλίσει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Σύμφωνα με τις αρχές αυτού του μεσομακροπρόθεσμου προγράμματος η Δημοκρατία δεσμεύεται για ένα ολοκληρωμένο σύνολο μεταρρυθμίσεων και μέτρων που πρέπει να εφαρμοστούν για τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, την χρηματοπιστωτική σταθερότητρα και τη μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος προτείνουμε να εφαρμόσουμε άμεσα ένα πακέτο μέτρων την αρχή της επόμενη εβδομάδας, συμπεριλαμωανωμένων:
Μέτρων που σχετίζονται με τη φορολογική μεταρρύθμιση
Μέτρων σχετικών με το Ασφαλιστικό
Θα προσθέσουμε περαιτέρω ενέργειες που η ελληνική δημοκρατία θα αναλάβει προκειμένου την ενδυνάμωση και εκσυγχρονισμό της οικονομίας. Η ελληνική κυβέρνηση το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 9 Ιοιυλίου θα παρουσιάσει λεπτμερή πρόταση για μια κατανοητή και συγκεκριμένη μεταρρυθμιστική ατζέντα προς αξιολόγηση από τους τρεις Θεσμούς και θα παρουσιαστεί στο Eurogroup.
Επιπλέον στα παραπάνω εκφρασμένος στόχος εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι στο τέλος της νέας περιόδου δανειοδότησης ή και νωρίτερα θα επανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές ώστε να καλύψει τις μελλοντικές χρηματοδοτικές της ανάγκες αλλά και για να δημιουργήσει βιωσιμότητα στην οικονομική και χρηματοδοτική κατάσταση.
Στο πλαίσιο διευρυμένων συζητήσεων που θα διεξαχθούν η Ελλάδα καλωσορίζει την ευκαιρία να αναζητήσει πιθανά μέτρα ώστε ο δημόσιος τομέας που συνδέεται με το χρέος να καταστεί βιώσιμος μακροπρόθεσμα.
«Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να σεβαστεί τις οικονομικές της υποχρεώσεις σε όλους τους πιστωτές της πλήρως και εγκαίρως» τονίζει η ελληνική κυβέρνηση και τονίζει την εμπιστοσύνη της ότι τα κράτη-μέλη αναγνωρίζουν τον επείγον του αιτήματος για δάνειο, καθώς αυτή τη στιγμή η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος είναι εύθραυστη.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.