Ήταν απόλυτα προβλέψιμη η κίνηση των σκατόψυχων…… το κλείσιμο της στρόφιγγας στη ρευστότητα έχει σκοπό να στραγγαλίσει την ελληνική οικονομία και να εξαθλιώσει τον ήδη καταστραμμένο Έλληνα δείχνοντας ότι θα πεινάσει αν τολμήσει να αντισταθεί….

Όλα ήταν ξεκάθαρα από καιρό… δείτε:
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ; ΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ… ΠΑΛΙ… ;
Αυτό το δημοψήφισμα είναι προφανές ότι δεν έχει κανένα απολύτως άμεσο αντίκτυπο για τον Έλληνα καθως δεν μας έχει πει η συγκυβέρνηση τι θα πράξει στο ΝΑΙ και στο ΟΧΙ. Δεν ξέρουμε για παράδειγμα αν πάει με ΟΧΙ η κυβέρνηση στους τοκογλύφους και εκείνοι απλά γυρίσουν αδιάφορα την πλάτη τους και πάλι… τι θα γίνει τότε? Θα δεχτούμε το νέο τους μνημόνιο υπό το φόβο της πτώχευσης? Αν οι τοκογλύφοι δεν γυρίσουν τη πλάτη και δείξουν ότι αναγνωρίζουν τη βούληση του ελληνικού λαού και δεχτούν τα μέτρα που είχε προτείνει η κυβέρνηση και αυτά μνημόνιο δεν είναι ? τι θα μας πει η κυβέρνηση? Ότι πήγε με ένα ΟΧΙ και έφερε νέο μνημόνιο έστω και αν αυτό είναι τα μέτρα που πρότεινε η ίδια παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και θα το παρουσιάσει σαν νίκη? Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μια ‘’δημιουργική ασάφεια’’ , που είναι και της ‘’Μπαρουφακειας μόδας’’ τελευταία….
Αν όμως υπό την πίεση της ρευστότητας ο τσακισμένος ήδη Έλληνας αρχίζει να βλέπει σαν λύση ανάγκης το ΝΑΙ τότε αυτό θα ήταν ολοκληρωτική καταστροφή….. θα έδινε άφεση αμαρτιών σε όλα τα μνημόνια που μας επιβλήθηκαν ….. θα δικαίωνε τους προδότες και τους δυνάστες πολιτικούς που μας πρόδωσαν και μας σκλάβωσαν με τα μνημόνια και το αγγλικό δίκαιο…. θα δικαίωνε την πολιτική του Σόιμπλε και της Μερκελ…… θα υποτιμούσε τη δολοφονία των 10,000 ελλήνων που αυτοκτόνησαν εξαιτίας της οικονομικής εξαθλίωσης…..
Οσο λοιπόν και αν είναι ένα ψευτοδίλημμα το ερώτημα αυτού του δημοψηφίσματος η πλάστιγγα για κάθε λογικό Έλληνα γέρνει υπέρ του ΟΧΙ….. θα ήταν σωστότερο να είχε το ερώτημα ‘’πτώχευση τώρα’’ για να τους παρασύρουμε όλους στην άβυσσο η ‘’πτώχευση αργότερα’’ όταν θα μας έχουν διαλύσει τελείως τα μνημόνια και δεν θα έχει μείνει ούτε ένα κρατικό περιουσιακό στοιχείο και ίσως…. και η Ελλάδα η ίδια σαν κράτος….
Τα λάθη της κυβέρνησης πολλά…. αν ήταν λάθη με ότι υπονοεί αυτό ….. γιατί σύρθηκε σε μια τοσο μακροχρόνια διαπραγμάτευση αφού γνώριζε ότι δεν είχε ρευστότητα….; γιατί δεν ζήτησε δημοψήφισμα νωρίτερα…. ; δεν έβλεπαν ότι θα βρισκόμαστε με την πλάτη στο τοίχο μετα από τόσους μήνες ; Αυτά όλα θα τα γράψει η ιστορία καθως και το αποτέλεσμα των πράξεων αυτών όπως και τις…… σκοπιμότητες αυτών που έπαιξαν ρόλο….
Σαν έλληνας όμως , έκτος τις παραπάνω σκέψεις , κάνω και κάποιες ανώτερες….. αυτές της εθνικής υπερηφάνειας και κληρονομιάς που μου άφησαν οι δοξασμένοι προγόνοι μου….. ο Λεωνίδας , ο Κολοκοτρώνης , οι Σουλιώτες , ο Ταγματάρχης Δημήτριος Κασλάς , ο ταγματάρχης Γεώργιος Δουράτσος…… μπορούμε να γράφουμε μέρες ολόκληρες ηρωικά ονόματα προγόνων μας…… αυτό που συνδέει όλους αυτούς με την αθανασία τη δόξα και την αιωνιότητα είναι ένα ΟΧΙ……..
Όποια και είναι λοιπόν τα βιοποριστικά κίνητρα του Έλληνα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την απόφαση του υπάρχει κάτι ανώτερο που πιστεύω ότι θα υπερισχύσει , και μαλιστα άμεσα , στη σκέψη του…. το ΟΧΙ !
Συμπατριώτες μου….. όσοι μπορείτε βοηθήστε τους ασθενέστερους … όσοι μπορείτε εμψυχώστε τους ασθενέστερους…… πρεπει να φανούμε αντάξιοι των ένδοξων προγόνων μας … πρεπει να δείξουμε ότι ο ελληνισμός εξακολουθεί να γράφει ιστορία…… εξακολουθεί να έχει τα γονίδια……. ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΖΩΝΤΑΝΟΣ…….
ψηφίζω ΟΧΙ
ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ